Избор на фотоапарат малко помощ
- golf_ maniak
- Автомобил: Голф 3 16в
- Двигател: Абф
Избор на фотоапарат малко помощ
Спрял сьм се на две марки фотоапарати Канон и Никон а от моделите на никон сам за д60 но тьрся или полупрофесионален или професионален искам да прави мн качествени снимки парите не ме интересуват .Важно е качеството искам да ми препорачате коя е по добра марка канон или никои и сьщто така да ми даде и други модели на никон и канон който си заслужават парите мс много колеги.Иначе от каноните сам се спрял на тези модели канон еос 1000д,еос 450д,еос 30д,еос 40д.И ако имате снимки сьс тези фотоапарати моля качете ги да вида и да сравна качеството .И ако знаете сьщто така сайтове за сравнение на снимките на фотоапарати ги кажете благодаря много колеги.А да ви попитам кой е по добьр никон д60 или никон д3000 мс за инфото колеги.....
Последна промяна от golf_ maniak на Пон 14 юни 2010 19:14, променено общо 5 пъти.
- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
Re: Избор на фотоапарат малко помощ
Най - добре се обърни към колегите Madcap и N1P0 те разбират доста от такъв вид техника 

- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Ето ти тема за фотоапарати поразгледай.Има доста снимки качени от подобни апарати.Но които и да вземеш после почваш с купуването на обективи и така. Фотографията е доста скъпа страст. Успех с избора.
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Цитат от мой познат (професионален фотограф) - Тялото е консуматив. Важни са обективите!
Така, че ако искаш, както казваш професионална техника, забрави за китовете.
Взимаш някакво тяло и се започват големите разходи за обективи.
Така, че ако искаш, както казваш професионална техника, забрави за китовете.
Взимаш някакво тяло и се започват големите разходи за обективи.

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
До колкото знам колега, ако искаш хубав фото апарат, гледа оптиката да е на Каръл Цаис!
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
има доста добри обективи на които не пише карл цайс гледат се и други показатели като например какъв тип е матрицата колко инча и много други
така че като не разбирате недейте да спамите в темата на човека
да най важно е обектива каквъв е но има най различни обективи
и най различни филтри разгледай тази темичка интересно е и може да научиш нещо

така че като не разбирате недейте да спамите в темата на човека
да най важно е обектива каквъв е но има най различни обективи
и най различни филтри разгледай тази темичка интересно е и може да научиш нещо

- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Аз имам D40 и мисля кит обектива да го продавам...Не че нещо, но ми липсва детайлност.
Снимки можеш да видиш тук
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php/96603-1-ден-на-Abenteuer-Allrad-2010
Снимки можеш да видиш тук
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php/96603-1-ден-на-Abenteuer-Allrad-2010
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Ето изчерпателно ревю за D60
http://photo-forum.net/index.php?APP_AC ... ICLE_ID=23
http://photo-cult.com/album.php?cam=2547
Ето снимки с CANON EOS 1000D
Избирай си - при тези две марки - няма как да сгрешиш която и от тях да избереш
http://photo-forum.net/index.php?APP_AC ... ICLE_ID=23
http://photo-cult.com/album.php?cam=2547
Ето снимки с CANON EOS 1000D
Избирай си - при тези две марки - няма как да сгрешиш която и от тях да избереш

- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Тези дето си ги изброил са огледално рефлексни апарати. Който и да вземеш няма да сбъркаш, но колегите са прави, че обектива прави снимките. Хубав обектив 1000 в зелено! Тези китовските като за начало да се понаучиш стават и като ти отеснеят скачаш на хубав обектив! Моето мнение е че всичките са много добри, но ми се струва, че няма да ползваш и 50% от възможностите на такава машина! Не се сърди за което!!! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Ако ще е Канон 500D е добър избор, вече излезе и 550D и на 500 ще му падне цената, има и добри оферти втора употреба на малко снимки и в гаранция. Китовия 18-55 става като за 1-2 месеца да се понаучи човек, после наистина се забелязва липсата на острота. Добър и евтин избор е един 50мм F1.8 за втори обектив, за 140-160 лева втора ръка или 200 нов, перфектен за портретни снимки, на закрито без светкавица, а и е доста компактен. Вярно истинските обективи са цифра, но за любителски цели също има приемливи варианти.
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
RoadRunner написа:Най - добре се обърни към колегите Madcap и N1P0 те разбират доста от такъв вид техника

-
- Автомобил:
- Двигател:
Китовия на D40 е най-добрия в този клас!Освен това,въобще не е вярно че му липсва детайл,да не говорим за цветопредаване и бързина!Който иска повече да му завие новия 35mm на Nikon и променя нещата с около 380 лв. от джоба си!
NIKON!
NIKON!

- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
embi4a написа:но ми се струва, че няма да ползваш и 50% от възможностите на такава машина! Не се сърди за което!!!
съгласен съм

Обаче ако смяташ че ще се занимаваш сериозно с фотографиите тогава се заслужава да дадеш парите, все пак парична разлика между огледален и сапунерка е голяма.
- kikata
- Автомобил: vw passat b6
- Двигател:
- Контакти:
golf_ maniak написа:Спрял сьм се на две марки фотоапарати Канон и Никон а от моделите на никон сам за д60 но тьрся или полупрофесионален или професионален искам да прави мн качествени снимки парите не ме интересуват .Важно е качеството искам да ми препорачате коя е по добра марка канон или никои и сьщто така да ми даде и други модели на никон и канон който си заслужават парите мс много колеги.Иначе от каноните сам се спрял на тези модели канон еос 1000д,еос 450д,еос 30д,еос 40д.И ако имате снимки сьс тези фотоапарати моля качете ги да вида и да сравна качеството .И ако знаете сьщто така сайтове за сравнение на снимките на фотоапарати ги кажете благодаря много колеги.А да ви попитам кой е по добьр никон д60 или никон д3000 мс за инфото колеги.....
Каквото и да вземеш се ще снимаш в зеленото квадратче

Не се изхвърляй много, че просто няма смисал, и най-скъпата техника да си вземеш, не обектива, не апарата, а ТИ ще правиш снимките, както казва един мой преподавател важно е задапаратното устройство, а то не се продава никаде

Моят съвет е купи си един канон или никон SLR(огледално-рефлексен) с един читав обектив е супер за начало, например 500Д с 28-135мм може и по-дълго или по-късо зависи какво ти харесва да снимаш.
Тва за цайсовите оптики го зарежи, хубави са, но няма смисал, канон и никон имат достатъчно добри.
В цифровата фотография е мит, че е важен само обектива, немалка роля имат матрицата, софтуера и процесора за крайното изображение!
Купи си литература да попрочетеш нещо, на нешанъл джеографик например, композиция на изображението и някви такива, че от самосебе си няма как да стане.
С времето като снимаш ще започнеш да усещаш какво ти харесва повече и каква техника ти е необходима, и споко първите 10 000 хил. снимки винаги са лоши, не помня кой го беше казал.
Ако искаш нещо по-конкретно да научиш пиши едно лС, мисля че ще намеря някакви лекции да ти пратя.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”