Тунери Avermedia - проблеми! Приемам предложения за други...

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Тунери Avermedia - проблеми! Приемам предложения за други...

Мнениеот radi_nrj » Пет 25 юни 2010 11:03

Ще ви разкажа на кратко за моята сага с тези играчки;

Цялата работа иде от това, че имам голям монитор, но в момента пари за нов ТВ няма. Реших, че може да гледам ТВ на монитора пък за звука се грижи един 25кг усилвател и 2 50кг тонколони :twisted: .

Имам AverTV DVB-S pro и тъй като се отказах от идеята за чиния го ползвам само като видео и аудио вход и понякога като кепчър. Всичко беше наред докато не се изгуби единия канал на звука и не се появиха 2 по-светли хоризонтални ленти на картината. Първоначално заподозрях VIVO кабелчето, но като хванах мултицета се оказа, че то е ОК. На входа му бях вързал сигнала от цифровия тунер на Кейбъл Тел. Тук гаранция, там гаранция, няма я... и стана ясно, че ще се купува нов.

Спрях се на малкия USB тунер Avertv hybrid volar hx. Взех го и на следващия ден го върнах защото изкара черно-бяла картина и на кабелната, и на кепчъра.

Тогава ми светна идеята да елиминирам компа от уравнението (Пък ако реща да ползвам и компа монитора има 2 входа) и да си взема stand alone тунер - и взех Avertv DVI Box7, който работи точно 2 дни и се появиха същите светли ленти като на първия тунер :shock и почна ба пуска жесток брум на изхода за звука. Реших, че сигнала от кабелната има нещо общо ама не. Пробвахме 2 телевизора на същия сигнал - проблеми нямаше.

Или аз съм най-големия кърък или има много брак в производствоти на тея играчки. Та в тоя ред на мисли ще съм благодарен ако споделите личен опит с такива играчки и да ми предложите марка и модел.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Тунери Avermedia - проблеми! Приемам предложения за други...

Мнениеот bobocamaro » Сря 30 юни 2010 18:03

radi_nrj написа: и се появиха същите светли ленти като на първия тунер :shock и почна ба пуска жесток брум на изхода за звука. Реших, че сигнала от кабелната има нещо общо ама не. Пробвахме 2 телевизора на същия сигнал - проблеми нямаше..

Това ми прилича на яки интерференции 50HZ от кабелната телевизия.Ако идва по коаксиален кабел опитай с този елемент
Изображение.Ще си спестиш цялата смрад по ширмовката,идваща от боклучивите околни телевизори с неизолирано импулсно захранване от шаси.Освен това с този галваничен сепаратор ти решаваш как да си разпределиш заземяването на компонентите.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Чет 01 юли 2010 10:52

Като се върна в София ще проверя, но съм 90% сигурен, че монтираха галваничен сепаратор след последния слпитер. :hmmmm работата става заплетена.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Чет 01 юли 2010 17:00

Казвам ти го от собствен опит,известно време правех "Assassin Creed" по покривите и колекторите в една кабелна телевизия.Опитай този вариант,изолирай твоята техника и си поиграй със "земите" на компонентите.И да кажеш как си се справил,че е важно за други маниаци :beer .

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 01 юли 2010 21:16

Колегата бобо го е казал правилно - 50 херца му казваме кабелджиите. Оправя се с галваничен разделител (в 90% от случаите, при останалите не помага mhihi ). Проблемът се решава най-добре ако се намери източникът на тези 50херца. Тогава на него му се поставя такъв галваник на входа и в голяма част от случаите той спира да пръска говна към останалите телевизори по коаксиалната мрежа. :beer За съжаление сме попадали и на фрапиращи случаи, когато нищо не помага и тогава съветваме хората да си занесат тв-приемника на ремонт.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Нед 04 юли 2010 23:09

radi_nrj написа:Като се върна в София ще проверя, но съм 90% сигурен, че монтираха галваничен сепаратор след последния слпитер. :hmmmm работата става заплетена.

To има нещо, не е сепаратор, а High pass filter на 80МHz. Ще сложа и галваничен сепарато пък ще видим...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 05 юли 2010 11:57

High Pass филтъра е за друго. Той се ползва, за да те филтроват да не пускаш шумове по мрежата на по-ниските честоти (филтрова до 80Мхз). Слага се към изходите за телевизорите, понеже те са най-честият източник на такива шумове. Няма нищо общо с галваничния разделител. Най-добрата комбинация е да имаш такъв филтър и галваничен разделител заедно :Mr Green Fun

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пон 05 юли 2010 16:16

stefan4o написа:Най-добрата комбинация е да имаш такъв филтър и галваничен разделител заедно :Mr Green Fun

Така и ще направя :) Кажете къде в София можа да си звема читав галваничен разделеител? :roll:

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Пон 05 юли 2010 17:21

radi_nrj написа: Кажете къде в София можа да си звема читав галваничен разделеител? :roll:

На приказките сме добри,ами сега?Моя грозно го украдах,та оставих цял вход в Надежда без кабелна.
ТЕЗИ
са добри като производител,да се ориентираш.ТОЗИ ми попадна че е в София.Или в който и да е магазин за TV кабелни елементи,краен вариант да поговориш с момчетата с "високата стълба" :beer
P.S.Внимавай в избора с честотния обхват,да не си подкастриш програмите.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пон 05 юли 2010 21:47

bobocamaro написа:
radi_nrj написа: Кажете къде в София можа да си звема читав галваничен разделеител? :roll:

На приказките сме добри,ами сега?Моя грозно го украдах,та оставих цял вход в Надежда без кабелна.
ТЕЗИ
са добри като производител,да се ориентираш.ТОЗИ ми попадна че е в София.Или в който и да е магазин за TV кабелни елементи,краен вариант да поговориш с момчетата с "високата стълба" :beer
P.S.Внимавай в избора с честотния обхват,да не си подкастриш програмите.

Мерси колега, stefan4o обеща да ми прати един и ще видим. То аз ще гледам само цифрова, а на Aver Media-а ще и ползвам видео входа да вържа DVB-C тунера на Кейбъл тел за него. Лошото е че, това смущение излиза и на композитния видео изход на тунера на Кейбъл тел.

п.с. Като казах взема имах в предвид купя mhihi mhihi mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”