Цялата работа иде от това, че имам голям монитор, но в момента пари за нов ТВ няма. Реших, че може да гледам ТВ на монитора пък за звука се грижи един 25кг усилвател и 2 50кг тонколони

Имам AverTV DVB-S pro и тъй като се отказах от идеята за чиния го ползвам само като видео и аудио вход и понякога като кепчър. Всичко беше наред докато не се изгуби единия канал на звука и не се появиха 2 по-светли хоризонтални ленти на картината. Първоначално заподозрях VIVO кабелчето, но като хванах мултицета се оказа, че то е ОК. На входа му бях вързал сигнала от цифровия тунер на Кейбъл Тел. Тук гаранция, там гаранция, няма я... и стана ясно, че ще се купува нов.
Спрях се на малкия USB тунер Avertv hybrid volar hx. Взех го и на следващия ден го върнах защото изкара черно-бяла картина и на кабелната, и на кепчъра.
Тогава ми светна идеята да елиминирам компа от уравнението (Пък ако реща да ползвам и компа монитора има 2 входа) и да си взема stand alone тунер - и взех Avertv DVI Box7, който работи точно 2 дни и се появиха същите светли ленти като на първия тунер

Или аз съм най-големия кърък или има много брак в производствоти на тея играчки. Та в тоя ред на мисли ще съм благодарен ако споделите личен опит с такива играчки и да ми предложите марка и модел.