Има ли колега който разбира от CorelDraw

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
A_state_of_trance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Има ли колега който разбира от CorelDraw

Мнениеот A_state_of_trance » Нед 30 май 2010 19:49

Здравейте колеги.

Моля, ако някой поназнайва въпросната програма да ми драсне едно ЛС. Трябва ми малко помощ. :)

blinder
Автомобил:
Двигател:

Re: Има ли колега който разбира от CorelDraw

Мнениеот blinder » Нед 30 май 2010 20:46

Давай тук... в темата.
Имало е и други теми за корелдроу и ще е полезно ако разискваме в темата, каквото и да било, за да е полезно и на други.
С каквото мога ще помагам.
Не съм много по виртуалните обяснения, но давай, ако трябва и мога ще ти го напрвя :wink:

Потребителски аватар
A_state_of_trance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот A_state_of_trance » Нед 30 май 2010 21:09

Ами малко ламерски въпрос имам, ама айй ще питам тук. :)

Опитвам се да направя циферблат на въпросната програма, но нямам достатъчно знания. :( От тук от там си ги оразмерявам с точните размери и форми, но не мога да ги прехвърля във фотошоп-а, да ги разкрася. :roll: От фотошоп разбирам що годе ама корела ми е тъмна Индия... :| Ако може да ми дадете насоки как да се справя ще съм много благодарен. :beer

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Нед 30 май 2010 21:44

Оразмери си го в корел и после давай през фотошопа.
Като го начертаеш в корел в мащаб, даваш File -> export и от там експортваш където искаш(слагаш на декстопа) с разширение .eps
Не съм много запознат с шопа и там вече незнам как да го отвориш, дали с open или с import, както е в корел.
Шопа работи с .eps 100% :wink:

Потребителски аватар
A_state_of_trance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот A_state_of_trance » Нед 30 май 2010 21:50

Пробвах и не става така. :? Шопа отваря празен фон, може би не правя нещо както трябва на корела. :oops:

Експортнах го също и в .PSD, ама става огромно изображението, няма нищо общо с размерите които съм задал в корела. :?

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Пон 31 май 2010 8:03

А защо не го направиш в шопа и после само в корел мащаб ?
А защо трябва да е през корел ?
A след като му дадеш експорт и като кажеш къде да го сложи ти излиза един прозорец.В на обджект го нагласи да е RGB (поне, доколкото четох за корел-шоп взаимодействието трябва да е RGB) :roll:

Потребителски аватар
A_state_of_trance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот A_state_of_trance » Пон 31 май 2010 19:20

Колега оправих се, явно вчера съм грешил с нещо.Сега всичко е наред импортвам си го във шопа без проблем. :) Благодаря ти за помощта.

Сега ми е проблем как да натъкмя деленията за километрите. :lol: Но мисля че от тук на сетне ще се справя. Благодаря още веднъж и ако прецените може да слагате катинара. :beer

Потребителски аватар
disela
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот disela » Пон 31 май 2010 20:49

A_state_of_trance написа:Колега оправих се, явно вчера съм грешил с нещо.Сега всичко е наред импортвам си го във шопа без проблем. :) Благодаря ти за помощта.

Сега ми е проблем как да натъкмя деленията за километрите. :lol: Но мисля че от тук на сетне ще се справя. Благодаря още веднъж и ако прецените може да слагате катинара. :beer

Сканирания оригинален циферблат направо във фотошопа и там вече правиш каквото правиш. Не си заслужава да го почваш от нула, много трудно ще успееш да нагодиш деленията, пък и не само тях.

Потребителски аватар
A_state_of_trance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот A_state_of_trance » Вто 01 юни 2010 14:35

Мдаммм, прав си, че е трудно. Ама пък това не пречи да се опитам, не ме е страх. :D За сега се движа добре, ама да видим до къде ще я докарам. :mrgreen:

Инак не мога да сканирам, щото става въпрос за един Опел. Нали инджинерите им са се постарали всичко да може да ръждяса и са направили циферблатите тенекиени. :lol: И не само това, ами има и ръб по периферията, заради който не мога да ги тикна в скенера. :D Така, че ми остава да разуча Корел и такаа... :drunk

И последно, някой може ли да ми каже с кой туул ще ми е най-лесно да направя точния размер на деленията.Аз още съм в процес на разучаване на програмата, та би ми било от полза малко помощ. :D

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Вто 08 юни 2010 10:43

И последно, някой може ли да ми каже с кой туул ще ми е най-лесно да направя точния размер на деленията.Аз още съм в процес на разучаване на програмата, та би ми било от полза малко помощ

Сканираш километража,Импортваш в корела,правиш една права черта отвесна, и после я завърташ наляво или надясно, и като съвпадне с делението на самия километраж, гледаш горе има едно поле в корела градусите ти пише на които суи я завъртял.

примерно показва ти 4, значи дублираш я тая черта пак, и вече на 8 завърташ, после пак дублираш чертата и завърташ на 12 градуса и така нататък, получава се изместване с по 4 градуса и става абсолютно точно.

Но това ти е най-малкия проблем тези деления :-)

Ето виж какво те чака за да се получи нещо:

От тези сниманите плазмените, съм направил за колега от форума за неговия сеат толедо.Километража е разцепен на отделните елементи, това е работния файл :-)

Изображение

Ето крайния вариант:
Изображение

Потребителски аватар
A_state_of_trance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот A_state_of_trance » Съб 17 юли 2010 23:49

Първо извинявам се, че изравям темата, но нямах възможност да пиша. :)

Сега на въпроса.Оправих се без да сканирам поради невъзможноста да го натикам под скенера. :lol: Кажи му Опел и повече не го обиждай. :banana

С помощта на шублерче, много нерви и опити с корела всичко си дойде на място. :bishop

Ето това сътворих, скромно, но е добре като за пръв път работа с корел. :beer

Изображение

Разбира се има още работа.Не съм довършил уреда за горивото и мисля, че това няма да е краен вариант, но пък вече не се плашя. mhihi Щом веднъж е станало ще стане и пак. :да:
До тук в скоростомера имам малка грешка при 140, но ще се оправи.Друго всичко си пасва страхотно. :wink:
Благодаря на всички за съветите. :beer

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Чет 22 юли 2010 0:01

Идеални са!
Чак не вярвам да ги е правил човек който не е работил с корел.. :D
Ако нещо те интересува как се прави, питай.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”