Пуснах темата и в друг сайт за компютри, но поради малкия брои посетители и отговорите се бавят. ТА проблема мисля, че е ясен. Много ме дразни и спъва работата ми на компа.
Какво съм правил в опит да го преборя безуспешно
1. Изключване на компа за 20-30сек. от контакта - оправя се за кратко от порядъка на няколко часа(не изключвам много ного компа сиил-лиич и т.н.), за това и понякога прекаравмам цели вечери в четене на една тема или една страница.
2. Влизам в Моя компютър - Свойства - Девайс мениджър - неизвестно устройство. Дейнсталирам го след 10 сек компютъра на намира новия хардуер, инсталира го готов за употреба, обаче не може да го разпознае(дори и евереста) за него и пак почва онова съобшщение. Но вече като вляза в "триножника", където дава инфо за портовете излиза проблем с драйверите. На "Девайс мениджър" не отчита проблем с драйверите.
3. Отново Моя компютър - ... - неизвестно устройство. Десен бутон - disabble. Ефект няма.
4. Възстановяване на системата към по-ранен момент - въпреки доста по ранния момент ефект няма.
Всички тези проблеми са когато няма външни устройства към компа единствено кабелите им са поставени, но без самите устройста, тъй като портовете се намират на задната част на компа.
USB device not recognized РЕШЕН (за сега)
USB device not recognized РЕШЕН (за сега)
Последна промяна от velinsl на Вто 27 юли 2010 0:20, променено общо 1 път.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: USB device not recognized
Колега има някаква предистория-да си преинсталирал скоро?Някой странен контролер по дъното който изрично иска диска с драйвери за дъното?Не разбрах на кой етап излиза грешката-ръчкаш нещо в USB порт,или просто и скимва да си излезе?Някое приложение да се дъни-програма,звук,образ?
Какво е "триножника"?
Какво е "триножника"?

Не съм преинсталирал нищо. Работа си на компа и излиза балона с това съобщение. Музиката си върви, програмите също, но за миг прекъсват. Постоянно излиза това съобщение, въпреки че няма нищо включенов портовете. Ъгъла на балончето сочи този "триножник".
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Лоши неща четох за тази скапана грешка,включително повреден USB порт или USB устройство с повишена консумация от порта.Повечето от съветите са изключване на PC от щепсела-тотално и рестарт,забрана на USB портовете в BIOS за да хванеш кой го прави..понатам следва Clear Cmos,флашване на дъното и т.н. заигравки.Вируси също.Кой Service Рack ти е виндовса,защо не го преинсталираш в крайна сметка?
Опитай и това http://www.zhangduo.com/udi.html вместо Евереста
P.S.Всъщност Pop Up съобщението ти е за malfunction device.Изскубвай всичко що е USB,включително търси друга мишка за проба.
Опитай и това http://www.zhangduo.com/udi.html вместо Евереста
P.S.Всъщност Pop Up съобщението ти е за malfunction device.Изскубвай всичко що е USB,включително търси друга мишка за проба.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
виж в usb порта да не си нагънал ламаринките, да контактуват неправилно или това което пъхаш да е с окъсен кабел някъде. това е категорично хардуерна грешка.
Със втори пакет съм. За начало ще пробвам със сканиране на вируса. Че имама малко работа навън. След това ще пробвам с различните портове един по един ще ги изкарвам да видя какво ще стане.
- avanto
- Автомобил:
- Двигател:
Едва ли е от вируси. По скоро usb порта дава на късо. Виж си чипсета на дъното, ако е много горещ вероятно е от това.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да не би да си с VIA chipset? Те страдат от това най-често.
Има доста писано в нета но тотално решение на проблема аз поне не намерих.
Онзи ден се блъсках със същият проблем. Само дето не флашнах биоса и неще (принтер Канон).
Накрая боднах флашка и след това пак принтера и тръгна.
Има доста писано в нета но тотално решение на проблема аз поне не намерих.
Онзи ден се блъсках със същият проблем. Само дето не флашнах биоса и неще (принтер Канон).
Накрая боднах флашка и след това пак принтера и тръгна.

- petarkolev
- Автомобил: Jetta II 1.8
- Двигател: RP
Имах една заигравка и аз с тези портове на компа на малкия ми син. Бяха се борили хубавците моите и изфраскали портовете УСБ тата те са предния панел два броя а другите са си отзад. След удара дават накъсо и компа не тръгва изобщо. Дадох го на сервиз изолираха ги и няма проблеми вече. А при тебе ми прилича на проблем с устройството което се опитваш да вържеш.
Последна промяна от petarkolev на Сря 09 юни 2010 14:22, променено общо 1 път.
Нещо не е свързано с вирус. Сканирах.
Като моя.
Махнах удължителя на единия порт отзад. За сега се оправи, ще видя до края на деня дали ще го прави и ще пиша.
Не за дълго.
портовете УСБ тата те са предния панел два броя а другите са си отзад
Като моя.
Махнах удължителя на единия порт отзад. За сега се оправи, ще видя до края на деня дали ще го прави и ще пиша.
Не за дълго.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Същия проблем го имам и аз с един мноооого китайски карт-рийдър. 
На лаптопа ми постоянно дава неразпознат, на компа на сина ми е ОК (ама там основния софтуер се състои от вируси
), в работата също е без грижи!
Преинсталирах Win на топчо - тръгна и държа близо полвин година.
После пак се скапа
Нищо конкретно не съм правил, единствената разлика м/у комповете е, че на топчо USB-тата не поддържат 2.0 (стар е)
Все пак си мисля, че Бозата се обозва

На лаптопа ми постоянно дава неразпознат, на компа на сина ми е ОК (ама там основния софтуер се състои от вируси

Преинсталирах Win на топчо - тръгна и държа близо полвин година.
После пак се скапа

Нищо конкретно не съм правил, единствената разлика м/у комповете е, че на топчо USB-тата не поддържат 2.0 (стар е)
Все пак си мисля, че Бозата се обозва

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
възможен вариант - ако ползваш предните usb входове на компа - на много кутии са флашиви кабелите от предния панел до дъното и по-нови устройства не се разпознават. Втори вариант - някой драйвер за дъното ти не е инсталиран. Също така е добре да си ъпдейтнеш Win-a до SP3, както и да го актуализираш периодично.
Малко със закъснение, но "по-добре късно, от колкото никога".
Саго като се замисля по тази стара тема - изкарах удължителя за ЮСБ порта и проблема изчезна. Отдаван не го е правило.
Саго като се замисля по тази стара тема - изкарах удължителя за ЮСБ порта и проблема изчезна. Отдаван не го е правило.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”