Проблем с флаш памет

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
restless
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с флаш памет

Мнениеот restless » Пет 06 авг 2010 14:35

Ljubon написа:Не е от това. Колегата казва, че с много други работи, а само с тази - не.

А от кое е? :)
Лично аз изключвам варианта с мистично проклятие, следователно трябва да има причина за тази "несъвместимост".
Разбира се може да е нещо тривиално, като флашката да харчи повечко ток от този който лаптопа може да подаде през юесби порта , но тогава би трябвало и на други компютри да има проблем с флашката.
"Лаптопа забива" е много общо понятие - син екран? или замръзва? има ли нещо в ивент лога?
До момента се хвърля боб и бял равнец.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 06 авг 2010 14:43

restless написа:
Ljubon написа:Не е от това. Колегата казва, че с много други работи, а само с тази - не.

А от кое е? :)
Лично аз изключвам варианта с мистично проклятие, следователно трябва да има причина за тази "несъвместимост".
Разбира се може да е нещо тривиално, като флашката да харчи повечко ток от този който лаптопа може да подаде през юесби порта , но тогава би трябвало и на други компютри да има проблем с флашката.
"Лаптопа забива" е много общо понятие - син екран? или замръзва? има ли нещо в ивент лога?
До момента се хвърля боб и бял равнец.

В такива случаи компа "замръзва", курсора на мишката не се движи и клавиатурата също не реагира. Спасението е да се кълца захранването.
Най-вероятно USB порта на лаптопа не е напълно в ред. :idea:

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Нед 08 авг 2010 18:01

Tочно това се получава, мишката и екрана замръзват, обикновенно Уин експлорера ства бял. Всичко се оправя на момента с изваждането й.
Естествено гаранция няма да получа, тъй като при търговеца, флашката работи.
Темата е не защото ми е до 20те лева, а защото според мен ситуацията е интерсна и нее тривиална.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”