Нахлузвайте на децата направо фарадеев кафез върху барокамерата им.
Едно леко въпросче: а съседът от другата страна на стената дали си изключва рАУтерът? А телевизора? А компютъра?
Или нема значение?
Вреден ли е определен тип рутер за здравето DIR-300
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: Вреден ли е определен тип рутер за здравето DIR-300
ChimeyJimmey написа:Нахлузвайте на децата направо фарадеев кафез върху барокамерата им.
Едно леко въпросче: а съседът от другата страна на стената дали си изключва рАУтерът? А телевизора? А компютъра?
Или нема значение?
1. Фарадеев кафез - не помага , стана въпрос във темата , че имаме ел.магнитна енергия , а Фарадей не е помислил за едното

2. За съседа , също вече стана въпрос

3. Със идеята , че нищо на този свят не зависи от нас и че нищо не може да се направи , какво печелим ? Някакво имагинерно душевно спокойствие може би ?
ChimeyJimmey написа:Нахлузвайте на децата направо фарадеев кафез върху барокамерата им.
Или нема значение?
Спасението на давещия се е в ръцете на самия давещ се.....
Ако ще кой каквото ще да прави, ако аз мога дори минимално да направя нещо за детето си и за себе си - ами ще го направя, по-добре от нищо.
И понеже никак не е вредно нито телефона, нито компа - сори, но не можах да намеря един линк, бяха ми го пратили, където се казва, че вече в японските училища е забранено да се внасят телефони, а ако родителите толкова държат детето да има телефон, то в специален джоб на раницата, от външната страна, максимално далеч от тялото....
Те понеже жълтурковците не разбират.... ние нали сме си всезнайковци, няма да правим нищо - е, явно някъде все пак хората мислят по друг начин, ама нали знаете кога увира шопска глава?
-
- Автомобил: Караше Honda Civic
- Двигател: D14Z4 1998
Aneto написа:ChimeyJimmey написа:Нахлузвайте на децата направо фарадеев кафез върху барокамерата им.
Или нема значение?
Спасението на давещия се е в ръцете на самия давещ се.....
Ако ще кой каквото ще да прави, ако аз мога дори минимално да направя нещо за детето си и за себе си - ами ще го направя, по-добре от нищо.
И понеже никак не е вредно нито телефона, нито компа - сори, но не можах да намеря един линк, бяха ми го пратили, където се казва, че вече в японските училища е забранено да се внасят телефони, а ако родителите толкова държат детето да има телефон, то в специален джоб на раницата, от външната страна, максимално далеч от тялото....
Те понеже жълтурковците не разбират.... ние нали сме си всезнайковци, няма да правим нищо - е, явно някъде все пак хората мислят по друг начин, ама нали знаете кога увира шопска глава?
Можете колежке, можете. Спирате си тока у вас, след това отивате до съседите и ги молите да си изключат рутери,компютри, телевизови и друга вълнобълваща техника. Ако ви дадат отпор спирате тока на цялата кооперация/блок(а защо не и на квартала). Не давайте на детето си да се доближава на по-малко от 2 метра от микровълновата фурна, никакъв клетъчен телефон поне до 18 годишна възраст.И още, и още, мога да ви давам препоръки цяла вечер....

Сега сериозно, няма никакви проблеми с рутери, телевизори, компютри и т.н. Облъчванията от тях са в десетки, дори хиляди пъти по-малки от някои други техники покрай които минаваме всеки ден. Минаването на 10 метра от един трафопост ви доставя лъчения, които не бихте получили и за 10 години от един рутър, пък ако ще и да ви е на главата. Съседната клетка на някой GSM оператор ви доставя лъчения, които не бихте получили от всичката ви техника вкъщи за целия ви живот.
Аспартама, който се ползва масово в хранителната индустрия като подсладител има доказано участие във 70% от известните болести на човечеството. Дали ще спрете да ядете сладко? Половината Е-та които четем по опаковките на храните са отровни, някои дори токсични. Всички стабилизатори(консерванти) изплзвани в хранителната индустрия са отрови.От 30 години, 70% от соята произвеждана в света е ГМО и какво от това?
Четете по-малко бгмама и подобни сайтове за жени, че там от мухата се прави не слон ами син кит.
- milmar
jijane написа:.... и какво от това?
.....
А-а-а , нищо , нищо

Почти сигурен съм че пишеш за нещо , за което не си наясно за какво става въпрос .
Ти стой по-дълго време , ей така на пук

-
- Автомобил: Караше Honda Civic
- Двигател: D14Z4 1998
milmar написа:jijane написа:.... и какво от това?
.....
А-а-а , нищо , нищо!
Почти сигурен съм че пишеш за нещо , за което не си наясно за какво става въпрос .
Ти стой по-дълго време , ей така на пукв близост до някоя GSM клетка и като дойде време да имаш поколение ще видиш ... а това е само едно от следствията . В казармата съм бил "радиолокатор"
и съм подочувал разни неща извън форума бгмама , ама ти не се вживявай в празни приказки
.
Ам ти може и рутър да си бил в казармата, но аз бая годинки съм в ХВП та не е като да не знам това онова. Остани със здраве и беги да спреш тока да не земеш да се облъчиш от монитора.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Колегата преди мен го е казал ясно и точно.
Не се отклонявайте от темата, следя я с интерес, но няма да се поколебая да я заключа, ако 'кривнете'...
Не се отклонявайте от темата, следя я с интерес, но няма да се поколебая да я заключа, ако 'кривнете'...
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Това изследване е проведено адски сериозно.Човека се е постарал да събере данни (чрез спектрален RF анализатор) в различни офиси ползващи WLAN системи на 2.4Ghz.И то в 46 различни точки във всеки един от тях, за да осредни резултат.Какво е установил: облъчването от WLAN acces points е в пъти по-ниско от нормата 10W/m квадратен.Която норма е зададена от ICNIRP-Интернационална Комисия за защита от Нейонизиращи лъчения-радиовълни на български език.
http://www.icnirp.de/ в сайта има интересни документи по темата.
Та какво е установил пича, на който свалям шапка: "max hold" exposure 0.10mw/m квадратен-забележете миливата, при норма в размерност вата.Относно докосването на антената, да тогава е възможно надвишаване на нормата за Специфично Ниво на Поглъщане, дефинира се във W/kg живо тегло и е 2w/kg пак според ICNIRP.
Все пак никой не ни кара да си чистим ушите с антените на рутерите.
Страхът от жици и вълни е съвсем нормално явление за високо технологично общество, каквото надявам се е и нашето.Белята е когато прерасне в параноя и подгониш Михаля из горите.
В тая връзка, и в защита на прогреса следващата статия ме разби тотално : http://www.waset.org/journals/waset/v42/v42-98.pdf
Система за Wireless Health Monitoring, с две думи следене на физиологични показатели на човек/пациент от разстояние.Това позволява да те диагностицират, и евентуално да ти помогнат..едва ли не предварително.Нека да е лош прогреса, господа.
http://www.icnirp.de/ в сайта има интересни документи по темата.
Та какво е установил пича, на който свалям шапка: "max hold" exposure 0.10mw/m квадратен-забележете миливата, при норма в размерност вата.Относно докосването на антената, да тогава е възможно надвишаване на нормата за Специфично Ниво на Поглъщане, дефинира се във W/kg живо тегло и е 2w/kg пак според ICNIRP.
Все пак никой не ни кара да си чистим ушите с антените на рутерите.
Страхът от жици и вълни е съвсем нормално явление за високо технологично общество, каквото надявам се е и нашето.Белята е когато прерасне в параноя и подгониш Михаля из горите.
В тая връзка, и в защита на прогреса следващата статия ме разби тотално : http://www.waset.org/journals/waset/v42/v42-98.pdf
Система за Wireless Health Monitoring, с две думи следене на физиологични показатели на човек/пациент от разстояние.Това позволява да те диагностицират, и евентуално да ти помогнат..едва ли не предварително.Нека да е лош прогреса, господа.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Статия от днес.бг
Радиацията от безжичните онлайн мрежи се оказа поредният враг на дърветата, пише Daily Mail. Изданието представя първите резултати от проучване на екип специалисти от университета „Вагенинген”.
Експертите били наети още преди пет години от местните власти в градчето Алпен на Рейн, където се забелязвали необясними аномалии по множеството ясени – повредена кора и умиращи листа.
Така учените взели 20 дървета, които подложили на различни тестове. Ясените били изложени на радиация от шест различни източника.
Листата на тези, поставени в близост до Wi-Fi-рутер, бързо добили оловен отенък, което било следствие на унищожаването на горния и долния епидермис. Така умирането на листото ставало неизбежно, коментират от Daily Mail.
В Холандия 70 на сто от всички дървета в населени райони показват симптоми, сходни с тези на растенията в Алпен на Рейн. Само преди 5 години процентът е едва 10. В гористи местности този проблем не е налице.
Обобщението на настоящото изследване тепърва предстои, като учените предупреждават да не се правят прибързани изводи.
Въпреки това обаче се очаква вълна от протести на неправителствени организации, предвид страховете, че радиацията от Wi-Fi рутерите може да вреди и на човешкото тяло.
В тази връзка още преди няколко години във Великобритания родители и учители настояха „безжичните” рутери да бъдат премахнати от началните училища, припомня Daily Mail.
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
hooligans написа:...
Тази статия ми напомня за едни горяни дето гледах скоро...
пичовете живеят природосъобразно използвайки слънчевата енергия, на каравана извън града...
а децата им, с ленти на главите, като тарзан
ПП: Ето ги
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/11/1 ... ata.103957
Обрекли са децата на дивото
ама кара Гранд Чероки 5,2 бензин

по темата - лаптопа ми е до главата включен нон стоп, е все още съм нормален
- milmar
Bobi_S13 написа:.....
е все още съм нормален
Те едни с жълти униформи все това повтарят

Онези пък т.нар. "ТВ новини" няма смисъл да се коментират ,дето са битници пък си носят пералнята , по-достоверни са сериалите , дето ги гледат бабите ви .
Аз си мисля , че всеки човек , който ползва поставката си за шапки и за друга дейност , би трябвало да вземе мерки до колкото е възможно , па макар да се окаже че са били излишни , особенно ако се отнася за децата !
Аз преди 3 години бях върл пушач и можех да извадя куп убедителни примери и статии , че пушенето е абсолютно безвредно

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”