Здравейте, колеги. Тъй като не разполагам с толкова време и желание да тествам подобните програмки бих ви помолил някой да ми удари рамо. Ще обясня възможно най-добре каква е идеята на цялото занятие.
Вкъщи имам 3 компютъра:
- старичък модел лаптоп Делл
- Сравнително стара конфигурация, която си ползвам за десктоп машина
- мултимедиен компютър, който даже си няма и кутия, и е натикан в секцията точно под телевизора ми.
Мултимедийният компютър съм го сглобил и конфигурирал с идеята да гледам филми на него на малко по-голям екран (монитора на десктопа ми е 15-инчово ЛСД). Помежду трите машини се намира ви-фи рутер Д-линк, съответно мултимедията и десктопът са свързани кабелно, а ноутбука е по ви-фи. Та същината на въпроса ми е някаква програмка подобна на TeamView, с която да мога посредством лаптопа или десктопа да си ръчкам из мултимедията и да си пускам филми на "огромния" 22-инчов ЛСД, който го ползваме като ТВ и монитор. Изискването ми към нея е, когато стартирам мултимедийния звяр тя да се зарежда в стартъпа на уин-а (и трите компота ползват XP) и да не се налага да правя нищо от клавиатурата на мултимедията, а да действам от "разстояние" с другите два компютъра. Уиндоуската ремоте десктоп не може да ми свърши такава работа, понеже като го стартирам и на мултимедията ще излезе синия екран с уелком скрийна, без да се вижда директно на него какво правя с мишката.
п.п. не съм разглеждал по-подробно фукнциите на TeamView и дали може да се зареди с уиндоуса като запази някакво постоянно ИД и пасс, за да мога да го ползвам без да се налага постоянно да пиша нови имена и пароли в програмката, когато се свързвам с него.
Питане за програмка подобна на TeamView
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Питане за програмка подобна на TeamView
stefan4o написа:п.п. не съм разглеждал по-подробно фукнциите на TeamView и дали може да се зареди с уиндоуса като запази някакво постоянно ИД и пасс, за да мога да го ползвам без да се налага постоянно да пиша нови имена и пароли в програмката, когато се свързвам с него.
Може, разбира се. Влез му в настройките и сложи перманентна парола. Пак там има отбелязване дали да се стартира с УИНа.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ultravnc, напълно безплатна
logmein - има безплатна версия
remote desktop, remote assistance
logmein - има безплатна версия
remote desktop, remote assistance
- bahyr
- Автомобил: LEON ST
- Двигател: CXSA
VNC ще ти свърши работата перфектно.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Мерси за отговорилите колеги. Вчера се позаиграх малко с тиймвюър и станаха нещата 

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”