Spybot Search & Destroy

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Spybot Search & Destroy

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пон 07 фев 2011 11:03

Понеже нямам анивирусна програма един приятел ми прати програма, която убива само червеи, защото те били по-опасни от вирусите-така ми каза той.Инсталирах си програмата, но като я пуснах да сканира не ми намери червеи, ами някакви шпиони, които ме следят от разни линкове.Не знам дали е точно така, но ако някой знае повече неща за тази програма, моля да каже за какво точно служи и дали наистина унищожава куртовете. :beer

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Re: Spybot Search & Destroy

Мнениеот neon » Пон 07 фев 2011 14:33

Програмката е хубава. Аз я ползвам и съм доволен,но мисля,че не е зле да ти инсталира и антивирусна програма.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пон 07 фев 2011 15:31

Ако искаш на първо време да се провериш, без инсталиране на АВ програма препоръчвам ти http://www.freedrweb.com/download+cureit/

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Пон 07 фев 2011 17:50

Като стана дума за антивурсни,аз на моя нямам антивирусна от много време и до ся нито един вирус не съм хванал при положение че наясякъде си тикам носа по нета.Намирам ги за ненужен софтуер.За повече от 6-7 години от както имам комп и нет съм се натъквал много рядко на вируси и те винаги са били безвредни за системата ми.Не знам ква е тая истерия около тея вируси.

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пон 07 фев 2011 18:17

Аз имам чувството че всички нативирусни са един голям вирус. :D Преди ползвах AVG безплатна версия и винаги като проверя за вирус ми излизаше троянски кон, ама винаги.Откакто ми смениха уиндоуса не съм си слагал антивирусна да ми бави компа само.А колега neon тая програмка Spybot за какво точно сложи :?: Наистина ли това което намеря след сканирането са червеи :?:

Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Мнениеот JaDaWiN » Пон 07 фев 2011 19:28

Не са червеи. Spybot отстранява шпионските програмки (spyware), които събират информация за теб - от това колко пъти натискаш бутона enter например до това, в кои сайтове влизаш. Обикновено не са кой знае колко сериозни - например такива програмки се използват, за да се види кой сайт се посещава - с цел реклама. Естествено е възможно и да са по-кофти - да ти взимат лични данни и др. Каквито и да са едно е сигурно - забавят ти компютъра.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 07 фев 2011 20:41

Спайбота е калпав и не хваща нови и всички бацили - решение :
Malwarebytes' Anti-Malware и SUPERAntiSpyware. Има и фри версии има си и платени.
Локализират това , което Спайбота пропуска.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пон 07 фев 2011 22:20

Имах такава но не беше кракната и доста време стоя само да ми показва информативно има ли нещо или няма.След доста време щях да я махам но си седнах на ината и реших да и намеря лек и след доста търсене намерих и заработи с изключение на една грешка дето ми даваше периодично.Иначе като я гледам уж върши работа но все пак я махнах.В интерес на истината изключването и е бавно и се едно изключваш системата за ядрена отбрана mhihi

Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Мнениеот JaDaWiN » Пон 07 фев 2011 23:03

fox_vt написа:Имах такава но не беше кракната

Тя е безплатна бе брат.. Какво си краквал ти? scare mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”