Авто аларма Сатурн М5 проблем ли е ?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Авто аларма Сатурн М5 проблем ли е ?

Мнениеот mupk0 » Пон 07 фев 2011 20:45

Здравейте.Монтирах си алармата,всичко си работи идеално,специалист ми провери свързването и всичко е ток.Прави ми впечатление само едно нещо.При подаване на контакт,светва и лампата за мигачите,а при изключване на имобилайзера лампичката изгасва и тогава светва копчето за газта.Плюса е постоянен от акумулатора с бушон,минуса е вързан с отделен кабел за купето(горе над бушониерата),има болт с масата на бушониерата,мигачите са свързани долу под кормилото ,където кабелите влизат в една букса,а емобилайзера е вързан към клемореда на черният кабел(при прекъсването му,колата изгася).Просто ми стана интересно защо така свети тази лампа.Моят човек каза,да я покарам така преди да има време да погледне кабелите по-обстойно.Всичко е запоено и изолирано.няма хвърчащи жици.Колата е голф 2ка,със старата инсталация.

Единственото тунинг изпълнение е ,реле за плафона,при подаване на сигнал отключено,реле активира плафона и той гасне плавно.С него и без него лампичката не изгасва :)

Дайте идея?Да се пробвам да я оправя сам,да не занимавам моя човек излишно :)

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Авто аларма Сатурн М5 проблем ли е ?

Мнениеот pas1.8mi » Вто 08 фев 2011 10:45

Не прекъсваш на правилното място!Оправи си прекъснатия проводник!Ако ще прекъсваш нещо,по-добре датчика на Хол(сигналния проводник;средния)!

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Re: Авто аларма Сатурн М5 проблем ли е ?

Мнениеот mupk0 » Вто 08 фев 2011 12:57

Окей.Ще го сменя.Принципно това е най-лесният кабел... :) Иначе инсталацията на колата ми е странна,защото едно време бащата я е запалвал и са я "ремонтирали" вместо да я сменят и имам малко странни жици...

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”