Здравейте, колеги,
Миналата седмица ми инсталира познат домашна алармена система Home 4+, поне така пише на упътването за монтаж и употреба. Има общо 8 зони:
1-5 са програмируеми и са с обемни датчици
6-та е 24 часова някаква не се ползва
7-ма също е с обемен датчик и програмируема
8-ма - тампер за клавиатурата
Та на седма зона ми е вързан обемния датчик при влизане във вилата и той като се задейства се изчаква едно време до вкарване на паролата.
Системата си работи, при задействан датчик от една от 5-те зони(1,2,3,4,5) които са настроени като моментни се включва алармата и си пищи докато не се вкара паролата.
Сега - проблемът е следния, при включена аларма, като се задейства закъснителната зона, т.е. зона 7, там откъдето се влиза де, се вкарва паролата и алармата се изключва, НО ......... като отида до някоя от 5-те горе описаните зони ....... алармата се задейства, пак започва да пищи като замаяна и пак иска да се вкара паролата. За момента съм изключил сирената, понеже съм с малко дете и не мога да си позволя да се включва тя току така.
Ресетвах самата аларма, настройвах я наново, но ......... безуспешно. Някой ако има опит с такова нещо, моля помагайте.
Ето и малко инфо за въпросната аларма
Ръководство на потребителя
Инструкция за монтаж
P.S. Из форума успях да намеря теми само за съвети за домашна аларма, затова пускам нова тема с определен проблем.
Проблем с домашна аларма Home 4+ Решен!
- V_i_T
- Автомобил: Golf 2 GTI
- Двигател: PB 1.8i 112 hp 1991
- Контакти:
Проблем с домашна аларма Home 4+ Решен!
Последна промяна от V_i_T на Вто 15 фев 2011 22:44, променено общо 1 път.
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с домашна аларма Home 4+
виж първоначално дали не трябва да се вкара кода 2 пъти 

- V_i_T
- Контакти:
Еми не ........ при вкарване 2 пъти се изключва и се включва 

Упътването е написано супер тъпо, на мен почти нищо не ми стана ясно от него. Проблемът обаче ти е в програмирането, в момента двете зони(1до5 и 7) са ти независими, затова и пищи.С програмирането обаче немога да помогна.
- V_i_T
- Контакти:
Ъъъъ ....... независими, т.е. искаш да кажеш, че не зависят от включването и изключването на алармата, но когато пусна алармата и има движение в тези зони, то тя сработва, както и след като писне по погрешка и наново въведа паролата после пък не се включва от тези зони, т.е. малко или много алармата ги включва и ги изключва, но защо не ги изключва в момента на изчакване да се вкара паролата не знам 

Имам предвид че обемният датчик на зона 7 в момента работи сам за себе си и не подава сигнал за изключване на другите обемни датчици, т.е имаш 2 отделни зони(първата е с обем 7, а втората с обемите 1-5).Кода който вкарваш мастер кода ли е.
- V_i_T
- Контакти:
bobidi написа:Имам предвид че обемният датчик на зона 7 в момента работи сам за себе си и не подава сигнал за изключване на другите обемни датчици, т.е имаш 2 отделни зони(първата е с обем 7, а втората с обемите 1-5).Кода който вкарваш мастер кода ли е.
Еми тя централата си е със 6 програмируеми зони, и всички датчици са вързани по един към всяка зона, т.е. не са само 2 зони.....а за кода които вкарвам - си е мастер кода и за потребителя с този код са програмирани всички зони, демек би трябвало да ги изключва ....... ама не....... таз вечер пак ще го ресетвам и пак ще пробвам да пренастройвам, не знам вече дали ще стане или не

- airjohn
- Автомобил: 2020 Skoda Karoq
- Двигател:
Казал ти е правилно колегата по-горе.Търси в упътването как се настройва втора зона да е ЗАВИСИМА от първа (входната врата).
- V_i_T
- Контакти:
Проблемът е решен! Има една настройка балансирани и небалансирани зони. Приятелят ми който я е слагал каза че трябва да се балансирани, но преди малко ги разбалансирах, и всеки датчик си работи за неговата си зона, всеки си е сам по себе си. За да се включи алармата само един да се задейства е достатъчно. Като се изключва, изключват се всички зони със всички датчици. И сега зона 7 ми е закъснителна, т.е. на входа, а зона 5 ми е полу-закъснителна, т.е. при задействане на 7-ма зона ако се задейства 5-та няма да писне, ако само 5-та се задейства ще писне. А всички други са моментни, т.е. при включена аларма все ще писне при движение.
Мерси на всички отзовали се.
Все пак някой ако знае за какво са тия баланси да сподели. Понеже съм го спрял това балансиране, но ............. за сметка на това се оправи

Мерси на всички отзовали се.
Все пак някой ако знае за какво са тия баланси да сподели. Понеже съм го спрял това балансиране, но ............. за сметка на това се оправи

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”