Колеги ,имам нужда от технически съвет.Моля по-подготвените да ми помогнат.
Както се подразбира от заглавието,става въпрос за преинсталиране на лаптоп със Win7.Тъй като беше с Виста ,инсталирана на един дял,сега като реших да "оправя "партишъните ударих на камък.В момента когато ми покаже прозореца с партишъните,и пита къде искам да инсталира Win7,виждам един 220гб,един около 3гб и един около 2гб.Последните два не ми дава да ги изтрия.въпросът ми е ,как да създам познатите C и D .Трябва ли да изтрия и дяла който е 220гб? Ще мога ли после да създам партишъни.Защото в момента не ми дава да създам дял.Dell inspiron1525.
Благодаря Ви!
лаптоп ,Windows7 и проблем
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Re: лаптоп ,Windows7 и проблем
Не съм много убеден,но ми правеше този проблем,и се наложи да изтрием всичко от хатда с Хирен 

- Re5Pec7
- Автомобил: Passat B5 V6
- Двигател: AQD
Малките дялове не ги пипай. Триеш големия 220ГБ и после създаваш 2 - единия 50ГБ примерно, другия с останалите
Аз така направих и нямам проблеми
Успех

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Защо да трие големия!? Изтриват се малките дялове, които са предполагам за възстановяване и се добавят към големия 220 ГБ, после той се разделя на С и Д без да се трие и форматира.Новото парче С просто се прави да е праймъри, старото остава логикал и толкоз. После само се изтриват папките на стария уиндоус.
- Bratt
- Drivers wanted
- Автомобил: MKII
- Двигател: EZhko
Трии всички дялове, делчета, партишъни и све шитни.. да ти остане целия хард като едно цяло.
После си прави новите дялове, той уин-а сам ще си създаде необходимите си служебни.
Няма нужда да правиш активен който и да е.
Като тръгнеш да инсталираш уин-а на който дял искаш, той ще си го оправи.
П.П. ако имаш ценна инфо --> преди инстол-а на новия уин, пускай Хайрен-а с "мини уин хр" и си копни файлвете на флашка, двд, сд или квото имаш.
Успех.
После си прави новите дялове, той уин-а сам ще си създаде необходимите си служебни.
Няма нужда да правиш активен който и да е.
Като тръгнеш да инсталираш уин-а на който дял искаш, той ще си го оправи.
П.П. ако имаш ценна инфо --> преди инстол-а на новия уин, пускай Хайрен-а с "мини уин хр" и си копни файлвете на флашка, двд, сд или квото имаш.
Успех.
Благодаря на всички за точните напътствия.Днес реших този проблем.Изтрих всички дялчета,после си направих нови два .Инсталацията на "лицензираният" софт приключи нормално.Остана едно нещо .Преди още докато беше с Виста ,ми се повреди зарядното.Взех ново, оригинално китайско.Сега щом зарядното е включено (а това е постоянно)не ми работи touchpad-a.Забива ,накъсва,отвратителна работа,но щом изключа зарядното,всичко работи нормално.Знаете ли лек за това ?
Благодаря още веднъж за съветите!
Благодаря още веднъж за съветите!
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”