Гаснещ компютър? Overcloking failed!

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
peshodomo
Автомобил:
Двигател:

Re: Гаснещ компютър? Overcloking failed!

Мнениеот peshodomo » Нед 06 мар 2011 14:04

Здравейте, ако мога да помогна, ще Ви кажа моя опит с такав проблем Overclocking failed:
PC - Intel dual core -2.1Ghz, Ram - 2Gb, Video -512Mb -външно, дъно Biostar
след тест на BIOS-а(всичко е ок) и смана на батерията на дъното(като комп-а е държан изключен без батерия един ден) за може да нулира BIOS-a и проверени стойности на температурите проблема остана Overclockin failed. Please clear CMOS.

Решението: Смяна на Вентилатора на процесора. И вече няма Overclocking Failed :D

При мен това беше проблема, вентилатор, който по стойност в началото дава стойност че е ок, но после проблема по-горе.

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Нед 06 мар 2011 14:24

Подобрение след намаляване честотата на процесора няма. Ръчния оверклок през биоса не помага. На процесора му е сложен доста сериозен радиатор с още по-сериозен вентилатор. Температурите му са повече от прилични. Затова не мисля, че причината е в него. Утре ще почистя компа и ще споделя резултати. Все пак ще имам и едно на ум за вентилатора на процесора :wink:

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Сря 09 мар 2011 21:19

Трети ден след старателно продухване на компа. Работи без да гасне, въпреки тормоза който му налагам :lol: Очевидно прахта си казва думата. Засега проблема е решен, надявам се да съм го отстранил. Ако пак ме изненада неприятно ще пиша :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”