Трябва ми помощ при настройка на MS Word XP

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Трябва ми помощ при настройка на MS Word XP

Мнениеот DAXC » Съб 09 апр 2011 20:00

Някой може ли да ми каже как да направя настройка на MS Word , при която когато се зареди програмата на листа да се появи контур ( под формата на пунктир ), който да показва до къде може да се пише, като при разпечатване на страницата да не се появява?

Изображение

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Re: Трябва ми помощ при настройка на MS Word XP

Мнениеот joromnt » Съб 09 апр 2011 20:49

Аз едва ли ще помогна, но що ти е пък да се показва пунктир отстрани :screwy
Като щракнеш един път на празна страница, то се вижда до къде може да се пише. Отгоре на страницата на линийката има едни маркери, като ги мърдаш си определяш до къде може да се пише на страни. Същото го има и за посока нагоре/надолу само че е от лявата страна на документа.

Потребителски аватар
Peterman
Автомобил: passat b6
Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006

Мнениеот Peterman » Съб 09 апр 2011 20:55

Това май го има на OpenOffice-а, но за Word-а не съм сигурен изобщо дали може!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 09 апр 2011 20:58

Таблиза и рамки. Това е само рамка или нещо такова.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Съб 09 апр 2011 21:49

Принципно може да го направиш като влезеш в Format/ Borders and Shading. Там може да бъзикаш линията на ограждението, да си избираш какъв модел да е :да:

MenDarK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MenDarK » Нед 10 апр 2011 9:42

1. Определяне на размер и ориентация на листа - използваме командата File, Page SetUp. От Margins се определят съответно горно, долно, ляво и дясно поле, което може да стане и ръчно от скалата на листа, освен ако не са ни нужни конкретни настройки за работата. Gutter е отстъп, който се оставя симетрично на листите, така че да са готови след печат за подвързване като книга. В Orientation, както и картинката показва, се избира съответно портретна или пейзажна ориентация на листа, взависимост от конкретния документ. В секцията Paper може да се зададе размер на листа, различен от А4 (стандартен машинописен лист). Настройките са в сантиметри или инчове (1”=2.56см.)
2. Ръчна настройка на полетата - поле е онази част от листа, в която не се пише и огражда текста като странична рамка. В скалата, когато маркерът на мишката придобие показаната форма, със задържан ляв бутон можем да преместим съответно лявото или дясното поле в определена посока, като така да го намалим или увеличим.
3. Отстъп и настъп – двете триъгълничета в ляво на скалата се използват за определяне големината на:
- отстъп – това е разстоянието, с колкото навътре ще започва всеки нов абзац. Така потребителят няма да има грижата за Tab след Enter, а ще остави системата автоматично да го прави и то еднакво за всички абзаци (може и да се нагласи на размер, различен от този на табулацията). В абзаца на т.3 също има отстъп.
- настъп – това е позицията, от която ще започват всички следващи редове след първия в даден абзац. Текущият е пример за това, как настъпът е много по-навътре и така първият ред “виси”. Тези параметри се определят като се премести съответно долното или горно триъгълниче в исканата от нас посока със задържане на ляв клавиш. Те могат да се движат и заедно, ако се захване с мишката правоъгълничето, което е под тях. Един пример за подходящо ползване на едновременен отстъп и настъп е писането на молба, при която данните са изписани от определена позиция навътре в листа. Можем да напишем текста в ляво, да го маркираме и с правоъгълничето да изместим границата на листа навътре, както е показано в примера по-долу.

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Нед 10 апр 2011 11:13

Благодаря за отговорите Ви.
Проблема го разреших от инструменти -> опции... -> изглед -> граници на текста ( с отметка )

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”