Кой от двата лаптопа?!

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Re: Кой от давата лаптопа?!

Мнениеот slimmer » Чет 14 апр 2011 11:14

pensiq: Ако коментарът ти е насочен към мен - има Lenovo-та ThinkPad-ове за под 1000 лв... Под бизнес класа имам предвид нещо, което е направено здраво, TP са такива...

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Чет 14 апр 2011 11:18

Acer са бюджетна марка :012:
И в това няма нищо лошо! :012:
И безпроблемна марка нема ни една - няма нужда да се изпокараме тъй ли е или не е... ;)
Dell, HP са по-друга бира като корпус, като изработка.

Леново/IBM ептен пък са различна бира.

Всичко според цената, но под 1300 лв., примерно, разликите са по-скоро пренебрежими. Аз лично бих гледал параметрите, а не е да не са ми минали лаптопи през ръцете. mhihi От там нататък бих вземал и марката предвид.

Честито на автора за покупката. Дано няма грижи и му върши перфектна работа. :beer

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Чет 14 апр 2011 11:21

Тъй е, разни хора, разни мнения, разни опити... Нали затова са форумите, за споделяне, не за заяждане :)

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Чет 14 апр 2011 11:22

pensiq написа:А и интересно как сравнява DEll за 1000 лева с Леново бизнес клас.Ако видиш бизнес моделите на DELL ще разбереш защо са толкова предпочитани.За другите ти писания - без коментар.

Повярвай ми колегата ISRalien знае какво е бизнес модел на DELL. Относно моделите не Леново извинявай ама няма как да се съглася с теб. Писал съм го и в друга тема пиша го и тук Леново не са това което бяха. Имал съм бизнес модел на леново преди 3-4 години. и сега в работата имаме 2 R61 които пак се водят бизнес модели еми каков ли не сме сменяли по тях и сме хвърлили пари почти колкото за два лаптопа. Относно колегата отгоре с лицензирания Windows и не лицензирания не мога да разбера каква е ралзиката. Имам и лицензирани 7-ци и не лицензирана няма разлика в работа настройки и др. Относно това кой как се оправя, едва ли го интересува човека когато си купува Лаптоп, за което си има гаранции,а те вече са по 2-3 години и след това една ли ако даде проблем човек ще го прави-по скоро да си купи нов.

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Чет 14 апр 2011 11:29

vwfena явно не си разбрал сарказъма в думите ми.Напълно съм съгласен с колегата ISRalien. А за тея TP ще си запазя мнението (за себе си), че са големи боклуци последните 3 4 години.Явно тук всички сме на това мнение с изключение на един.Нека той ги ползва, па ние си чупим пръстите на гадните DELL-лове.

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Чет 14 апр 2011 11:33

pensiq написа:vwfena явно не си разбрал сарказъма в думите ми.Напълно съм съгласен с колегата ISRalien. А за тея TP ще си запазя мнението (за себе си), че са големи боклуци последните 3 4 години.Явно тук всички сме на това мнение с изключение на един.Нека той ги ползва, па ние си чупим пръстите на гадните DELL-лове.

Да явно не съм го разбрал :)

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Чет 14 апр 2011 12:01

ОК, извинявам се за спам-а... Лек и успешен ден!

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 14 апр 2011 12:51

Колега, никой не се заяжда, просто написа глупости, сравнявайки бюджетен модел с бизнес такъв, независимо каква марка. Далеч съм от мисълта, че бюджетните модели на dell са цвете за мирисане, дори напротив. Както каза Жоро (escrime) бюджетния клас за това е бюджетен - защото се изработва с евтини материали... Няма как конфигурацията да е като на лаптоп за 2000лв, цената - за 1000, ама ако може и качеството да е същото като на тоя за 2к ;)
А това за лицензирания - можеш ли да се обосновеш каква е разликата между лиценизирано и пиратско копие на windows 7 x64 примерно?
Щото на лаптопа съм с лицензирано, на служебния - не, пък за сега лаптопа си забива както си иска, а служебния не е мръднал от 1 седмица без рестарт mhihi

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Чет 14 апр 2011 13:17

Щом ги приемаш за глупости, ОК. Просто реших да споделя малко опит с колегата. Както правите и вие... По същия начин реших да пиша и за Lenovo, защото смятам че ThinkPad-овете са по-здрави за цената (800-900 лв) си спрямо останалите... Признавам си, че физически не съм имал досег с последните им модели, мнението ми е на база ровене по интернет с намерение за покупка + минали срещи с подобна техника (G550 е скорошен и доста здрав бюджетен техен модел, който съм имал възможност да тествам). pensiq изрази друго мнение, дано има добри основания за това (не му ги търся въобще, просто дано не подвежда хората, които са си харесали ThinkPad-ове).
Относно лицензирания Windows... Въобще не говоря за разлика в производителност и стабилност... Разликата е в това, че няма да мислиш дали някой ъпдейт няма да прецака активацията, да търсиш биоси за това (предполагам знаеш, че смяна на BIOS е горе-долу опасна работа за редовия потребител, а и се налага, макар невинаги за горната цел...) и т.н. А това, че ти забива, мисля че и сам можеш да се досетиш, че не е проблем на легалността. Всичко това може да ти звучи като четене на морал, както искаш го приемай... Аз предпочитам нещото просто да си работи и да не го мисля, доколкото е възможно.

Айде със здраве, че трябва и да се работи...

П.п. Издаде се за служебния компютър :beat_butt2 :twisted:

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Чет 14 апр 2011 16:06

pvm написа:Олеле.... взел си истински боклук...
Горещ процесор, гореща видео карта и в много случаи затворени отвори на долния капак за поемане на въздух от вентилатора, дано поне те са ти изрязани иначе лаптопа е мъртъв след изтичане на гаранцията.

Дай средните температури, стига с тези легенди. Тези процесори на АМД са хладни, но изостават от Интелите

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”