на мен също ми се рестартираше като пусна климатика, но викнах майстор направо ми смени таблото, че бях със съатите бушони и сега нямам проблем.може от таблото да е
stefan4o написа:Между другото сега се сетих - в големите вериги магазини Техно/полис/маркет имат някакви устройства не им знам името, но разклоняват сигнал от един приемник на доста тв-та. Мисля, че бях мярнал такова нещо в абонат на БлизУ, но не знам точното наименование на устройството.
drmilendd написа:Сигнала от булсаткома си се разклонява и с обикновен сплитер, но ди остава проблема че навсякъде канала е един и същ. По новите НД приемници на булсат има ндми и скарт изходи, като могат да се ползват едновременно, т. е. Няма нужда от сплитер в този ред на мисли някой чувал ли е за удължител или нещо подобно на инфрачервен сигнал? Идеята ми е - от едната страна приемник (в спалнята примерно) където цъкам с дистанционното, приемника предава сигнала до излъчвател по кабел, а излъчвателя е пред булсаткома и сменя каналите? Нещо подобно съм виждал на декодер за цифрова телевизия койте се включва отзад на антенния кабел, а очето за дистанционното е изведено с кабелче отпред да телевизора.
Stivi написа:drmilendd написа:Сигнала от булсаткома си се разклонява и с обикновен сплитер, но ди остава проблема че навсякъде канала е един и същ. По новите НД приемници на булсат има ндми и скарт изходи, като могат да се ползват едновременно, т. е. Няма нужда от сплитер в този ред на мисли някой чувал ли е за удължител или нещо подобно на инфрачервен сигнал? Идеята ми е - от едната страна приемник (в спалнята примерно) където цъкам с дистанционното, приемника предава сигнала до излъчвател по кабел, а излъчвателя е пред булсаткома и сменя каналите? Нещо подобно съм виждал на декодер за цифрова телевизия койте се включва отзад на антенния кабел, а очето за дистанционното е изведено с кабелче отпред да телевизора.
http://www.thunder.bg/product_info.php?cPath=37&products_id=384
продавал съм такива в магазина и ги тествах-работеха перфектно и отговарят на това което търсиш ! Опа,сега видях че искаш само да управляваш приемника а не ти трябва сендер,е то и за това става ама малко скъпичко излиза
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 93 госта