Голям проблем с wireless на лаптоп
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
Голям проблем с wireless на лаптоп
Здравейте. Лаптопа ми спря да намира всякакви wifi мрежи. Преинсталирах windows,сменях драйвери и нищо.от копчето за вкл. и изкл. се пуска и спира,което ме води на мисълта че хардуер има но...?
-
- Автомобил: Passat B5 AFN Synhro
- Двигател:
Re: Голям проблем с wireless на лаптоп
bu4komobil написа:Здравейте. Лаптопа ми спря да намира всякакви wifi мрежи. Преинсталирах windows,сменях драйвери и нищо.от копчето за вкл. и изкл. се пуска и спира,което ме води на мисълта че хардуер има но...?
И аз имам този проблем,и какво ли не опитвах и неще и неще.Дано някой даде някоя идея.Извинявам се на колегата че полвзвам неговата тема.
- Tihon
- Автомобил:
- Двигател:
възможно е да е изгоряла уай-фи картата.
Щом му дава да инсталне драйвера значи си го иска.
П.С. Сега като се замисля, ако му го "набива" ръчно може и да се исталне.
П.С.2 Ънинсталирай драйвера и виж дали WIN-на ще реве за намерен нов хардуер.
П.С. Сега като се замисля, ако му го "набива" ръчно може и да се исталне.
П.С.2 Ънинсталирай драйвера и виж дали WIN-на ще реве за намерен нов хардуер.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
bu4komobil написа:Преинсталирах windows,сменях драйвери и нищо.

Па вие за драйвери и реване за нов хардуер му говорите!

По-скоро ми се чини зор да е с антенките

Ако ВиФи-то си е във вас - опитай ако се забиеш плътно до рутера дали няма да захапе нещичко
Иначе и аз преди години имах зор с една PCMCIA-карта, даже я отварях да видя няма ли прекъсната писта, ама не! Обозил се беше 'джама' след пускане на някаква диагностично-чистеща помия

- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Има 2 неща, които може да направиш:
1. Пробвай с Linux LiveCD дали ще работи.
2. Пробвай, ако намериш от някъде, с USB WIFI устройство дали ще го прави същото. Ако и с него не намира, значи нещо Windows-ът ти е кофти. Ако с него намира, WIFI-то ти се е предало -> смяна, не особено скъпа (20-50 лв според зависи).
Има вероятност да са се прекъснали антенките му, ама дори и така да беше, пак щеше да намира мрежа, ако рутърът е на метър-два.
Успех!
1. Пробвай с Linux LiveCD дали ще работи.
2. Пробвай, ако намериш от някъде, с USB WIFI устройство дали ще го прави същото. Ако и с него не намира, значи нещо Windows-ът ти е кофти. Ако с него намира, WIFI-то ти се е предало -> смяна, не особено скъпа (20-50 лв според зависи).
Има вероятност да са се прекъснали антенките му, ама дори и така да беше, пак щеше да намира мрежа, ако рутърът е на метър-два.
Успех!
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Колега виж моята тема.Дано да помогне с нещо . viewtopic.php?f=67&t=253020
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
Намерих какъв е проблема..wireless картата нещо и е станало,компа я намира като хардуер инсталира и драйвери но неще да намира мрежи.сложих друга карта (Atheros) и докато сложа драйверите и веднага намира всички мрежи.но сега проблема с лаптопа стана още поголям
бях го забравил на батерия само,тя се е изтощила(а батерията е купувана декември)до край и сега неиска да се зарежда.май трябва да си купувам нов компютър

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
bu4komobil написа:Намерих какъв е проблема..wireless картата нещо и е станало,компа я намира като хардуер инсталира и драйвери но неще да намира мрежи.сложих друга карта (Atheros) и докато сложа драйверите и веднага намира всички мрежи.но сега проблема с лаптопа стана още поголямбях го забравил на батерия само,тя се е изтощила(а батерията е купувана декември)до край и сега неиска да се зарежда.май трябва да си купувам нов компютър
За нова батерия си
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Какъв е тоз лаптоп? Имаше едни Dell-чета, дето правеха подобен проблем, ама причината беше в зарядното. Батерията толкова рано не може да се прецака. А и ако побързаш, тя би трябвало да е в гаранция, ама малко се съмнявам да е от нея (не че е невъзможно:) ).
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
bu4komobil написа:...сложих друга карта (Atheros)...
Тва е истината
bu4komobil написа:...бях го забравил на батерия само,тя се е изтощила(а батерията е купувана декември)до край и сега неиска да се зарежда.май трябва да си купувам нов компютър
На тебе ако ти се изтощи акумулатора и не ще да се зарежда, нова кола ли ще купуваш

Вземи замери идва ли ти ток от зарядното до лаптопа, ако не можеш намери същото или подобно зарядно или в краен случай универсално такова и пак пробвай. Мен ме съмнява да е от батерията - оригинална батерия ли е, в смисъл брандирана от производителя или 3rd party мейд ин чайна, нова или втора ръка я взе, откъде я взе - фирма?
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”