Въпрос относно масло за електрически трион (резачка)?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Въпрос относно масло за електрически трион (резачка)?

Мнениеот eng » Вто 14 юни 2011 19:08

Здравейте колеги, днес се сдобих с Einhell BG EC 2240, електричекси верижен трион за домашни цели.Въпросът ми е макар, че е вече малко късно има ли някой от форума с такъв трион и дали е доволен от него, нещо което да спазвам при самата употреба освен да не я натискам с работа, в инструкцията пише че 100 грама от това масло са достатъчни за 15 минутна работа и най-вече какво масло да му наливам за смазване на веригата.От магазина от който го взех купих и един литър растително шведско масло но 10 лева за литър не мисля да купувам повече такова на тази цена, та ако някой може да ме посъветва каква по-евтина алтернатива да ползвам примерно наливно М10Д става ли?Естествено варианта "горяно" или т.нар. отработено масло отпада.Хидравлично масло би ли свършило работа?Мерси предварително.
P.S:Самия трион има ли някаква защита от прегряване/претоварване, защото нито продавачът знаеше нито в инструкцията го пише, на аналозите Спарки съм чувал че ако се натисне с повече работа се късал някакъв щифт, който именно го предпазвал от претоварване но тук дали е така? :screwy

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Въпрос относно масло за електрически трион (резачка)?

Мнениеот kris11 » Сря 15 юни 2011 12:17

Отработено масло прецедено през цедка също става. Растителното масло е за опазване на околната среда. Става и М10 , ако е по-евтино от растителното.
За термозащита не знам дали имаш. Хидравличното масло може да предизвика корозия по веригата или шината - тр. проба.

От 1993-4г използвам "Сакс Долмар" около 1500W -лека за 1 ръка, от 2007 използвам и 1 "Гризли" май 1850W. И 2 те ги използвам с отработено масло, когато има.
Сакса имаше вътре 1 термопредпазител, който махнах заради проблеми с него.Гризлито не съм го отварял , но мисля ,че няма.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос относно масло за електрически трион (резачка)?

Мнениеот eng » Сря 15 юни 2011 13:13

Мерси за мнението колега, значи и с М10Д би трябвало да стане в такъв случай няма да използвам хидравличното масло за да не направя някоя беля.Отработено масло няма да използвам.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”