Става въпрос за хоризонтална витрина плюсова в магазин за хранителни стоки.Проблема е следния.Фабричният и термостат се повреди и витрината трудно изключваше или включваше.Налагаше се да я почуквам за да спре например.Махнах и термостата и купих нов марка Продиджи.На стария термостат осезателя не завършваше с нищо,просто гола тел,която беше вкарана между ламелите на питата.А на този новия осезателя е с удебеление на края.Монтирах го и пак сложих осезателя на същото място.
Но ми се струва че нещо не е наред.Сега витрината включва и работи примерно 1 мин.После почива 1-2 мин. и пак тръгва.Струва ми се че този интервал е много къс.Не е ли вредно за компресора честото включване и изключване.Преди /когато беше здрав термостата/ съм сигурен че работеше по-дълго време.Сегашния термостат съм сложил между +5 градуса и 0 градуса .Може би трябва да преместя осезателя другаде?
Кажете колеги какво да правя.Предстои ми пътуване на почивка след два дни и се притеснявам да не стане някое геле в магазина докато ме няма,че продавачката незнам как ще се оправи.
термостата който сложих е такъв http://www.tehcomservis.com/forum/topic ... &topic=311
Спешен въпрос към хладилните техници
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: Спешен въпрос към хладилните техници
Не съм хладилен техник може да не вземаш под внимание мнението ми,но витрината има ли вентилатор който да движи въздуха,ако не тогава мисля че осезателя както му казваш трябва да не е между ребрата на охладителя.Щото когато охладителя достигне зададената темп термостата изключва но витрината не се е охладила,а когато изключи охладителя се затопля бързо и включва.Пробвай да го сложиш на пода на витрината там където са продуктите или няколко см по нагоре,също не е лошо да погледнеш термометъра на виттрината кво показва(ако има такъв) ако няма сложи един временно.
- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
Витрината няма вентилатор.Но в думите ти има резон.Чесно казано и на мен ми мина нещо подобно през акъла.Ама дали е правилно.Четох някаде ,че тоя тип осезатели май се водят въздушни.Дали е така със сигурност - незнам.И въздушен какво означава точно.Как трябва да бъде монтиран.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
В подкрепа на написаното до тук : промени положението на "осезателя" така че да не опира директно на пластините на кондензатора (това което прави студеното)
. Ако и сега не опира директно , ще трябва да го отдалечиш още . Много е вредно за копресора това често включване и изключване , защото когато спре , в системата има налягане и когато се пусне отново (преди да е минало достатъчно време) двигателя много трудно се развърта . Това е асинхронен еднофазен двигател , който трябва да тръгва без товар (да няма налягане) иначе ако работи дълго така ще изгори .

- sasho_mf
- Двигател:
В такъв случай после като отида до магазина ще му променя местоположението и утре ще пиша дали е имало ефект.
- sasho_mf
- Двигател:
За сега проблема е решен.Преместих осезателя на нивото на продуктите във витрината и тя започна да включва и изключва нормално.Тоест работи около Температурата е перфектна само с малки настройки на термостата.Благодаря на колегите за съветите.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”