Ограничаване трансфера от рутера,може ли ?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Re: Ограничаване трансфера от рутера,може ли ?

Мнениеот Чудомир » Пет 24 юни 2011 12:14

За криптирането - честно казано нямам време да си играя сега с 2та ми рутера, с които съм вкъщи (а те по случайност са точно ТП Линк). Според мен след като на слейв рутера трябва да задам паролата за уайърлеса на мастера, за да може да минат в бридж моуд, то връзката между тях би трябвало да е криптирана, защото мастера "говори" само WPA2.

Интересно е другото, което вече написах: Слейва говори с Мастера WPA2, но сам по себе си може да разпъне незаключен WLAN, което дава свобода за съвсем други сценарии (като този на колегат), които с единичен рутър не са възможни, или поне не с тези от 9,95 :Mr Green Fun. Сиреч с 2 ТП Линка на цена от Х може да се опънат 2 клетки (заключена и отворена), за което по принцип ти трябва малко "по-така рутър", на цена по-висока от Х.

Отплеснах се....Дай да видим кво ще каже Стиви.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 24 юни 2011 12:16

Stivi написа:...Само не съм сигурен кой точно портове освен споменатите ако има такива трябва да се ограничат !
Като не си сигурен - прочети кой порт за какво се ползва и тествай! :mrgreen:

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Пет 24 юни 2011 12:21

Stivi написа: Само не съм сигурен кой точно портове освен споменатите ако има такива трябва да се ограничат !

Именно - торентите вървят на които си искаш порт, така че с порт история няма да стигнеш далеч. Освен ако не ограничиш целия порт рейндж от 0 до 65535

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 24 юни 2011 12:25

Ами така като гледам остава само варианта да разбера кой MAC е на торент маниячето и да го огранича него ! Лошото е че след това ако се появи друг такъв пак трябва да го издирвам и ограничавам :evil:

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Пет 24 юни 2011 12:29

Точно затова ти казах - взимаш най-евтиния тп линк рутер, който поддържа бридж моуд (може чрез симулатор линка да видиш конкретен модел дали го може), настройваш както вече написах и забравяш за сегашни и бъдещи торентаджии.

Приеми просто, че сегашния ти вариант не отговаря на сценария "хотел". Може и така, както ти си си решил проблема (временно, защото сега пак имаш проблем), но по принцип се прави по друг начин (за да нямаш проблема, за който говорим сега)

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пет 24 юни 2011 13:38

Колега stivi, не можах да разбера защо ти е мак-адреса.
Това което ти написах за Rules, имах предвид да направиш тези портове, които са за браузване (80, 8080 и още някои имаше) приоритетни за всички IP-та в мрежата. Както и тези за поща - 25, 110 и т.н. Т.е. да отделиш сигурна скорост от 2048 кбита (примерно) за тях. Торентите не може да се ограничат понеже не се знае на какви портове работят, но ако сложиш сигурна скорост за останалите портове, рутъра ще се съобрази с това и би трябвало да пропуска повече браузинг вместо торентите.
Ако искаш пробвай така първо. За съжаление в момента не мога да отделя много време да ти помогна за това...

Другите неща не че са лошо решение, просто ми се струва, че това е по-лесният вариант за теб, понеже всичко друго си работи.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”