Питане за пералня към разбирачите

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане за пералня към разбирачите

Мнениеот XpacTa » Чет 10 сеп 2009 8:14

Uneek написа:Добре, а аз да попитам, баща ми ми донесе от Канада много яка пералня, и е с 2 входа... Ние нямаме ТЕЦ, та искам да попитам какво правя със входа за топлата вода, запушвам ли го :roll: Предполагам ще си работи без проблем? И аз доскоро не знаех че има такива перални с 2 входа за топла и студена :oops:

Ти виж твоята дали въобще има подгряване. Че едни познати от Канада ми разправяха че там много трудно се намирали перални с нагревател. Може и да бъркам естествено - много отдавна беше, но от разказа им разбрах че се разчита на топлата вода и въобще няма опция да си подгрява сама.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Чет 10 сеп 2009 9:31

Rabbit_TDI написа: ...Иначе съм с ТЕЦ и си спестява по един боилер на секо пране...

Колега, че тя топлата вода от ТЕЦ-а да не ти е безплатна? Според мен икономията ще е много малка. Иначе не е проблем да си натаманиш тръбите на топлата и студената вода и смесител да си сложиш. Въпроса, че и самата пералня не е предназначена за работа с топла вода. Едно наръка, че е нова и в гаранция, другото което е, че ако жената вместо студена пусне топла тогава става манджа. Помисли, само и за нервите които ще изхабиш да й наливаш на жената в главата, и то така, че да запомни добре и да не стават каламбури. Друга е бирата, ако пералнята си и ма два входа и сама си смесва водата, както каза някой по-горе. В Щатите и Канада, май ги правят така, щото имат централна газификация, и почти във всяка къща и апартамент имат газов бойлер на метан, който им подгрява и вода в бойлера, и парното и тн...

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 27 юни 2011 9:08

И мене ме налегнаха тия проблеми и ето какво открих.
http://slanchevisistemi.com/product/40/termostaten-smesitel-za-bitova-goreshta-voda.html
С тоя смесител как ви се струва идеята. А понеже ще слагам и слънчев колектор скоро, съвсем смятам да се откача от енергото. Само колкото моторите на уредите да въртят там...
Към това смятам да вържа пералня и миялна машина. Като за миялната ще го пускам на по-топла вода. В упътването и пише че спокойно се връзва към топлата вода. А за пералнята на минималните му 30 градуса. :roll:

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пон 27 юни 2011 11:45

Хм аз също си мисля такива варианти но ако се ползва такова нещо за пералня само със студен вход ще е малко тегава работа мисля.Първо водопроводната инсталация трябва да се преправи и второ дали клапаните на пералнята ще издържат на топлата вода щом са предвидени само за студена?

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 27 юни 2011 15:47

Ами все пак 30 градуса клони към студена повече. Не може да се каже, че е топла чак. Пък и дори да развали клапаните по-добре един клапан да сменя за 20-30 лева отколкото да плащам на енергото да ми греят всеки месец ... . mhihi Пък и сега пак щял да поскъпва тока. scare Инсталацията няма проблем, така или иначе утре или вдругиден ще почвам с кангото да къртя плочките в кухнята та може и всички тръби да заминат преди да се шпаклова. mhihi Миялната вече със сигурост съм решил да е към тоя смесител. Та се чудя и за пералнята. Щото е зад нея само на една стена разстояние. eusa mhihi

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пон 27 юни 2011 19:55

Е щом ще къртиш може аз вече съм правил ремонт със цялостно подменяне на тръбите и нов ремонт не ме устройва.Но този смесител не е ли малко скъпичак.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”