Ип адрес и рутер?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
sailor
Автомобил:
Двигател:

Ип адрес и рутер?

Мнениеот sailor » Пон 27 юни 2011 19:58

Възможно ли е да ми засекат ИП адреса при положение че използвам рутер? Смисъл такъв дали рутерът сменя ИП адресът от който влизам в Интернет страниците?
Малко объркващ въпрос но нз как да се изразя. Примерно Ип адреса ми е 192.168.1.2 но след като се включа към рутера има ли възможност да е друг?

restless
Автомобил:
Двигател:

Re: Ип адрес и рутер?

Мнениеот restless » Пон 27 юни 2011 23:00

sailor написа:Възможно ли е да ми засекат ИП адреса при положение че използвам рутер?

Винаге ще знаят "външния" адрес през който влизаш в Интернет, но сега той ще сочи към рутера
Смисъл такъв дали рутерът сменя ИП адресът от който влизам в Интернет страниците?

Не, от гледна точка на строниците :), но компютърът ти ще е по-защитен отпреди.
Малко объркващ въпрос но нз как да се изразя. Примерно Ип адреса ми е 192.168.1.2 но след като се включа към рутера има ли възможност да е друг?

Като се включиш към рутера, той ще има 192.168.1.2, а твоя комп примерно 192.168.0.100
Ако в момента адресът ти започва със 192.168. значи и сега не си директно в интернет а през рутер на доставчика.

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Ип адрес и рутер?

Мнениеот pit » Пон 27 юни 2011 23:28

Да, винаги се знае кой е влизал от това място и какво му е било ИП-то. Рутера ти има ИП, независимо дали е статично или динамично, ако е статично не се сменя едно и също е винаги, ако е динамично се променя всеки път, но доставчика има лог файлове в които се вижда кога и къде е ползвано динамичното ИП и от кого. Рутера ти прави след себе си собствена вътрешна мрежа където си свързан и ти, там ИП-то на компютъра ти също може да е динамично(когато изключиш компютъра и при следващо включване, компютъра ти си взима случаен адрес от вътрешната мрежа)или да си го настроиш ръчно какво да бъде.
С две думи, ако след рутера ползвате например 3 компютъра и някой направи нещо в интернет ,в лог файла на доставчика илиза ИП-то на рутера, вие всичките 3 сте скрити зад него, не че не може да се разбере кой точно от трите компютъра е бил.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”