Какъв лаптоп (взех ProBook 4520s)

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Re: Какъв лаптоп (въпрос на надеждност)

Мнениеот slimmer » Пет 15 юли 2011 13:59

парите които имам заделени за момента са 1000лв, като е възможен толеранс 50-60 в плюс.

ThinkPad T модели като гледам >= 1900 лв, Sony S серия също >= 1900 лв. С други думи, Escrime = :да: .

Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот Mapoka » Пет 15 юли 2011 16:59

Наистина пропуснал съм да кажа за какво мисля да го ползвам, а именно насочил съм се към 15", понеже като ми се наложи да го разнасям на някъде 17" като габарити просто ми идва голям. Все пак няма всекидневно да е с мен, но ще се налага от време на време да пътува и затова се ориентирам към 15"ката.
Парите с които разполагам наистина не са достатъчни за най-добрите бизнес лаптопи, затова и сериите на сони и делл не съм ги разглеждал подробно.
За момента тези които съм набелязал са това и това като по клоня към пробука. Като дизайн и двата са ръбати и правоъгълни, така че и двата ми харесват :Mr Green Fun
Мисля другата седмица да пообиколя магазините за компютри, но като знам как са заредени...
Относно гаранцията доколкото виждам от това което се предлага в сайтовете и от това което познати са си взимали във всички случай гаранционните машини се пращат по Софията или просто никой не е уцелил правилния магазин.
С правилно впечатление ли съм останал, че всички от бизнес серията са със здрави "купета", поне в този аспект да не се притеснявам?

Днес ще поразгледам из по големите магазини в мрежата какво се предлага, но ме съмнява да открия нещо по привлекателно.
Благодаря на колегите за съветите и насоките които ми дадоха. :beer

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пет 15 юли 2011 17:51

escrime написа:Колегата е определил бюджет от приблизително 1000 лв. Това автоматично го праща на най-евтиното Вайо. Аз лично не бих...

Още повече, че Вайо като цяло са бутикови лаптопи, а в това отношение за мен Apple няма конкуренция.

За хубавото - хубави са, просто не мисля, че се вписват в изискванията на колегата за цена.

П.П.: Кой ги сервизира у нас?

П.П.2: При сериозни суми (над 2000 лв.) се влиза в класа на мобилни работни станции от производители като HP, Dell и т.н., които определено има какво да предложат...

за бюджет от 1000 лв наистина ще е трудно да се вземе бизнес серия каквото и да било.

Иначе - кой сервизира VAIO у нас не мога да ти кажа, просто защото не се налага ;)

Dell действително също е нелош компромисен вариант.

А Епъл.... въпрос на вкус. за мен това е тийнейджърска мечта, а не сериозна машина. Не ги подценявам, просто смятам, че са силно надценени и лично мен не ми допадат.
Откакто ползвам VAIO, (имам служебно Леново Т400, а в миналото имах/ползвах МакБуук Про, Fujitsu Siemens, Acer, PCI, ECS, DELL) - за мен това е марката и за вбъдеще.
Говоря обаче за бизнес серия VAIO, може би и аз не бих взел от най-евтините мултимедия модели на VAIO... а по-скоро друга марка, макар, че не съм сигурен коя би била тя.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пет 15 юли 2011 17:56

Mapoka написа:...

Можеш да погледнеш VAIO Y. Te са по-евтини от S и пак са от бизнес серията, но надали пак ще се вмъкнеш в 1000лв...

Иначе бизнес серийте са като стремеж по-подсилени от мултимедийните, но често имат недостатъци, като например по-лош звук, липса на камера или слаба такава и т.н. - неща, които ако желаеш логично трябва да се ориентираш към мултимедийна машина. няма нищо перфектно :)

Но честно казано за 1000лв няма как да очакваш нещо наистина качествено по отношение на здравина и надеждност... учудвам се, че въобще съществуват такива бизнес модели.

Погледни тази тема, ако още не си...: viewtopic.php?f=67&t=271516

Иначе между двата, които посочваш, мисля бих се насочил към ПроБуука. По-евтините серии на Леново особено от последните 1-2 години не са никак с IBM качество....

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 16 юли 2011 15:23

Вие ги ебавате Pavilion-ите ама сега пиша от един от серия dv6000, който въпреки това на снимките работеше :shock
Изображение
Изображение
Изображение
Естествено като стигнел 80 градуса на процесора се самоизключвал.

Интересното, е че собственика е ходил в 3 "сервиза" където са му отказали дори да го отворят защото цитирам:
- Трябва да ти се смени пастата на процесора ама няма да ти го направя защото на тея много им горят дъната.

Как точно го решиха като dv6828ca никога не е продаван в България не знам. Той както всички Pavilion-и е ужас за разглобяване ама те нали са професионални техници :063: :063: :063: (Probook се разглобява и почиства 5 пъти по-лесно).

Това само потвъждава теорията, че най-надежния е този с най-голяма гаранция и ако се налага някакъв ремонт или при познат техник или в оторизирания сервиз на фирмата.

Последна промяна от radi_nrj на Нед 24 юли 2011 22:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Mapoka

Мнениеот Mapoka » Съб 16 юли 2011 17:27

radi_nrj написа:...

Дам Леновото беше подобно нещо, само че аз не можах да ги отлепя (сигурно щяха), но ме достраша да напъвам с отвертката. Както и да е с една много тънка четчица през вентилатора, а от другата страна със сгъстен въздух го поизчистих и сега когато аз го ползвам повече от 56-7 не може да качи.

За лаптопа, ако не ми мине котка пътя във понеделник/вторник ще хода да си взема 4520-то, днес говорих с хората от Уником-а в Ямбол и го поръчах, единственото което не ми харесва е че гаранцията е софийска, но какво да се прави, освен да стискам палци да не ми се налага да я ползвам.

Благодарско на колегите включили се в темата :beer

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Съб 16 юли 2011 17:31

Точно заради такива 3 сервиза започнах сам да си ремонтирам лаптопите и тези на моите познати... И точно заради такива като горните снимки много мразя павилион, точно dv6xxx... За едното чистене трябва да му изброиш всичките винтове (броил съм ги 3 пъти вече). Дано пробуците да са по-добре в това отношение.

Стискам палци за 4520-ката.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 16 юли 2011 17:43

Probook и EliteBook са модулна сглобка и до радиатора се стига с откопчаването на 4 щипки и 5 винта. Същото важи за старите HP Compaq ncXXXX XXXXb и XXXXw, които толкова бой носят, че ти е бедна фантазията!

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пон 18 юли 2011 23:10

radi_nrj написа:Probook и EliteBook са модулна сглобка и до радиатора се стига с откопчаването на 4 щипки и 5 винта. Същото важи за старите HP Compaq ncXXXX XXXXb и XXXXw, които толкова бой носят, че ти е бедна фантазията!

Sony са решили въпроса още по-практично - достъп до вентилатора за почистване има под клавиатурата - на 3 винта разстояние ;) Всичко друго остава защитено от посегателство на невнимателните.

За автора - честито и да си го ползваш с много здраве и любов дълго и безаварийно!!! :да:

Потребителски аватар
kusho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kusho » Вто 19 юли 2011 1:25

От опита на собственик на много лаптопи (нямам само тошиба) ти препоръчвам да си вземеш най-евтиния/слабия DELL.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 19 юли 2011 10:33

http://www.ebay.co.uk/itm/Dell-Studio-X ... 043wt_1150

Това Ми попадна до 1000 кинта :roll:

http://www.ebay.co.uk/itm/Dell-Studio-X ... 862wt_1135

:shock :shock :shock

http://www.ebay.co.uk/itm/Dell-AlienWar ... _725wt_901

:shock :shock :shock upto 8 hours battery life :shock :shock :shock

Винаги съм бил на мнение,че дори и по-стар модел но по-висок клас е много по добрия Вариант!И пак се наиграх и тоя път :banghead:

Сега имам едно леново,бюджетно 11,6 дето откакто му качих Уин 7 се почна с глупостите-картата отива в Лимитед Аксес,бързите клавиши не бачкат-грее като ненормален scare без да е натоварен много!!Батерията не държи и 2 часа,а е ЛЕД и е на няма и 3 месеца :shock

Извод:Следващия лаптоп ще е нещо такова като показаните по-горе че ми писна с глупости да се занимавам :beer
Извод2:Повече AMD в лап - никога

Oткакто IBM стана Lenovo - що ми се струва,че у*каха пейзажа кораво,или бъркам? :roll: :roll: :roll:

Последна промяна от Matematiks на Вто 19 юли 2011 12:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Вто 19 юли 2011 11:53

Доста оффтопик, дано колегата няма нищо против.
Matematiks написа:...

Нетбукът ти е изчислен за XP, но както и да е, уж поддържа и 7. Ето ти малко линкчета за теглене: http://support.lenovo.com/en_US/research/hints-or-tips/detail.page?&LegacyDocID=MIGR-74463, ако още не си, може и да ти оправят някои проблеми (наблегни на Power management секцията и Hotkey Features Integration)... Специално за безжичната, наскоро колегата escrime беше писал за Lenovo лаптоп в гаранция, на който му е сменена безжичната и си работел без проблеми. Ако ти е в гаранция, може да се възползваш. Ако не е, може да си я смениш, не е сложно...

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 19 юли 2011 12:20

18 долара струва-има само една която засега са открили,че работи с тоя лап със Линукс и Уин 7 :?
http://www.ebay.co.uk/itm/Lenovo-512AN- ... 3131wt_901
Но защо-чисто нов лап на 3 месеца :banghead: познай кога ще си купя пак Леново- НИКОГА

По скоро бих си взел IBM T

Драйверите са тея и пак е същото-благодаря ти :да:

В гаранция е,ама лапа оригинално е XP и сега като съм качил Уин 7 не мисля,че ще ми признаят гаранцията

Всичко идва от това,че всичко в тоя лап е бюджетно :beat_butt2 като например Рийлтек скапаната карта УиФи

Потребителски аватар
Mapoka

Re: Какъв лаптоп (взех ProBook 4520s)

Мнениеот Mapoka » Нед 24 юли 2011 19:45

И те така, да изкажа малко впечатления.
Резолюциата на монитора наистина се оказва че не е една от най подходящите за гледане на различно от 16/9.
Освен това тъчпада нещо много на страни ми идва, освен това незнайно защо се наложи уиндовса да си ресетва "ви-фи"-то. Не ми харесва и факта че за да намалям и усилвам звука трябва да ползвам двете ръце. Но това са все работи с които ще се наложи да свикна (както и със уин 7).
Да се надяваме след 2 години (като изтече гаранцията) да не са излезли и други забележки.

Ако някой мод сметне че темата е изчерпана, може да ключи, за момента поне нямам каво друго впечатление да изкажа.

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Re: Какъв лаптоп (взех ProBook 4520s)

Мнениеот vwfena » Нед 24 юли 2011 20:39

Mapoka написа:... Не ми харесва и факта че за да намалям и усилвам звука трябва да ползвам двете ръце...

За това поразгледай малко, някъде май имаше опция F-овете да ти работят като постоянно включени функционални бутони, но е мога да се сетя на HP точно къде бяха. Честито и никакви проблеми да нямаш с лаптопчето!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”