усилвател с оптичен вход
-
- Автомобил:
- Двигател:
усилвател с оптичен вход
Интересуваме да мога да го свържа с тв то.Нямам нужда от много големи мощности.Що се отнася до каналите "колкото повече толкова повече" както каза мечо пух.Интересуват ме мнения на колеги които имат такива марки цени и други .Благодаря предварително.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: усилвател с оптичен вход
ако си мислиш че с такъв усилвател ще имаш нулеви смущения щото е оптика се бъркаш , разлика почти няма даже в някой случаи е по лош звука от обикновен усилвател. Съвета ми е вземи си нормален усилвател не ти трябва тая оптика , но виж да е високо качество , наблегни на марка и качество не гледай парите.
тествал съм такъв оптичен вход на ямаха усилвател и не бях очарован. Брумеше повече от колкото с обикновен вход , верно разликата беше почти недоловима но я имаше. Повечето смущения влизат по вход от предусилвателя тоест плеъра ти (в твоя случай ще бъде телевизора ти) поради некачествена схема или не добра съвместимост между марки схеми , най-вече това брумене идва от мрежата чува се като 50Hz или кратен на него хармоник. Много е трудно да го избегнеш единственото спасение е много качествена схема на усилвател или усилвател със балансирани входове съответно изходи от предусилвателя ти (плеъра ти или TV-то), това е спасението оптиката не я гледай тя има смисъл само ако TV-то ти е в едната стая а усилвателя ти е през 3 стаи в четвърта и ти трябва 100м кабел за връзка. Ако вземеш усилвател с балансирани входове имай предвид че ефекта от тях оказва влиание само когато имаш отделно локално заземяване т.е. живееш в къща на която вие сте си правили локалното заземяване а не да използваш нулата за земя както е в цяла българия.
тествал съм такъв оптичен вход на ямаха усилвател и не бях очарован. Брумеше повече от колкото с обикновен вход , верно разликата беше почти недоловима но я имаше. Повечето смущения влизат по вход от предусилвателя тоест плеъра ти (в твоя случай ще бъде телевизора ти) поради некачествена схема или не добра съвместимост между марки схеми , най-вече това брумене идва от мрежата чува се като 50Hz или кратен на него хармоник. Много е трудно да го избегнеш единственото спасение е много качествена схема на усилвател или усилвател със балансирани входове съответно изходи от предусилвателя ти (плеъра ти или TV-то), това е спасението оптиката не я гледай тя има смисъл само ако TV-то ти е в едната стая а усилвателя ти е през 3 стаи в четвърта и ти трябва 100м кабел за връзка. Ако вземеш усилвател с балансирани входове имай предвид че ефекта от тях оказва влиание само когато имаш отделно локално заземяване т.е. живееш в къща на която вие сте си правили локалното заземяване а не да използваш нулата за земя както е в цяла българия.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Предполагам имаш HD телевизор с оптичен изход, двуканален звук или 5.1 искаш да изкараш? Аз ползвам подобна схема с външна звукова карта на лаптопа, свързана към домашно кино. Както е казал колегата качеството не е супер, но това ми е варианта за 5.1 звук, ако е само за стерео ползвай аналогов изход от телевизора към стандартен усилвател.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги благодаря за мненията.ТВ то е hd и ползвам неговия плеар за филми има аналогово стерео но за многоканален звук изхода е маи само оптичен.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Не съм сигурен 100%, че и по оптичния излизат повече от 2 канала (трябва да си видиш в упътването на ТВ-то). Иначе почти всеки ресийвър за домашно кино има оптичен вход. Ако кажеш колко пари си готов да отделиш може да те насоча на нещо качествено за малко пари защото следя повечето оказиони за аудио техника.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”