Препоръчайте ми от къде да си купя възмошно най-безшумен бутален компресор за въздух около 100 -150 л. бутилка.
Оборудвам сервиз за гуми , но е в жилищна сграда и ми трябва възможно най тихия компресор.
Безшумен компресор за въздух?
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Безшумен компресор за въздух?
купуваш един винтов и го пъхаш някъде в мазе или отделна барачка. при тях няма това лупане, което имат буталните и производителността е много по висока. както и цената... 
http://www.abacaircompressors.com/us/ou ... ompressor/
имам добро впечатление от тази фирма. като съотношение цена/качество...
http://viewer.abacaircompressors.com/69 ... geperpage/
http://www.abacaircompressors.com/us/ou ... nical.aspx

http://www.abacaircompressors.com/us/ou ... ompressor/
имам добро впечатление от тази фирма. като съотношение цена/качество...
http://viewer.abacaircompressors.com/69 ... geperpage/
http://www.abacaircompressors.com/us/ou ... nical.aspx
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
хаха и аз съм на вълна компресор но винтовите за сведение са 3000 ойро нагоре хубавите ...
- driver
- Автомобил: diesel
- Двигател:
Някой нещо да има в предвид да ме насочи? Определено няма да е винтов, парите са много!

- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
driver написа:Някой нещо да има в предвид да ме насочи? Определено няма да е винтов, парите са много!
за съжаление нямаш алтернатива, колега

- driver
- Двигател:
joro_kem написа:driver написа:Някой нещо да има в предвид да ме насочи? Определено няма да е винтов, парите са много!
за съжаление нямаш алтернатива, колегаориентирай се към употребяван винтов компресор.
Тук попаднах може би на какъвто търся, само наистина да са добре обезшумени /най-долу на страницата/: http://www.compressorbg.com/piston.html
Ако някой знае нещо и има преки наблюдения за такъв тип компресори да сподели.
- driver
- Двигател:
Така както вървят работите май ще взимам един обикновен маслен бутален , ще го затварям и около него яка изолация 10 см. Замислил съм и едно вентилаторче да му дъни свеж въздух. Дано да не прегрява, ама хиляда специалисти питах все различно ми казват ще пробвам освен, само да не се скапе бързо.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
И изолация да сложиш има вибрации.Гледах за един заралия,който е направил компресор напълно безшумен и без вибрации,а тъпаците не искали да му приемат патента,защото видиш ли компресор има навсякъде-коли,климатици,хладилници,машини...А производителността му е в пъти по-добра.Виж питай го дали ще те съветва нещо.За хиледарка,може да ти напарви някой малък например.Ще потърся и ще ти пратя името му,че не мога в момента.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,има добри и на "Чекато",италиански са също,защото "Абак" вече не е това ,което беше...Ако все пак шумът е проблем,винтов + инвертор.Иначе за около 5к.лв.има една марка ..скъпичка..търговско име "Демси",шум като от профи-прахосмукачка..Работя в тая област,ако нещо "second hand" изпадне-ще пиша в темата или на лични.Буталаторът..ще върши работа..ма ща бият комшиите 
Имай в предвид,че повечето търговци(бутални машини) подават данни за дебит по вход,демек като видиш число 200литра,трябва да сметнеш как се свива този обем при компресия 10 атм.,като сложиш и едни "картерни загуби"..накрая ще излезе под 20/л/мин.при налягане в изхода 8-10бара.На винтовите дебита в повечето случаи се дава по изход, при определено налягане.

Имай в предвид,че повечето търговци(бутални машини) подават данни за дебит по вход,демек като видиш число 200литра,трябва да сметнеш как се свива този обем при компресия 10 атм.,като сложиш и едни "картерни загуби"..накрая ще излезе под 20/л/мин.при налягане в изхода 8-10бара.На винтовите дебита в повечето случаи се дава по изход, при определено налягане.
- driver
- Двигател:
emo-gar написа:....
Препоръчай ми бутален компресор с шум до 60db
-
- Автомобил:
- Двигател:
...зъболекарски..!Имай в предвид,че 67-75db e шума на винтовите,до 11-15кw.
Бих ти дал идея,ако не е много натоварен-направи му "кашон" от стиропор,ама и вибро-пети да има отдолу.Има една версия за обезшумителни кутии на бутални машини-фабрично направени,алуминий подлепен с нещо като дунапрен.Те такъв нашите изтъргуваха навремето,точно на зъболекарски кабинет.....на тия май им избягаха клиентите,щото падаха пломбите и на чакащите...сега се подсетих за случая
Бих ти дал идея,ако не е много натоварен-направи му "кашон" от стиропор,ама и вибро-пети да има отдолу.Има една версия за обезшумителни кутии на бутални машини-фабрично направени,алуминий подлепен с нещо като дунапрен.Те такъв нашите изтъргуваха навремето,точно на зъболекарски кабинет.....на тия май им избягаха клиентите,щото падаха пломбите и на чакащите...сега се подсетих за случая
- driver
- Двигател:
Ще купувам обикновен компресор, че ми обаждат цени по 3000 лв. за лекичко обезшумени.
Поръчах си специален дунапрен за шумоизолация на студия и т.н. който е трудно запалим с дебилина 6 см., също така и кутия от ПДЧ /колкото 2-крилен гардероб/ в която ще сложа компресора и ще е цялата облепена отвътре с шумоизолацията. На дъното ще сложа около 10 см фибран и на него ще сложа да стъпе компресора за да избегна и вибрациите.
Охлаждането съм го замислил с вентилатор на тавана на шкафа който ще измуква топлия въздух. Ще има и малки отвори в страниците за да влиза въздух от там - дефакто с вентилатора и отворите от долу ще циркулира хладен въздух в шкафа за да избегна прегряване на компресора.
Дано да стане че ще излезне доста пара, ама не е като да дам 3000 лв, за "малко" обезшумен компресор на който със сигурност ще се окаже че трябва да правя същата шумоизолация и на него след това.
Поръчах си специален дунапрен за шумоизолация на студия и т.н. който е трудно запалим с дебилина 6 см., също така и кутия от ПДЧ /колкото 2-крилен гардероб/ в която ще сложа компресора и ще е цялата облепена отвътре с шумоизолацията. На дъното ще сложа около 10 см фибран и на него ще сложа да стъпе компресора за да избегна и вибрациите.
Охлаждането съм го замислил с вентилатор на тавана на шкафа който ще измуква топлия въздух. Ще има и малки отвори в страниците за да влиза въздух от там - дефакто с вентилатора и отворите от долу ще циркулира хладен въздух в шкафа за да избегна прегряване на компресора.
Дано да стане че ще излезне доста пара, ама не е като да дам 3000 лв, за "малко" обезшумен компресор на който със сигурност ще се окаже че трябва да правя същата шумоизолация и на него след това.
- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
[u]Охлаждането съм го замислил с вентилатор на тавана на шкафа който ще измуква топлия въздух. Ще има и малки отвори в страниците за да влиза въздух от там - дефакто с вентилатора и отворите от долу ще циркулира хладен въздух в шкафа за да избегна прегряване на компресора.[/u
..... и с вентилиране на "помещението" ще излезе и шума даже концетриран в един отвор,не забравяй да отведеш този щум там където му е мястото.
Успеш с начинанието
..... и с вентилиране на "помещението" ще излезе и шума даже концетриран в един отвор,не забравяй да отведеш този щум там където му е мястото.
Успеш с начинанието

-
- Автомобил:
- Двигател:
emo-gar написа:...зъболекарски..!Имай в предвид,че 67-75db e шума на винтовите,до 11-15кw.
Главата на зъболекарският компресор от техническа гледна точка няма никаква разлика от стандартните маслени буталки с тази разлика, че главата е безмаслена. Иначе нивото на шум е същия. Това, което правят на компресорите предназначени за медицински цели е че главите или целите компресори ги слагат в обезшумителна кутия с принудително охлаждане и резервоарите ги монтират върху виброизолационни тампони. Така че в крайна сметка медицински компресор който е с дебит на изхода около 100 лт/мин ти струва колкото един винтов компресор с дебит 700 лт/мин.
Колкото до винтов компресор не ти трябва повече от 700 лт/мин който е 5.5 кВ с ниво на шум около 65 dBA. Това е горе долу шума, който правят двама човека, които говорят на висок глас. Но пък такъв компресор ще ти излезе около 6000 лв.
Така, че в крайна сметка това което си го замислил да си направиш сам обезшумителна кутия е идеалния вариант за теб. Само не забравяй да монтираш компресора върху виброизолационни тампони за да обереш вибрациите.
Успех
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”