Безшумен компресор за въздух?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Безшумен компресор за въздух?

Мнениеот driver » Съб 06 авг 2011 6:53

Препоръчайте ми от къде да си купя възмошно най-безшумен бутален компресор за въздух около 100 -150 л. бутилка.

Оборудвам сервиз за гуми , но е в жилищна сграда и ми трябва възможно най тихия компресор.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: Безшумен компресор за въздух?

Мнениеот vaskoto1 » Съб 06 авг 2011 9:15

купуваш един винтов и го пъхаш някъде в мазе или отделна барачка. при тях няма това лупане, което имат буталните и производителността е много по висока. както и цената... :banghead:
http://www.abacaircompressors.com/us/ou ... ompressor/
имам добро впечатление от тази фирма. като съотношение цена/качество...
http://viewer.abacaircompressors.com/69 ... geperpage/
http://www.abacaircompressors.com/us/ou ... nical.aspx

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Съб 06 авг 2011 21:01

хаха и аз съм на вълна компресор но винтовите за сведение са 3000 ойро нагоре хубавите ...

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Пон 08 авг 2011 20:24

Някой нещо да има в предвид да ме насочи? Определено няма да е винтов, парите са много!

:?

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пон 08 авг 2011 21:06

driver написа:Някой нещо да има в предвид да ме насочи? Определено няма да е винтов, парите са много!

за съжаление нямаш алтернатива, колега :banghead: ориентирай се към употребяван винтов компресор.

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Пон 08 авг 2011 21:09

joro_kem написа:
driver написа:Някой нещо да има в предвид да ме насочи? Определено няма да е винтов, парите са много!

за съжаление нямаш алтернатива, колега :banghead: ориентирай се към употребяван винтов компресор.

Тук попаднах може би на какъвто търся, само наистина да са добре обезшумени /най-долу на страницата/: http://www.compressorbg.com/piston.html

Ако някой знае нещо и има преки наблюдения за такъв тип компресори да сподели.

najdobrix
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот najdobrix » Вто 09 авг 2011 5:51

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Пет 12 авг 2011 20:49

Така както вървят работите май ще взимам един обикновен маслен бутален , ще го затварям и около него яка изолация 10 см. Замислил съм и едно вентилаторче да му дъни свеж въздух. Дано да не прегрява, ама хиляда специалисти питах все различно ми казват ще пробвам освен, само да не се скапе бързо.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пет 12 авг 2011 20:57

И изолация да сложиш има вибрации.Гледах за един заралия,който е направил компресор напълно безшумен и без вибрации,а тъпаците не искали да му приемат патента,защото видиш ли компресор има навсякъде-коли,климатици,хладилници,машини...А производителността му е в пъти по-добра.Виж питай го дали ще те съветва нещо.За хиледарка,може да ти напарви някой малък например.Ще потърся и ще ти пратя името му,че не мога в момента.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 16 авг 2011 11:56

Колега,има добри и на "Чекато",италиански са също,защото "Абак" вече не е това ,което беше...Ако все пак шумът е проблем,винтов + инвертор.Иначе за около 5к.лв.има една марка ..скъпичка..търговско име "Демси",шум като от профи-прахосмукачка..Работя в тая област,ако нещо "second hand" изпадне-ще пиша в темата или на лични.Буталаторът..ще върши работа..ма ща бият комшиите :beat_butt2
Имай в предвид,че повечето търговци(бутални машини) подават данни за дебит по вход,демек като видиш число 200литра,трябва да сметнеш как се свива този обем при компресия 10 атм.,като сложиш и едни "картерни загуби"..накрая ще излезе под 20/л/мин.при налягане в изхода 8-10бара.На винтовите дебита в повечето случаи се дава по изход, при определено налягане.

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Сря 17 авг 2011 6:57

emo-gar написа:....

Препоръчай ми бутален компресор с шум до 60db

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 18 авг 2011 20:55

...зъболекарски..!Имай в предвид,че 67-75db e шума на винтовите,до 11-15кw.
Бих ти дал идея,ако не е много натоварен-направи му "кашон" от стиропор,ама и вибро-пети да има отдолу.Има една версия за обезшумителни кутии на бутални машини-фабрично направени,алуминий подлепен с нещо като дунапрен.Те такъв нашите изтъргуваха навремето,точно на зъболекарски кабинет.....на тия май им избягаха клиентите,щото падаха пломбите и на чакащите...сега се подсетих за случая

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Чет 18 авг 2011 21:05

Ще купувам обикновен компресор, че ми обаждат цени по 3000 лв. за лекичко обезшумени.

Поръчах си специален дунапрен за шумоизолация на студия и т.н. който е трудно запалим с дебилина 6 см., също така и кутия от ПДЧ /колкото 2-крилен гардероб/ в която ще сложа компресора и ще е цялата облепена отвътре с шумоизолацията. На дъното ще сложа около 10 см фибран и на него ще сложа да стъпе компресора за да избегна и вибрациите.

Охлаждането съм го замислил с вентилатор на тавана на шкафа който ще измуква топлия въздух. Ще има и малки отвори в страниците за да влиза въздух от там - дефакто с вентилатора и отворите от долу ще циркулира хладен въздух в шкафа за да избегна прегряване на компресора.

Дано да стане че ще излезне доста пара, ама не е като да дам 3000 лв, за "малко" обезшумен компресор на който със сигурност ще се окаже че трябва да правя същата шумоизолация и на него след това.

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Чет 18 авг 2011 21:15

[u]Охлаждането съм го замислил с вентилатор на тавана на шкафа който ще измуква топлия въздух. Ще има и малки отвори в страниците за да влиза въздух от там - дефакто с вентилатора и отворите от долу ще циркулира хладен въздух в шкафа за да избегна прегряване на компресора.[/u

..... и с вентилиране на "помещението" ще излезе и шума даже концетриран в един отвор,не забравяй да отведеш този щум там където му е мястото.
Успеш с начинанието :beer

i_borisov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i_borisov » Пон 22 авг 2011 22:54

emo-gar написа:...зъболекарски..!Имай в предвид,че 67-75db e шума на винтовите,до 11-15кw.
Бих ти дал идея,ако не е много натоварен-направи му "кашон" от стиропор,ама и вибро-пети да има отдолу.Има една версия за обезшумителни кутии на бутални машини-фабрично направени,алуминий подлепен с нещо като дунапрен.Те такъв нашите изтъргуваха навремето,точно на зъболекарски кабинет.....на тия май им избягаха клиентите,щото падаха пломбите и на чакащите...сега се подсетих за случая

Главата на зъболекарският компресор от техническа гледна точка няма никаква разлика от стандартните маслени буталки с тази разлика, че главата е безмаслена. Иначе нивото на шум е същия. Това, което правят на компресорите предназначени за медицински цели е че главите или целите компресори ги слагат в обезшумителна кутия с принудително охлаждане и резервоарите ги монтират върху виброизолационни тампони. Така че в крайна сметка медицински компресор който е с дебит на изхода около 100 лт/мин ти струва колкото един винтов компресор с дебит 700 лт/мин.
Колкото до винтов компресор не ти трябва повече от 700 лт/мин който е 5.5 кВ с ниво на шум около 65 dBA. Това е горе долу шума, който правят двама човека, които говорят на висок глас. Но пък такъв компресор ще ти излезе около 6000 лв.

Така, че в крайна сметка това което си го замислил да си направиш сам обезшумителна кутия е идеалния вариант за теб. Само не забравяй да монтираш компресора върху виброизолационни тампони за да обереш вибрациите.

Успех

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”