Предсрочно прекратяване на договор към глобул?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Предсрочно прекратяване на договор към глобул?
Не е тегав бе,просто преди да дойде време за предпоследната фактура /да ти остават 2 до края на договора/ си ги плащаш на куп /таксите/ и искаш да ти прекратят договора ! Така губиш последния месец но няма опасност да стане фал и да цъфнеш с продължен договор за още 1-2 години,аз така направих като се отървавах от Ментела !
drmilendd написа: Според новия закон всички нови договори могат да се прекратят с едно месечно предизвестие
Това беше предложение, вече не съм чул да са го приели, а и не ми се вярва. Само преподписването вече става на място, въпреки, че аз не се хабих да преподписвам с Мтел. Стана автоматично.
Winner25 написа:Не съм запознат с промените в закона, но не ми се вярва да е така. За какво ще са тези договори, при положение че когато решиш може да го прекратиш
Уж за да създаване на конкуренция, но не би. Няма съществени разлики. Не знам дали има картели, ама офертите са доста сходни - за едни и същи такси - едни и същи безплатни минути. Не знам, не разбирам
Иначе към автора: какъв е бил филма с глобул?
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Филма е, че изкараха нови по-добри оферти и въпреки, че откак се знам съм все на глобул не ми дават да мина на по-ниска такса, а си харесах едни програми на вивател, които по-ми допаднаха, но първо трябва да реша проблема с неустойките.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
velinsl написа:drmilendd написа: ...ама офертите са доста сходни - за едни и същи такси - едни и същи безплатни минути
Не съм съгласен

- badov
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги няма никакви филми и врътки с предсрочното прекратяване на договор.Щом е подписан за 24 месеца, ако искаш да го прекратиш ти, плащаш неустойка в размер на броя оставащи месечни абонаменти до официалното изтичане на договора.Ако пък спреш да плащаш сметката си, глобул го прекратяват и неустойката е същата.Те са си вързали гащите от оператора още със слагането на вашия подпис
Преди години си спрях 2 карти по следния метод-не си плащах сметките, спряха ми телефона двустранно и за да го пуснат искаха заявление за пускане, което ако не подадеш ти анулират договора.Но явно са се усетили, че не е изгодно за тях и вързаха всичко с неустойки
По белите държави даваш само някакъв документ който да удостоверява, че заминаваш да речем на стаж в чужбина за 6 месеца и ти прекратяват договора веднага.Така си спрях 2 абонаметна тук във Франция
Но в Булгаристан гледат как да ти одерат кожичката до последно 

Преди години си спрях 2 карти по следния метод-не си плащах сметките, спряха ми телефона двустранно и за да го пуснат искаха заявление за пускане, което ако не подадеш ти анулират договора.Но явно са се усетили, че не е изгодно за тях и вързаха всичко с неустойки

По белите държави даваш само някакъв документ който да удостоверява, че заминаваш да речем на стаж в чужбина за 6 месеца и ти прекратяват договора веднага.Така си спрях 2 абонаметна тук във Франция

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
аз съм пред прехвърляне на 5 карти от глобул към виваком.Процедурата задействана още на 13.09. ,но глобул все връщат заявките
(мамицата им)
ИСкам да питам,задължително ли да им подавам предварително предизвестие да ги спират,тъй като договора ми е от далечната 2009г.
?
Наистина ли се дължат неустойки,при положение,че договора ми изтича следващият месец,а на мен не ми се занимава да им се обяснявам?

ИСкам да питам,задължително ли да им подавам предварително предизвестие да ги спират,тъй като договора ми е от далечната 2009г.

Наистина ли се дължат неустойки,при положение,че договора ми изтича следващият месец,а на мен не ми се занимава да им се обяснявам?
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”