Мнение за покупка на преносим компютър DELL Inspirion N7110

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
hayabusa_gsxr
Автомобил: Opel Vectra B
Двигател: X20XEV

Re: Мнение за покупка на преносим компютър DELL Inspirion N7110

Мнениеот hayabusa_gsxr » Пет 14 окт 2011 11:10

escrime написа:hayabusa_gsxr, и да, и не. ;)

По-голям монитор означава (почти винаги) по-висока резолюция. Там може да се предаде видеото много бързо. Ако ти се намира ревю за по-висока резолюция - пусни го тук, много ще ми е интересно.

С допълнителната памет стават 1501 лв... Зависи дали автора може да ги отдели. :)

Да се предаде видеото ли? Ти видя ли за какво видео си говорим ГТ555 с 1ГБ и ГДДР5 шина(последно поколение) - Тествано от мен - перфектно поведение на 23" Самсунг.А това за рам-та - вървят без проблем последните и най-тежките игри,тогава за какво му е повече.Мисля е за 1450лв. това е най-доброто в момента(Батерията издържа изненадващо много :applause:)

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Пет 14 окт 2011 11:29

Благодаря на всички колеги за мненията.
"Проблемът" е, че трябва да купя машина от Polycomp, защото сме партньори - дилърски цени, не плащам ДДС (купувам го през фирмата), възможност за разсрочено плащане към фирмата без оскъпяване и т.н... Ще го мисля :roll:
Я кажете читав SATA 2 хард диск за настолен комп над 500GB, че се оказа, че за втори пореден път за 3 години ми гори Seagate 500 Barracuda :banghead: Е, вярно е и че компа работи почти 24/7 и постоянно дъни uTorrent-a с по 50-60 торента сийд, ама няма такъв боклук като Seagate. Сега поне съм месец след гаранционния срок, та съм "свободен" да си избера всякаква друга марка.
Hitachi ли да търся, друго ли?

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пет 14 окт 2011 11:58

Western Digital и Hitachi уж са добри. Seagate отдавна съм ги забравил поради дефекти.
На мен и Samsung-ските дискове ми харесват - тихи са и никога не съм имал проблеми като лоши сектори и т.н.за близо 6-те години, през които ползвам 2 такива... Други хора ги плюят, но никой досега не ми е казал ясна причина защо... Когато ми се налага ги предпочитам поради личните си наблюдения.
А фирмените ни Hitachi-та, две имат лоши сектори за има няма 2 години офисно ползване...

Като си избираш, гледай да е 7200+rpm и с повече кеш.

И още нещо важно - Sata3 е съвместима със Sata2, така че по-добре си вземи sata3 диск - например WD Black, ако ти се дават малко повече пари за по-добра производителност (поне така казват). Само да отбележа, че не съм пробвал реално съвместимостта, но тук да се намесват колегите, ако има някой с опит по въпроса.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пет 14 окт 2011 12:15

Дам, нацелил си порочната серия дискове Seagate. И аз минах през една гаранционна смяна, заради кофти firmware и брикнат диск.

Лично аз бих заложил на Western Digital Sata3.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Пет 14 окт 2011 12:32

Благодаря, отново :)
Ще взема този WD SATA 3, дъното го поддържа - http://www.asus.com/Motherboards/Intel_ ... ifications

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пет 14 окт 2011 12:53

От 155 до 165 лв. е напълно приемлива цена за този диск в търговската мрежа.
Мисля си, че няма да имаш ядове. :да:

П.П.: Гаранцията му трябва да е 5 години. ;)

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пет 14 окт 2011 15:57

nosex написа:Благодаря, отново :)
Ще взема този WD SATA 3, дъното го поддържа - http://www.asus.com/Motherboards/Intel_ ... ifications

Аз бих взел от Блу серията. Блека са доста шумни, вярно малко са по-бързи и с 5г гаранция. Или Samsung Spinpoint F3 1TB, също е добър

П.С. Странно Блека го дават с 3г гаранция, навсякъде е 5г :screwy

П.С. Този хард е SATA III 6Gb, твоето дъно поддържа SATA II 3Gb. Това не означава, че няма да стане, но ще работи по-бавно от възможностите си

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Пет 14 окт 2011 16:26

Мдаа, това не го бях видял за честотната лента...
Нищо де, осезаемо ли е по-шумен Black-a, в сравнение с Blue и ще усетя ли разлика с по-големия кеш 64MB?

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Пет 14 окт 2011 18:29

Щом искаш сигурност на данните Caviar Black в тази ценова листа си е може би най-доброто.За шума няма да коментирам ( забравихте май флопитата ) :063:
П.С. Ползвам 2 WD вече 6 години с по над 150 торента 24 часа и нито ми е шумен, нито е забил.Имаше периоди с над 12МБ/с ъплолд и около 300 ТБ трафик.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пет 14 окт 2011 19:24

Ще работи по-бавно, но някой ден ще бъде съвместим със следващото дъно (дай Боже да доживее :) ). А и няма смисъл да взима сата2 при условие, че са по-трудни за намиране и по-стари като концепция.
Разликата не знам дали ще я усетиш, но уж бил по-сигурен за данните, а при толкова торенти, това ти е важно... Не си ли си мислел за втори диск, евтин, само за торенти? :)

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Чет 20 окт 2011 17:02

Закупих 1TB WD Caviar Green Sata 3, 6Gb/s, 64 MB keш за 86лв., пък да видим. :D
Caviar Black 1TB e изчерпан навсякъде и не се очертава доставка до месец най-малко :wink:
Така, че логичният избор бе харда, който взех. :beer
Благодаря още веднъж на всички за мненията, покупката на лаптопа се отлага с 1-2 месеца във времето и най-вероятно ще бъде закупен около Коледа :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”