Какъв фотоапарат до 600-700 лв
Re: Какъв фотоапарат до 600-700 лв
По тая логика по-добре да взема "ултра"-сапунерка от 180лв вместо сапунерка от "висок клас" за 400-500лв? Със сигурност по-скъпата ще е забележимо по-добра. Не съм фото-маниак - иначе отдавна да съм взел нещо от 1000лв нагоре, което и мислех да правя по едно време.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
MMX написа:По тая логика по-добре да взема "ултра"-сапунерка от 180лв вместо сапунерка от "висок клас" за 400-500лв? Със сигурност по-скъпата ще е забележимо по-добра. Не съм фото-маниак - иначе отдавна да съм взел нещо от 1000лв нагоре, което и мислех да правя по едно време.
ултра сапунерка за 180 лв.

тогава тя ще е ултра скапана сапунерка

и какво означава не си фотоманиак ?
по тази логика въобще не си купувай сапунерка за 180 кинта - а скицник и цветни моливчета и си рисувай на воля

дори и обикновените семейни снимки - като например колене на прасе и варене на ракия

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
веселин написа:....
варене на ракияе по-добре да са направени със средна по възможности сапунерка ...
Ей в такава ситуация ръчните настройки губят тотално , пък било то и на фото с огледало

веселин написа:MMX написа:По тая логика по-добре да взема "ултра"-сапунерка от 180лв вместо сапунерка от "висок клас" за 400-500лв? Със сигурност по-скъпата ще е забележимо по-добра. Не съм фото-маниак - иначе отдавна да съм взел нещо от 1000лв нагоре, което и мислех да правя по едно време.
ултра сапунерка за 180 лв.![]()
тогава тя ще е ултра скапана сапунерка![]()
и какво означава не си фотоманиак ?
по тази логика въобще не си купувай сапунерка за 180 кинта - а скицник и цветни моливчета и си рисувай на воля![]()
дори и обикновените семейни снимки - като например колене на прасе и варене на ракияе по-добре да са направени със средна по възможности сапунерка в ценовия клас 350 - 500 лв.
Под "ултра" имах предвид не само че е сапунерка, а и евтина. Относно фотоманиака - не вярвам да приемаш, че средностатистически човек (като интереси, а не като финанси) ще си купи фотоапарат за 1100лв просто "за да има". Трябва малко от малко да има увлечение в снимането, а при мен не е точно така. Затова е коментарът ми и учудването от разни мнения, които смятат че снимането с GSM или с апарат за 500лв е все едно като качество - само дето имало zoom.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
MMX написа:Затова е коментарът ми и учудването от разни мнения, които смятат че снимането с GSM или с апарат за 500лв е все едно като качество - само дето имало zoom.
За съжаление разликата е точно това, че сапунерката има zoom и ксенонова светкавица. Конкретния Nikon CoolPix S6200 е олицетворение на пълната трагедия. 16 000 000 пиксела наджичкани на матрица с диагонал 7mm е гаранция за висок шум. Обектива му е със светлосила 1:3,2, а телефона ми е със 1:2,8, което е по-добре. В крайна сметка много зависи от зад апаратното устройство ама на куц кон и добрия жокей няма да помогне. Всички сапунерки в тоя ценови клас са един дол дренки.
Та като избираш гледай да е с възможно най-малко мегапиксели и да му е по-светъл обектива.
ОК, затова питах да чуя конкретно мнение. Все пак не съм съвсем съгласен за GSM снимките защото много зависи от телефона. Моя примерно прави 1.3MP снимки с посредствено качество и дразнещо изчакване на всяко щракане.
М/у другото попаднах на един модел Олимпус E-PL1 май беше или нещо друго от типа EL. Сензорът му беше 4/3" за разлика от масовите 1/2.3". При цена от 600лв.
М/у другото попаднах на един модел Олимпус E-PL1 май беше или нещо друго от типа EL. Сензорът му беше 4/3" за разлика от масовите 1/2.3". При цена от 600лв.
- radi_nrj
MMX написа:М/у другото попаднах на един модел Олимпус E-PL1 май беше или нещо друго от типа EL. Сензорът му беше 4/3" за разлика от масовите 1/2.3". При цена от 600лв.
Той освен това е и със сменяеми обективи. Други такива машинки са NEX на Sony, изобщо стандарта micro 4/3 предлага един оптимален компромис между цена, качество и възможности.
Интересното, че Олимпуса е за 600лв. докато аналогичното Сони беше над 1000. Не разбрах само обектива дали ръчно се наглася или има двигател като сапунерските?
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
MMX написа:... Не разбрах само обектива дали ръчно се наглася или има двигател като сапунерските?
Под ръчни настройки се има предвид друго ....
- radi_nrj
Зверски добра турбо сапунерка, която ще сложи моя Lumix FZ100 в малкия си джоб!
http://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=456717&t=456717&phorum_uriauth=
http://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=456717&t=456717&phorum_uriauth=
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”