проблем с флаш памет ...
- zloby3400
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Контакти:
Re: проблем с флаш памет ...
Не мисля че е ДВД -то. Имам и други флашки - 1,2,4,и 8 ГБ, файловата система и при тях е ФАТ32 ама си бачкат безотказно...
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
имах една ментелива SD карта, правеше същите проблеми
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Картата вече я няма и си взех друга на нейно място .
Работата е там , че на нея без проблем си качих няколко филма , но след като ги изтрих и видях , че вместо 7.81GB свободно пространство , имаше 2ГБ и нещо заети , при положение , че бях изтрил филмите .
Също така видях , че имаше и някакви допълнителни файлове , които не бях слагал ?! - явно така става на флашките , понеже и други се оплакват от подобен проблем .
Въпроса ми е - Как да изтривам файловете от флашката така , че да няма невидими 2ГБ. които да заемат паметта й ?
Филмите ги изтрих с дясното копче на мишката и "делит" , има ли друг начин или трябва да се форматира картата за да се оправи ?
Не съм се занимавал до сега с флашки и от опит знам , че "всяко нещо си иска своето" , така , че ще се радвам някой да ми разясни на какво се дължи това невидимо съдържание от 2ГБ+
Работата е там , че на нея без проблем си качих няколко филма , но след като ги изтрих и видях , че вместо 7.81GB свободно пространство , имаше 2ГБ и нещо заети , при положение , че бях изтрил филмите .
Също така видях , че имаше и някакви допълнителни файлове , които не бях слагал ?! - явно така става на флашките , понеже и други се оплакват от подобен проблем .
Въпроса ми е - Как да изтривам файловете от флашката така , че да няма невидими 2ГБ. които да заемат паметта й ?
Филмите ги изтрих с дясното копче на мишката и "делит" , има ли друг начин или трябва да се форматира картата за да се оправи ?
Не съм се занимавал до сега с флашки и от опит знам , че "всяко нещо си иска своето" , така , че ще се радвам някой да ми разясни на какво се дължи това невидимо съдържание от 2ГБ+
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Няма нищо специално, просто преди да извадиш картата след като си правил промени по нея (считай запис, местене на файлове, триене) трябва да му дадеш Safely Remove Hardware и да го изчакаш докато не каже, че е Ready. Аз си го правя винаги, независимо какво правя с носителя. Иначе понякога стават разни аномалии, които и с формат може да не се оправят.
- дзвера
- Автомобил: ford escape
- Двигател:
я сподели от къде ги купуваш тези проблемни флашки и каква марка са,да се знае никои да не купува от там
п.п ползвам няколко флашки,като едната е на 4-5 години kingston

п.п ползвам няколко флашки,като едната е на 4-5 години kingston

- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Ами флашката е на Kingston 8GB . Просто до сега не съм имал флашки и за това питах за триенето . Това , което колегата "slimmer" каза за "Safely Remove Hardware" не го знаех и явно е от значение ...
п.с. Къде е това "Safely Remove Hardware" понеже не го видях в менюто след като натисна дясно копче на плъха

п.с. Къде е това "Safely Remove Hardware" понеже не го видях в менюто след като натисна дясно копче на плъха

- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Някъде около часовника, зеленикава икона в ХР.
- дзвера
- Автомобил: ford escape
- Двигател:
долу в дясно
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”