днес, включвам сапоунерката в компа. От което компа почва да я разпознава, както обикновенно. Изведнъж апарата изгасна и обектива си остана отвън. Мъчих го с вадене на батерия, слагане обратно. Но не иска да се включи. Викам си ясно паднала му е батерята. Сложих я на зарядното, тъй като не с ААА батерии, а е с литиево йонна такава. След 3ч. я махнах от зареждачката, сложих я в апарата, но ни вест ни кост. Най-интересното е, че като я сложа в зареждачката, която има дидче индикиращо заряда. Първоначално сведи червена (че няма ток в батерията), но след няма и 5мин. светва зелено (показател, че се е заредила). Слагам в апарата и ток няма.
сега съм я сложил в зарядното отново и мисля да я оставя 12ч.
но, ако нищо не помогне мисля да го закарам в сервиз. Гаранцията изтече на 2.12.т.г. В сайта на Канон пише, че се подържа от Пан Сервиз в Младост 1. Но не знам никъкав отзвук за това.
Пускам темата, за да разбера дали някой се е сблъсквал с такъв проблем, дори да не е на същия апарат или да ми препоръчате някой сервиз в който знаете, че боравят с такива техники. До сега не съм се сблъсквал и нямам никаква идея...
фотоапарат Canon IXUS 130 - не се вкл./ не прибира обектива
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Re: фотоапарат Canon IXUS 130 - не се вкл./ не прибира обектива
Колега, възможно е батерията да е "починала" - да дава напрежението, но да не осигурява необходимия ток. Преди да ходиш в сервиз, пробвай с друга батерия. 

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”