фотоапарат Canon IXUS 130 - не се вкл./ не прибира обектива

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

фотоапарат Canon IXUS 130 - не се вкл./ не прибира обектива

Мнениеот Bobi_S13 » Пет 16 дек 2011 19:24

днес, включвам сапоунерката в компа. От което компа почва да я разпознава, както обикновенно. Изведнъж апарата изгасна и обектива си остана отвън. Мъчих го с вадене на батерия, слагане обратно. Но не иска да се включи. Викам си ясно паднала му е батерята. Сложих я на зарядното, тъй като не с ААА батерии, а е с литиево йонна такава. След 3ч. я махнах от зареждачката, сложих я в апарата, но ни вест ни кост. Най-интересното е, че като я сложа в зареждачката, която има дидче индикиращо заряда. Първоначално сведи червена (че няма ток в батерията), но след няма и 5мин. светва зелено (показател, че се е заредила). Слагам в апарата и ток няма.

сега съм я сложил в зарядното отново и мисля да я оставя 12ч.

но, ако нищо не помогне мисля да го закарам в сервиз. Гаранцията изтече на 2.12.т.г. В сайта на Канон пише, че се подържа от Пан Сервиз в Младост 1. Но не знам никъкав отзвук за това.

Пускам темата, за да разбера дали някой се е сблъсквал с такъв проблем, дори да не е на същия апарат или да ми препоръчате някой сервиз в който знаете, че боравят с такива техники. До сега не съм се сблъсквал и нямам никаква идея...

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: фотоапарат Canon IXUS 130 - не се вкл./ не прибира обектива

Мнениеот Ljubon » Пет 16 дек 2011 19:31

Колега, възможно е батерията да е "починала" - да дава напрежението, но да не осигурява необходимия ток. Преди да ходиш в сервиз, пробвай с друга батерия. :idea:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”