Търся отзиви за конкретен хардуер

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Re: Търся отзиви за конкретен хардуер

Мнениеот slimmer » Чет 10 май 2012 15:38

radi_nrj написа:UD-тата на Gygabite

Ако може да споделя нещо, свързано с Gigabyte:
1. На колегата предният работен компютър беше с някакво тяхно дъно с допълнителна платка за захранване на процесора (не съм се заглеждал много, така ми каза той). То бяха радиатори, чудесии... Но те не помогнаха на платката да издържи повече от 2 години. Вярно, че беше и овърклокнал, доколкото си спомням... Сегашното му е пак Gigabyte и, макар и овърклокнато, се държи за момента, ама кутията е набухана с вентилатори :-D
2. Имаме един 2 годишен работен компютър с UD платка. Работи си тихо и спокойно, ама от време на време го съветваме чрез изключване от захранването за 10 мин... Дано новите да са наистина UD.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Чет 10 май 2012 16:05

radi_nrj написа:а ако се търси и вградено видео AMD не ги коментираме. Булдозер нямат, а А6 са много далече като производителност. Мяташ се смело на 3570К и не му мислиш много, много.

Булдозер може да нямат, но дъната имат mhihi. Друг въпрос е с кой чипсет и лично не бих го препоръчал.
Трябва да се прецени тези 8 ядра дали ще трябват въобще, за домашно ползване повече от 4 едва ли има смисъл

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Чет 10 май 2012 16:16

Ъъъ... най-евтиното UD с чипсет Z77 е на цената на два Асрока от първото мнение. :shock
Да не говорим, че е на цената на това X79.

По-добре X79 + i7-3820, но ми се вижда в повече.

Не съм фен на Асрок, но не разбирам защо цената на Гигабайта е толкова висока. Не малко гигабайти са минавали за кондензатори или са били хвърляни в кофата... Никога не съм обръщал внимание дали са били UD или не... Малко ги слагам под общ знаменател. :oops:

Искам да видя нещо такова на пазара, но за сега греда...

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 10 май 2012 20:36

escrime написа:Ъъъ... най-евтиното UD с чипсет Z77 е на цената на два Асрока от първото мнение. :shock

Абе май има защо да са толкова скъпи.

:arrow: Да започнем от най-простите неща като медта. Медните писти в платката на UD са 2-пъти по-голямо сечение от конвенционална платка.
:arrow: Японски твърдотелни кондензатори
:arrow: индуктивни елементи са с феритна сърцевина и заляти.
:arrow: Зверски добър аудио чип - свири на равно с 6 килограмовия ми CD-плеър, който е с Burr Broun 1 битов дак.
:arrow: Power USB екстрата е супер, телефон или плеър или каквото и да е било вързано за компа се зарежда 3 пъти по-бързо от колкото вързан за друго дъно. Освен това външния ми 750GB на него работи доста по-добре. Има и Power eSATA ама още не е тествана.
Има доста гъдели ама за теб дали ще оправдаят разликата в цената е друг въпрос. Иначе си прав Gygabite Z77X-UD3H струва колкото 2 ASROCK Z77 PRO4-M ама като гледам май и тежи колкото 2 Асрока.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пет 11 май 2012 8:31

Мерси за инфото в кратце и по същество. :да:
Ясно е, че си струва.

За съжаление, обаче, има много неща, които си струват, а са извън бюджета.

По-важно е някой от множеството компромиси да не излезе солено накрая.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пет 11 май 2012 9:03

escrime написа:По-важно е някой от множеството компромиси да не излезе солено накрая.

Май зависи колко ще си "играеш" с честоти и волтажи.
Алтернатива: Z77 Extreme4:
+ с по-добър аудио чипсет (RT898) от VIA (поне доколкото четох в някакво ревю на UD3H).
+ по-добро охлаждане (от про4, на нивото на UD3H, даже може и лекинко да е по-добро)
+ дисплей за POST кодове (полезно е, тук едно от тези новите дъна имаше някакъв странен проблем с една настройка на BIOS и кодът помогна)
- цената му е по-добра, отива към тази на UD3H ама пак е по-ниска
Tа може би е някакъв компромисен вариант. M вариантът май още го няма по нашите гео-ширини.
Другите неща, които Ради писа за UD3H естествено липсват и при този модел, ама... честно казано от (моята) статистическа гл. т. не помагат (ако ви е интересно, дъното Гигабайт, което си отиде беше това с патентован Dual Power System).

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”