за първи път се сблъсквам с андроид телефон (въобще със смартфон) и имам няколко въпроса относно конкретния модел.
Закупих го от Mtel преди седмица и все още го разучавам.
Първо ще дам информация за системата:
версия на андроид: 2.3.6
версия на основната честота:s5830ixxla1
версия на ядрото: 2.6.35.7 dpi@DELL150#1
номер на компилация:GINGERBREAD.XXLA2
Та въпросите ми са следните:
1.Струва ми се че телефона е малко бавничък. Не съм му сложил прекалено много приложения -igo навигация, shazam и една игричка. и ми пише в таск мениджъра че е заета около 190-200 рам памет.
2.днес в училище се вързах за един рутер и ми направи впечатление че връзката не е стабилна в смисъл като пусна да зарежда някакво видео от youtube зарежда малко и прекъсва. след което ако рестартирам wi-fi-то тръгва пак нормално,докато не забие. когато забие имам чувството че забива и телефона, т.е. приложението спира да отговаря и бутоните не действат. след секунди се нормализира. Ползвам и мобилен интернет и при него няма такива проблеми.
Приятелката ми си взе преди мен смартфон- Galaxy Mini и ми се струва че работи по-добре от моя,който все пак е с по-бърз процесор. ще се надявам на съвети и препоръки защото телефона иначе много ми допада и не бих го сменил .Не говоря за руутване и тем подобни,засега не смятам да се заигравам дотолкова.
Samsung s5830i - проблеми
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Re: Samsung s5830i - проблеми
Това е мястото за теб: http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1164
Ако телефонът е пълен с разни фейсбущини, уиджети за време и т.н. е нормално да имаш много заета памет (моят в момента показва към 180 заета без разни уиджети и излишни програми). А ако е по-бавен от на приятелката ти Mini-то, значи нещо го товари, трябва да видиш в таск мениджъра кое точно. Бих ти препоръчал нещо от сорта: ZDBox. Не е лошо и нещо като CPU Usage да имаш - така ще видиш използването на процесора. И имай предвид, че в андроид приложенията са направени да си стоят неактивни, но в паметта. И като ги утрепеш, на практика ти става по-бавен телефонът, понеже се зареждат отново, когато е нужно, което си изисква процесор. Та внимавай какво трепеш. Ако се появява веднага отново, или го остави да си работи, или го деактивирай по някакъв начин (ако има как).
Ако не се поправи чрез орязване на програмките с Task Manager, цярът е Root + внимателно премахване на нещата, които не ти трябват чрез нещо от сорта на Root Uninstall. Другият вариант е някой изчистен ROM от горния форум, но трябва внимателно да го подбереш. И да знаеш, че ти отпада гаранцията от въпросните две действия.
А за вифи-то ще трябва да се поровиш пак горе, понеже май самсунгите имат такива проблемчета - на приятелката ми Mini-то понякога не ще да си включи безжичната и трябва да се рестартира...
Ако телефонът е пълен с разни фейсбущини, уиджети за време и т.н. е нормално да имаш много заета памет (моят в момента показва към 180 заета без разни уиджети и излишни програми). А ако е по-бавен от на приятелката ти Mini-то, значи нещо го товари, трябва да видиш в таск мениджъра кое точно. Бих ти препоръчал нещо от сорта: ZDBox. Не е лошо и нещо като CPU Usage да имаш - така ще видиш използването на процесора. И имай предвид, че в андроид приложенията са направени да си стоят неактивни, но в паметта. И като ги утрепеш, на практика ти става по-бавен телефонът, понеже се зареждат отново, когато е нужно, което си изисква процесор. Та внимавай какво трепеш. Ако се появява веднага отново, или го остави да си работи, или го деактивирай по някакъв начин (ако има как).
Ако не се поправи чрез орязване на програмките с Task Manager, цярът е Root + внимателно премахване на нещата, които не ти трябват чрез нещо от сорта на Root Uninstall. Другият вариант е някой изчистен ROM от горния форум, но трябва внимателно да го подбереш. И да знаеш, че ти отпада гаранцията от въпросните две действия.
А за вифи-то ще трябва да се поровиш пак горе, понеже май самсунгите имат такива проблемчета - на приятелката ми Mini-то понякога не ще да си включи безжичната и трябва да се рестартира...
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
благодаря за отговора,колега slimmer. ще ги погледна тези неща. а имам и друго питане. в момента съм с тарифен план surf&talk m имам 512 мб месечно потребление на пълна скорост. изчерпах ги и скоростта ми падна на около 10 кб/с, което за нищо не става. в сайта пише че скоростта ще е ограничена до 64 кб/с.,а всъщност...
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Ще е ограничена до максимум 64кб/с обърни внимание на думата максимум-това значи че ще имаш най много 64 кб/с а може да е 50 или 20 или 5 или 0,5 нали се сещаш то зависи и от отдалеченоста от телефона и т н.
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
stefarata написа:изчерпах ги и скоростта ми падна на около 10 кб/с, което за нищо не става. в сайта пише че скоростта ще е ограничена до 64 кб/с.,а всъщност...
Нали правиш разлика между килобайтове и килобитове. Ако те ограничават до 64 килобита/сек, това са си около 8 килобайта/сек (обикновено изтеглящите програми мерят в кило/мега-байти). Провери дали е килобита или килобайта ограничението.
Последна промяна от slimmer на Чет 19 апр 2012 9:11, променено общо 1 път.
- stefarata
slimmer написа:stefarata написа:изчерпах ги и скоростта ми падна на около 10 кб/с, което за нищо не става. в сайта пише че скоростта ще е ограничена до 64 кб/с.,а всъщност...
Нали правиш разлика между килобайтове и килобитове. Ако те ограничават до 64 килобита/сек, това са си около 8 килобайта/сек (обикновено изтеглените програми мерят в кило/мега-байти). Провери дали е килобита или килобайта ограничението.
ето го ключа от бараката,въобще не съм се замислял за тая разлика, значи всичко е наред(доколкото може да е наред като тегля с 8 килобайта/сек.)

- stefarata
да не отварям нова тема-със стоков ром съм за s5830i ,но samsung kies не ми позволява да го ползвам. като го свържа ми дава "устройството ви не поддържа надстройване на софтуера през KIES"
Текуща версия на фърмуера: PDA:LA2/PHONE:LA1/CSC(MTL). Получава се така откакто смених РОМ през ODIN
Текуща версия на фърмуера: PDA:LA2/PHONE:LA1/CSC(MTL). Получава се така откакто смених РОМ през ODIN
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”