Смяна на дограма
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: Смяна на дограма
Аз го носих мойто тройно крило сам до 6 тия етаж и ми се утели вола пак такова 140/70 

- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
...е при мен се налага да поръчам и прозрец с размер 190/165 троен стъклопакет
надявам се да не го качвам сам

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
tisho_tch написа:...е при мен се налага да поръчам и прозрец с размер 190/165 троен стъклопакетнадявам се да не го качвам сам
![]()
Е то когато се монтира първо се слага профила и после в него стъклопакета така че има малко разпределение на тежестта на 2 части, но предполагам самия стъклопкет е 80% от цялата тегло което пак си е голяма тежест при тези размери !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз, бих си сложил. Колега, има алуминиева дограма, на която касата е с дълбочина 20см.и т.н. Да не говорим за цена, здравина, стъклопакети и на какви места се слага. А относно ПВЦ-то, шефа се майтапи че, това било селскостопански найлон.А колкото до алуминиевата дограма....че кой в днешно време би си сложил такова нещо за домашно ползване
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
galin4oo написа:Аз, бих си сложил. Колега, има алуминиева дограма, на която касата е с дълбочина 20см.и т.н. Да не говорим за цена, здравина, стъклопакети и на какви места се слага. А относно ПВЦ-то, шефа се майтапи че, това било селскостопански найлон.А колкото до алуминиевата дограма....че кой в днешно време би си сложил такова нещо за домашно ползване
А цената ?
tisho_tch написа:...е при мен се налага да поръчам и прозрец с размер 190/165 троен стъклопакетнадявам се да не го качвам сам
![]()
На колко крила е кой ще са отваряеми в този случай? Питам защото и на мен след време ще ми предстои, а не съм задавал въпроса на дограмаджиите как мислят да го направят. От опит пък знам, че няма да се навият да го направят на две равни отваряеми големи крила...
- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
...така е
няма да има отваряеми части- само стъкло в средата.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Да, така е. Цената наистина е в пъти по голяма и точно поради тази причина хората си вземат по евтиното, което все пак върши работа.А цената ?
- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
...един въпрос към специалистите !! относно състава на стъклопакета.
Има ли логика при избор на стъклопакета да сложа Ка-стъкло на дограмата от СЕВЕР и 4-сезона стъкло в пакетите на ИЗТОК и ЮГ.
Предстои ми подмяна на 25м2 стара дограма и искам да взема макс. правилно решение. Някой ме посъветваха че е безмислено да правя комбинация (Ка/Б/4с)...засега в мрежата не намирам достатъчно информация която да ме насочи в дадена посока категорично. Ще съм благодарен и на някой линк с инфо по въпроса.
Има ли логика при избор на стъклопакета да сложа Ка-стъкло на дограмата от СЕВЕР и 4-сезона стъкло в пакетите на ИЗТОК и ЮГ.
Предстои ми подмяна на 25м2 стара дограма и искам да взема макс. правилно решение. Някой ме посъветваха че е безмислено да правя комбинация (Ка/Б/4с)...засега в мрежата не намирам достатъчно информация която да ме насочи в дадена посока категорично. Ще съм благодарен и на някой линк с инфо по въпроса.

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tisho_tch - Ако имаш излишен лев - сложи си . Разлика от земята до небето няма да откриеш при различните стъклопакети.Ако слагаш - ка стъкло навсякъде и толкова . Поздрави !
- mytko731
- Автомобил:
- Двигател:
колега стъкло четири сезона няма.пакет високоенергийно+бяло+Ка се нарича четири сезона.
високоенергийното отразява топлината на вън а Ка обратно на вътре.по този начин се намаляват разходите за охлаждане лятото и за отопление зимата.а дали има смисъл от това всеки сам си решава.5 камерен качествен профил има коефициент на топлопреминаване 1.1,пакет 24мм бяло+бяло 2.2,пакет бяло+Ка 1.4,пакет 32мм високоенергийно+бяло+Ка-под 1.1 с газ аргон до 0.7 и в комбинация с 6 камерен профил от клас А който също гони 0.7 се получава така наречената пасивна къща.но всичко е въпрос на възможности и за това се правят компромиси.ако заговорим и за шумоизолацията ще ме заболят пръстите да пиша.
високоенергийното отразява топлината на вън а Ка обратно на вътре.по този начин се намаляват разходите за охлаждане лятото и за отопление зимата.а дали има смисъл от това всеки сам си решава.5 камерен качествен профил има коефициент на топлопреминаване 1.1,пакет 24мм бяло+бяло 2.2,пакет бяло+Ка 1.4,пакет 32мм високоенергийно+бяло+Ка-под 1.1 с газ аргон до 0.7 и в комбинация с 6 камерен профил от клас А който също гони 0.7 се получава така наречената пасивна къща.но всичко е въпрос на възможности и за това се правят компромиси.ако заговорим и за шумоизолацията ще ме заболят пръстите да пиша.

- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
Много фирми предлагат това стъкло....да не кажа всички по-големи фирми го предлагат като съставка на стъклопакетите си....напр:
http://www.lorex-ny.com/
http://www.city-comfort.com/bg/products ... 1%82%D0%B8
http://www.valda.bg/index.php?option=co ... 45&lang=bg
.....на различните места го наричат: всесезонно, мултифункционално, енерджи, 4 сезона....но доколкото разбирам става дума за едно и също,а именно за едно стъкло обработено и от двете страни с някакви слоеве.
"
Всесезонно стъкло (Energy)
Planibel Energy е модифицирано стъкло с меко покритие и два супер тънки сребърни пласта, осигуряващи уникалните му качества: максимална светлопропускливост, изолация при студ и отразяване на слънчевата топлина. Характерно за него е, че отразява до 70% от топлоенергията на инфрачервените лъчи. Така през зимата в стаята е топло, а през лятото прохладно. С този нов модел стъкло Вие наистина ще си осигурите домашен уют и комфорт през всичките четири сезона.
иначе аз не гоня шумоизолация защото съм на спокойно и тихо място.
http://www.lorex-ny.com/
http://www.city-comfort.com/bg/products ... 1%82%D0%B8
http://www.valda.bg/index.php?option=co ... 45&lang=bg
.....на различните места го наричат: всесезонно, мултифункционално, енерджи, 4 сезона....но доколкото разбирам става дума за едно и също,а именно за едно стъкло обработено и от двете страни с някакви слоеве.
"
Всесезонно стъкло (Energy)
Planibel Energy е модифицирано стъкло с меко покритие и два супер тънки сребърни пласта, осигуряващи уникалните му качества: максимална светлопропускливост, изолация при студ и отразяване на слънчевата топлина. Характерно за него е, че отразява до 70% от топлоенергията на инфрачервените лъчи. Така през зимата в стаята е топло, а през лятото прохладно. С този нов модел стъкло Вие наистина ще си осигурите домашен уют и комфорт през всичките четири сезона.
иначе аз не гоня шумоизолация защото съм на спокойно и тихо място.
- dj_beat_boxer
- Автомобил: GOLF MK4 2.3 V5
- Двигател: AGZ
Stivi
А колкото до алуминиевата дограма....че кой в днешно време би си сложил такова нещо за домашно ползване
всеки здраво мислещ би си сложил алуминиева дограма щото е 100 пъти по качествена и 100 пъти по надеждна от пвц дограмата. Ако е от качествен алуминиев профил а не от турски и е направена перфектно като изработка ще издържи 3 пъти повече време отколкото пвц... които не вярва да дойде в нас имаме алуминиев прозорец на 10 години които не е мръднал, също така цялата къща ни е с такава дограма и е ток всеки един прозорец. А колкото до това дали алуминиевата или пвц дограмата задържа повече топлина това няма значение, всичко зависи от стъклопакета. Дали ще е четири пет сезона, триплекс, ка или така нататък, стъклопакетите могат да се монтират и на двете. То и на стара дървена дограма която на 70 години на мястото на единичното стъкло сложиш стъклопакет и го уплътниш добре със силикон, пак ще свърши работата, щото най-добрия изолатор е въздуха които седи между двете стъкла пък било то и да си ги поръчате бяло бяло,а не четири сезона но това е право на личен избор.
А колкото до алуминиевата дограма....че кой в днешно време би си сложил такова нещо за домашно ползване
всеки здраво мислещ би си сложил алуминиева дограма щото е 100 пъти по качествена и 100 пъти по надеждна от пвц дограмата. Ако е от качествен алуминиев профил а не от турски и е направена перфектно като изработка ще издържи 3 пъти повече време отколкото пвц... които не вярва да дойде в нас имаме алуминиев прозорец на 10 години които не е мръднал, също така цялата къща ни е с такава дограма и е ток всеки един прозорец. А колкото до това дали алуминиевата или пвц дограмата задържа повече топлина това няма значение, всичко зависи от стъклопакета. Дали ще е четири пет сезона, триплекс, ка или така нататък, стъклопакетите могат да се монтират и на двете. То и на стара дървена дограма която на 70 години на мястото на единичното стъкло сложиш стъклопакет и го уплътниш добре със силикон, пак ще свърши работата, щото най-добрия изолатор е въздуха които седи между двете стъкла пък било то и да си ги поръчате бяло бяло,а не четири сезона но това е право на личен избор.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
dj_beat_boxer написа:Stivi
всеки здраво мислещ би си сложил алуминиева дограма щото е 100 пъти по качествена и 100 пъти по надеждна от пвц дограмата.
Да и ако алуминиевата е с по-малко от 15мм термомост ела глей зимата как щурти вода от нея

- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:dj_beat_boxer написа:Stivi
всеки здраво мислещ би си сложил алуминиева дограма щото е 100 пъти по качествена и 100 пъти по надеждна от пвц дограмата.
Да и ако алуминиевата е с по-малко от 15мм термомост ела глей зимата как щурти вода от нея
Всички кондензи при алуминия са от некъдърен монтаж. Винаги първо се слага фибран 2см. като каса и след това се монтира дограмата. Отпред където контактува с мазилkaта стиропор 0,5см. Но понеже такава ми е работата , всекидневно се сблъсквам с ПВЦ дограма огъната от пяната. На 100-95.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
По въпроса на тишо -ако имаш средства сложи точно както си намислил К стъкло на северните и високоенергийно на южните,а ако имаш повечко средства и мислиш да живееш там повечко време го направи както го е описал mytko731.Аз съм с такъв троен стъклопакет и повече от идеален,е нямам сравнения със друг обикновен но тази зима ще видя в кухнята К стъклото как се представя.На едно място се мъчеха да ме убеждават че високоенергийното хем спира топлото зимата хем спира и лятото,комбинация със К стъкло шегаджии.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”