Смяна на дограма

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: Смяна на дограма

Мнениеот fox_vt » Сря 22 авг 2012 19:17

Аз го носих мойто тройно крило сам до 6 тия етаж и ми се утели вола пак такова 140/70 :D

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Сря 22 авг 2012 19:26

...е при мен се налага да поръчам и прозрец с размер 190/165 троен стъклопакет maikomila надявам се да не го качвам сам :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 22 авг 2012 19:36

tisho_tch написа:...е при мен се налага да поръчам и прозрец с размер 190/165 троен стъклопакет maikomila надявам се да не го качвам сам :mrgreen: :mrgreen:

Е то когато се монтира първо се слага профила и после в него стъклопакета така че има малко разпределение на тежестта на 2 части, но предполагам самия стъклопкет е 80% от цялата тегло което пак си е голяма тежест при тези размери !

galin4oo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galin4oo » Сря 22 авг 2012 21:24

А колкото до алуминиевата дограма....че кой в днешно време би си сложил такова нещо за домашно ползване :screwy
Аз, бих си сложил. Колега, има алуминиева дограма, на която касата е с дълбочина 20см.и т.н. Да не говорим за цена, здравина, стъклопакети и на какви места се слага. А относно ПВЦ-то, шефа се майтапи че, това било селскостопански найлон.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Чет 23 авг 2012 11:29

galin4oo написа:
А колкото до алуминиевата дограма....че кой в днешно време би си сложил такова нещо за домашно ползване :screwy
Аз, бих си сложил. Колега, има алуминиева дограма, на която касата е с дълбочина 20см.и т.н. Да не говорим за цена, здравина, стъклопакети и на какви места се слага. А относно ПВЦ-то, шефа се майтапи че, това било селскостопански найлон.

А цената ?

tisho_tch написа:...е при мен се налага да поръчам и прозрец с размер 190/165 троен стъклопакет maikomila надявам се да не го качвам сам :mrgreen: :mrgreen:

На колко крила е кой ще са отваряеми в този случай? Питам защото и на мен след време ще ми предстои, а не съм задавал въпроса на дограмаджиите как мислят да го направят. От опит пък знам, че няма да се навият да го направят на две равни отваряеми големи крила...

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Чет 23 авг 2012 17:38

...така е :) няма да има отваряеми части- само стъкло в средата.

galin4oo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galin4oo » Чет 23 авг 2012 18:42

А цената ?
Да, така е. Цената наистина е в пъти по голяма и точно поради тази причина хората си вземат по евтиното, което все пак върши работа.

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Пет 24 авг 2012 16:21

...един въпрос към специалистите !! относно състава на стъклопакета.
Има ли логика при избор на стъклопакета да сложа Ка-стъкло на дограмата от СЕВЕР и 4-сезона стъкло в пакетите на ИЗТОК и ЮГ.
Предстои ми подмяна на 25м2 стара дограма и искам да взема макс. правилно решение. Някой ме посъветваха че е безмислено да правя комбинация (Ка/Б/4с)...засега в мрежата не намирам достатъчно информация която да ме насочи в дадена посока категорично. Ще съм благодарен и на някой линк с инфо по въпроса. yoda

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пет 24 авг 2012 17:53

tisho_tch - Ако имаш излишен лев - сложи си . Разлика от земята до небето няма да откриеш при различните стъклопакети.Ако слагаш - ка стъкло навсякъде и толкова . Поздрави !

Потребителски аватар
mytko731
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mytko731 » Пет 24 авг 2012 20:15

колега стъкло четири сезона няма.пакет високоенергийно+бяло+Ка се нарича четири сезона.
високоенергийното отразява топлината на вън а Ка обратно на вътре.по този начин се намаляват разходите за охлаждане лятото и за отопление зимата.а дали има смисъл от това всеки сам си решава.5 камерен качествен профил има коефициент на топлопреминаване 1.1,пакет 24мм бяло+бяло 2.2,пакет бяло+Ка 1.4,пакет 32мм високоенергийно+бяло+Ка-под 1.1 с газ аргон до 0.7 и в комбинация с 6 камерен профил от клас А който също гони 0.7 се получава така наречената пасивна къща.но всичко е въпрос на възможности и за това се правят компромиси.ако заговорим и за шумоизолацията ще ме заболят пръстите да пиша. :)

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Пет 24 авг 2012 21:25

Много фирми предлагат това стъкло....да не кажа всички по-големи фирми го предлагат като съставка на стъклопакетите си....напр:
http://www.lorex-ny.com/
http://www.city-comfort.com/bg/products ... 1%82%D0%B8
http://www.valda.bg/index.php?option=co ... 45&lang=bg
.....на различните места го наричат: всесезонно, мултифункционално, енерджи, 4 сезона....но доколкото разбирам става дума за едно и също,а именно за едно стъкло обработено и от двете страни с някакви слоеве.
"
Всесезонно стъкло (Energy)
Planibel Energy е модифицирано стъкло с меко покритие и два супер тънки сребърни пласта, осигуряващи уникалните му качества: максимална светлопропускливост, изолация при студ и отразяване на слънчевата топлина. Характерно за него е, че отразява до 70% от топлоенергията на инфрачервените лъчи. Така през зимата в стаята е топло, а през лятото прохладно. С този нов модел стъкло Вие наистина ще си осигурите домашен уют и комфорт през всичките четири сезона.

иначе аз не гоня шумоизолация защото съм на спокойно и тихо място.

Потребителски аватар
dj_beat_boxer
Автомобил: GOLF MK4 2.3 V5
Двигател: AGZ

Мнениеот dj_beat_boxer » Пет 24 авг 2012 23:27

Stivi
А колкото до алуминиевата дограма....че кой в днешно време би си сложил такова нещо за домашно ползване

всеки здраво мислещ би си сложил алуминиева дограма щото е 100 пъти по качествена и 100 пъти по надеждна от пвц дограмата. Ако е от качествен алуминиев профил а не от турски и е направена перфектно като изработка ще издържи 3 пъти повече време отколкото пвц... които не вярва да дойде в нас имаме алуминиев прозорец на 10 години които не е мръднал, също така цялата къща ни е с такава дограма и е ток всеки един прозорец. А колкото до това дали алуминиевата или пвц дограмата задържа повече топлина това няма значение, всичко зависи от стъклопакета. Дали ще е четири пет сезона, триплекс, ка или така нататък, стъклопакетите могат да се монтират и на двете. То и на стара дървена дограма която на 70 години на мястото на единичното стъкло сложиш стъклопакет и го уплътниш добре със силикон, пак ще свърши работата, щото най-добрия изолатор е въздуха които седи между двете стъкла пък било то и да си ги поръчате бяло бяло,а не четири сезона но това е право на личен избор.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 25 авг 2012 8:55

dj_beat_boxer написа:Stivi
А колкото до алуминиевата дограма....че кой в днешно време би си сложил такова нещо за домашно ползване

всеки здраво мислещ би си сложил алуминиева дограма щото е 100 пъти по качествена и 100 пъти по надеждна от пвц дограмата.

Да и ако алуминиевата е с по-малко от 15мм термомост ела глей зимата как щурти вода от нея mhihi

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Съб 25 авг 2012 20:23

Stivi написа:
dj_beat_boxer написа:Stivi

всеки здраво мислещ би си сложил алуминиева дограма щото е 100 пъти по качествена и 100 пъти по надеждна от пвц дограмата.

Да и ако алуминиевата е с по-малко от 15мм термомост ела глей зимата как щурти вода от нея mhihi

Всички кондензи при алуминия са от некъдърен монтаж. Винаги първо се слага фибран 2см. като каса и след това се монтира дограмата. Отпред където контактува с мазилkaта стиропор 0,5см. Но понеже такава ми е работата , всекидневно се сблъсквам с ПВЦ дограма огъната от пяната. На 100-95.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Съб 25 авг 2012 21:04

По въпроса на тишо -ако имаш средства сложи точно както си намислил К стъкло на северните и високоенергийно на южните,а ако имаш повечко средства и мислиш да живееш там повечко време го направи както го е описал mytko731.Аз съм с такъв троен стъклопакет и повече от идеален,е нямам сравнения със друг обикновен но тази зима ще видя в кухнята К стъклото как се представя.На едно място се мъчеха да ме убеждават че високоенергийното хем спира топлото зимата хем спира и лятото,комбинация със К стъкло шегаджии.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”