Избор на UPS

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Re: Избор на UPS

Мнениеот slimmer » Пон 15 окт 2012 7:16

За какво пък трябва нетбука да го връзваш към UPS? :) И какво значи евтин?
Преди в офиса имах някакъв си Mustek 600VA, който държеше около 10 мин и батерията изкара 2 години (според мен е малко, ама...). Хубаво е, че са стандартни и се намират що-годе лесно, същите ги ползват СОТ системите. Сега взеха някакъв 1000VA от Plesio (марка Turbo-X), но не съм го пробвал колко държи и каква му е батерията. И двата се разбират прилично и с Linux дори. Мисля си, че нещо такова за вкъщи би свършило работа: http://www.jmt.bg/ups-ustroistva-cID=67 ... -pID=7723/ Има и разни по-евтини,де...

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Пон 15 окт 2012 7:52

TiL написа:Аз гледах това Па за нетбука... знам ли кога ще има токов удър и ще му замине захранването...

Едит: Сега видях, че никъде не се споменава за батерия :)

Нещо са сгрешили страницата, UPS-а струва 184 лв.
http://www.altech.bg/bg/product/26361
Батерията е една 7Ah, което според мен е малко за 1000VA, обикновено са с 2х12 7Ah.
Бих си взел и нещо, което има и защита за мрежата
p.s. Всъщност до колко пари ти се дават?

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DundyTheCroc » Пон 15 окт 2012 8:10

http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=537481
Този е със защита и за мрежата и може да се каже, че не е някоя куча марка, а и цената е като за теб.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 15 окт 2012 8:18

Стабилизатор ползвам аз от старите дето се слагаха по телевизорите, доста често щракат релетата вътре, което значи че се справя със задачата си. Ползвам го само за един компютър и 5+1 говорители. Рутера и да гърми съм го прежалил, все пак е от доставчика и струва трийсетина кинта. Зарядното на лаптопа си се справя екстра с премигванията на тока и не ги усещам никак.
А защита на лан кабела...... нема нищо по-бързо от тока мамка му. Докато сработи или изгори защитата тока е стигнал чак до монитора mhihi
Якото на ЮПС-а е да му се ползва батерията и в тоя ред на мисли се чудя един ЮПС от тия за циркулационните помпи http://prodavalnik.com/ups-za-tsirkulat ... m-i9899667 с изход за външен акумулатор дали не би свършил работа за компютър с 450 вата захранване, рутер некакви малки ватове, суич пак с малко ватове и лаптоп с 85 вата захранване!? Батерията му е 100 вата с които би изкарал 10-15 минути, но ако му се сложи акумулатор колко ли време ще изкара при такава консумация!?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 15 окт 2012 8:32

Бе една помпа 100 ватова в службата изкара 12 часа с 55 ампер часа акумулатор иначе като си дойде тока ЮПС-а си зарежда акумулатора

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DundyTheCroc » Пон 15 окт 2012 8:51

Това за помпата е предвидено за външен акумулатор и ще го зарежда, но не знам колко му е бързо времето за превключване и дали има добър филтър за захранващото напрежение когато не е на батерия.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”