разреден тягов акумулатор на 1 година
- passat_rs
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57 T2
разреден тягов акумулатор на 1 година
Здравейте колеги, имам един UPS който от окологодина не е включван и в последствие батерията е паднала. Миналата вечер забелязах че е паднала де
оставих UPS-то цяла вечер и днес пак нищо. Искам да попитам дали е възможно за година батерията да даде фира. Поръчах си нов но искам да ползвам и този като допълнителен. UPS-то захранва помпа на парно система. Батерията е 12V 18Ah

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: разреден тягов акумулатор на 1 година
Напълно е възможно да е тоталка батерията. Ако има изходи за акумулатор, сложи 2 клеми и акумулатора от колата, ако работи с него значи е свършила вътрешната батерия.
- passat_rs
това го направих точно за вътрешната става дума с външен си работи отлично.
- К.Одаджийски
- VW експерт
Ами значи е свършила курсовете, което не е изненадващо. На един приятел на локалното парно 2 седмици след като му направихме парното им изгърмя трафопоста, тъкмо да видим колко ще изкара чисто новия ЮПС, та цели 15 минути за най- слабата 30 ватова помпа на грундфос.
Та те така, беше в гаранция и го върнахме, но до година време се съсипват повечето по мои наблюдения.

Та те така, беше в гаранция и го върнахме, но до година време се съсипват повечето по мои наблюдения.
- passat_rs
и мойта помпа е грунфос когат спре тока го свалям на 1-ва степен 18 вата и UPS-то си караше 2часа и половина. UPS-a ми е на 4 години миналата зима карах с агрегат който гръмна лятото и сега като сложих пак UPS-а разбрах че батерията е умряла
п.п. Мога ли да заредя батерията със зарядното за колата
п.п. Мога ли да заредя батерията със зарядното за колата

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Има два варианта: 1. акумулаторът си е "отишъл" безвъзвратно 2. Вградената в UPS схема за заряд не работи.
Можеш да заредиш акумулаторчето и със зарядно от кола директно, макар че ще е по-добре да ограничиш зарядния ток под 2А. Трябва да имаш мултицет задължително, за да можеш да правиш разни измервания. Ако имаш мултицет и решиш да действаш, по-късно ще стане въпрос къде кога и какво да мериш
. Ако нямаш - трудна работа
.
Можеш да заредиш акумулаторчето и със зарядно от кола директно, макар че ще е по-добре да ограничиш зарядния ток под 2А. Трябва да имаш мултицет задължително, за да можеш да правиш разни измервания. Ако имаш мултицет и решиш да действаш, по-късно ще стане въпрос къде кога и какво да мериш

- passat_rs
UPS-а си зарежда имам мултицет бащата му разбира на изводите дава 2.3ампера а зарядното ми за колата е от кауфланд и почва да зарежда от12 ампера бащата ме спря точно когато тръгнах да зареждам тяговия обясни че трябвало някакав регулатор не му разбирам много новата батерия тръгна от Пловдив преди малко 

- milmar
Акумулатора на UPS е 12 волтов, може и директно да се включи, но както казах е добре да се ограничи зарядния ток до около 2А. Може да се ползва подходящ резистор, лампа за фарове или друго.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
В общи линии от това което съм чел из нета ползването на UPS за резервно захранване на помпата не е добър вариант ама какво да се прави като е най-евтиния
Като спре тока и помпата почвала да издава едни странни звуци заради някакви синусоиди в тока или нещо такова беше ... 

- К.Одаджийски
- VW експерт
Бръмчи странно, но си работи и нищо и няма, поне аз не съм чул още за изгоряла помпа. Не всеки има къде да си бодне бензинов/дизелов генератор в апартамента или къщата да се захранва с ток, когато от енергото решат да се ебават.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
К.Одаджийски написа:Бръмчи странно, но си работи и нищо и няма, поне аз не съм чул още за изгоряла помпа. Не всеки има къде да си бодне бензинов/дизелов генератор в апартамента или къщата да се захранва с ток, когато от енергото решат да се ебават.
Е никой не говори за генератори поне що се отнася за бекъп на помпата,там истината е акумулатор от кола /някой дето е почнал да върти тегаво/ и електроника за управлението на помпата на Intiel http://www.intiel.com/ups_bg.htm/малко стана като реклама понеже са поморийска фирма:)/ но контролерите им са много добри !
- milmar
Stivi написа:... заради някакви синусоиди в тока или нещо такова беше ...
Общо взето е така, но всъщност бръмченето не е заради
, а заради едни правоъгълници, които пуска китайчето вместо синусоиди, защото му е по-лесно таканякакви синусоиди

Не се безпокой, нищо няма да и стане на помпата, пък и тези захранвания, специално за помпи, вероятно са си пак правоъгълни, а не синусоидални. Пък има и sine wave output UPS-и, не гледай цени обаче

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”