Малко помощ за калкулатор Casio

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Малко помощ за калкулатор Casio

Мнениеот Aneto » Пет 09 ное 2012 15:08

Здравейте!
Питам тук, защото се видях в безисходица.
Имам научен / или инженерен/ калкулатор Casio. Нещо едно от копчетата явно е за почистване, просто при натискане не работи, иначе всички други функции са ОК.
Добре, но се оказва, че няма сервиз за такива калкулатори :banghead:

Отговорът на официалния вносител за България - Perfect BG - беше, че такива калкулатори не подлежат на никакъв ремонт scare

На въпроса ми как калкулатор за сума ти пари не маже да се ремонтира - просто ми казаха "Ами, това е!"
Егати и българската работа! :beat_butt2
Погледнах цените на новите - ами за 100лв мога да купя в момента калкулатор с половината функции на моя. Не виждам смисъл, а и не ми се дават такива пари в момента.
Въпросът ми е - може ли някой да ми препоръча сервиз за такъв инженерен калкулатор?

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Re: Малко помощ за калкулатор Casio

Мнениеот zloby3400 » Пет 09 ное 2012 15:48

Колега,не знам каква работа вършиш с този скъп калкулатор, ама миналата година за 8 лева си купих този от разпродажба в Лидл. В e-bay го има за 7 евро.
Прикачени файлове
1037470-IMG-4720-4.jpg

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Пет 09 ное 2012 16:25

Чак някакви свръхработи не върша. Но ми се иска да мога да си го ползвам, достатъчно съм свикнала с него. Но ако не се намери сервиз, изхода ще е нещо подобно на това, което предлагаш. Благодаря. :beer

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 09 ное 2012 17:22

Aneto написа:На въпроса ми как калкулатор за сума ти пари не маже да се ремонтира - просто ми казаха "Ами, това е!"
Егати и българската работа! :beat_butt2
Погледнах цените на новите - ами за 100лв мога да купя в момента калкулатор с половината функции на моя.

Не знам къде ги гледаш тия цени, но научЕните калкулатори на водещи производители като Sharp, Texas Instruments, Casio и др. от висок клас вървят по 10-20$.
http://www.calculatorsource.com/student ... tific.html
Правилно са ти отговорили, че не се ремонтират, така е и на запад - развалените се изхвърлят в кошчето и се заменят с нови, когато са в гаранция. Ако не са в гаранция не се ремонтират изобщо, защото трудът на час на сервизен специалист значително надвишава цената на новия. :012:
Така че не ни говори за "българска работа"! :да:

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Пет 09 ное 2012 18:13

не мога да се съглася - ето колко струват например в Плесио подобни - http://www.plesio.bg/profesionalni-c-69978774/kalkulator-ti83-plus-s-grafichni-izobrazheniya-p-17395.html

Надали дори и на запад просто ги изхвърлят на боклука всяка година :screwy . Задала съм конкретен въпрос - дали някой знае сервиз. Моля само за конкретни отговори. А не от хора, които не знаят дори какво е "висок клас" калкулатор. Сори за резкия тон, но е така.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 09 ное 2012 19:04

Отвори го, почисти бутоните отвътре, също и платката и не подскачай така. Ако не можеш, намери някой, елементарно е. Или ела да ти подаря един... Касио, или Шарп.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 09 ное 2012 22:00

Жената се е привързала към калкулатора,сигурно е много як :да:

В ибей има доста тънки,ако не го оправиш,даже и винтидж има

Кой е модела ?

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 09 ное 2012 23:08

Един колега имаше такъв подобен, освен всичко друго можеше да смята в размерност мили-, микро-, кило- и т.н., много полезно за електронкаджии, особенно когато си до поялника, а компа е на другата маса :). Е не можах да си намеря такъв, бих си купил :) .

По темата- никога не бих си изхвърлил каккулаторчето, и аз съм такъв консервативен, свикна ли с нещо :D .
Внимателно разглобяване и почистване, а ако копчето не е толкова важно, просто го отписваш и не пипаш.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”