Здравейте!
Интересно ми е как трябва да изглежда една чисто нова не ползвана качествена ксенонова лампа. Аз последно си взех един комплект, евтин разбира се, но като се загледах в крушката видях нещо. В малкото балонче, което е някъде по средата на пуричката има натрупан някакъв материал с жълтеникав цвят. Не знам какво е това и дали е нормално при нови крушки. (лампа, крушка, сещате се)
Питане относно състояние на ксенонова лампа.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Питане относно състояние на ксенонова лампа.
Качествена,хм,ако можеш да определиш коя е качествена-ОК!
Досега съм сменил два комплекта,поръчани от И-бей,и дошли от Китай разбира се.Чисти и без никакви натрупвания по цялата стъклена колба и балончето.
Първите лампи ми изкараха 1 година-здрави са,но интензитета им на светене доста намаля.Поръчах нови на 5 000К,ама ми подариха още едни на 4 300К и съм по-доволен от тях сякаш.Пък и за 20лв и за двете надали се очаква кой знае какво качество.
По-доволен съм от факта,че карат по-дълго време от преФалените Найтбрейкър-и на Осрам(това ме накара да сложа и ксенона де).
Досега съм сменил два комплекта,поръчани от И-бей,и дошли от Китай разбира се.Чисти и без никакви натрупвания по цялата стъклена колба и балончето.
Първите лампи ми изкараха 1 година-здрави са,но интензитета им на светене доста намаля.Поръчах нови на 5 000К,ама ми подариха още едни на 4 300К и съм по-доволен от тях сякаш.Пък и за 20лв и за двете надали се очаква кой знае какво качество.
По-доволен съм от факта,че карат по-дълго време от преФалените Найтбрейкър-и на Осрам(това ме накара да сложа и ксенона де).
- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Ами има ксенон комплекти за по 200-300-500 лева, има и за по 40-50 лева. Склонен съм да вярвам, че първите са качествени. Идеята ми е дали това оцветяване, което виждам вътре в балончето става след определено време на използване на крушката та да си правя изводи вече какъв ксенон да купувам.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Взех си един на Филипс ОЕМ-ки, D2S - имаше го и при тях. В началото не съм сигурен много, но след 1 седмица ги свалих и беше там.
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:

Колеги 4300 добре ли свети,че аз не искам да ми е синкаво бяла,ма се притеснявам да не са слаби.На лупа ще се слагат

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001

- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
математиче, а.к.а. фитилче, сложи си 5000, защото китайския ксенон според мен има разминаване и реално 5000 е по-близо до 4300. Имах 5000 на рефлектор и в никакъв случай не са били в синия сектор. В момента на Аудито (лупа) съм с 6000 (така взех колата) и даже много се притеснявах, че ще е синьо, но е по-скоро 6000 е 5000 реални.
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:

Ше бухам ени от ебей

- dispatch
- Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
- Двигател: CBBB DSG6 02Е
И аз преди няколко дена си монтирах ксенон и лампите имаха такива жълтеникави петна.
Това едва ли означава, че е ползвана лампата, а по-скоро нещо свързано с производствения процес (качеството...). За сега светят добре - 5000 келвина са. След монтажа нямаше необходимост от корекция на фаровете.
Това едва ли означава, че е ползвана лампата, а по-скоро нещо свързано с производствения процес (качеството...). За сега светят добре - 5000 келвина са. След монтажа нямаше необходимост от корекция на фаровете.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”