Странен проблем с рутер

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
uJIuaTa
Автомобил:
Двигател:

Странен проблем с рутер

Мнениеот uJIuaTa » Нед 30 окт 2011 13:45

Здравейте, на кратко ще ви разкажа какво се случва и си мисля, че е от рутера, но несъм сигурен и се обръщам към вас с молба за малко помощ.
Значи рутера ми е TP-LINK модел: TL-WR740N. Имам към него свързан настолен компютър, който ползва постоянно брат ми и играе на игри онлине (Diablo 2 и такива други още) и лаптоп който ползвам аз чрез Wireless
И така случват се следните аномалии.
Когато домашния компютър е изключен интернета на лаптопа е страхотен без никакви проблеми, но пусне ли брат ми домашния компютър се започва едно ходене по мъките при мен на лаптопа, интернета идва спира постоянно неможе да се зареди един обикновен сайт като форума.Скайпа също прекъсва, а знам, че той изисква много малка част от интернета. Говорих с доставчика на интернет (Булсат), но ми казаха, че при тях всичко е наред и имам аз някъде проблем.Преинсталирах нарочно и домашния компютър и лаптопа, като си мислих, че може проблема да е нещо в единия от двата, но уви. Даже имам съмнение, че стана по-зле от преди.
И вече незнам какво да направя.

Благодаря и приятен ден Ви пожелавам
Илко

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Странен проблем с рутер

Мнениеот bobocamaro » Нед 30 окт 2011 14:32

Избери си някой туул от тука http://www.colasoft.com/ и виж какво се случва на настолния компютър.
Нещо там смуче поток.
После следва нов фърмуеър на рутера, ако не е последния.
Преди префлаша си съхрани настройките му в бин(конфигурационен) файл, за да не се луташ после.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Нед 30 окт 2011 15:12

От доставчика може да са лимитирали броя на сесиите/конекшъните.

Потребителски аватар
uJIuaTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот uJIuaTa » Нед 30 окт 2011 16:15

Преди малко направих тази снимка, но немога да разбера много много от нея. Незнам и дали гледам правилния раздел
Изображение

Също нещо много странно, след като инсталирах програмата на домашния компютър, и тествах какво се случва, интернета всякаш се оправи и при много натоварен домашен комютър на латопа е сравнително добър не прекъсва, зарежда си страниците добре ( е малко по-бавно, но поносимо), но не за дълго забелязвам, че се и губят много пакети. Незнам вече какво да направя.

п.п. Преди Булсат да купят стария доставчик, интернета беше много много по добър от сега. Може и нещо те да са ограничили пакетите незнам, но пък като съм говорил с тях по този въпрос казват не няма нищо такова.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Нед 30 окт 2011 20:10

Ок. Отвори Command Prompt полето на виндовса. Там повтори тези команди, yahoo e много див портал и не е в България mhihi
Tracert е да видиш откъде минава твоя поток.
Изображение
После сравни времената, виж има ли загубени пакети.
Играй си с IP-та на наши и чужди сайтове. Международен трафик..алабала тъпотии.
Там където получиш най-голяма загуба на пакети: снимка и при доставчика. :drunk

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Сря 09 яну 2013 21:29

Да не отварям нова тема ще попитам в тази!
Заби ми рутера (TP-Link 741) и на компютъра ми изписва,че е изваден кабел!На рутера светят "пауър" бутона,индикация като звездичка или може би настройки и 4-ти порт,без да е включено нищо към рутера,освен захранването!Опитвам да го рестартирам,но не става!Държа копчето повече от минута и не се рестартирва!Има ли друг начин да го ресетна?Или ще трябва да си купувам друг рутер,че на този не му пазя гаранцията,а е на около два месеца!

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Сря 09 яну 2013 21:33

Ако не иска да се ресетне, го изключи от тока за 2 часа и пробвай пак! Ако не иска от копчето просто си за друг! А до колкото знам рутерите нямат гаранция кой те е излъгал не знам :shock
Дано се оправи :да:

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Сря 09 яну 2013 21:43

anonym0us написа:Ако не иска да се ресетне, го изключи от тока за 2 часа и пробвай пак! Ако не иска от копчето просто си за друг! А до колкото знам рутерите нямат гаранция кой те е излъгал не знам :shock
Дано се оправи :да:

рутерите си имат гаранция като всеки друг уред, теб те е излъгал някой много жестоко

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Сря 09 яну 2013 21:45

Не съм сигурен за гаранцията,но мисля,че в магазина ми написаха!Сега ще го изключа и юе пробвам утре сутринта!

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Сря 09 яну 2013 22:41

Е от какво ще получи удар?Предишния се предаде след гръмотевица,но този нищо не го е сполетяло!

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Сря 09 яну 2013 22:51

Не реагира на нищо!Какво и да му вмъкна нищо не светва!

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Сря 09 яну 2013 23:42

Щом е на 2 месеца си търси гаранцията макар че винаги могат да те отсвирят "повреда вследствие на токов удар"...

Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Чет 10 яну 2013 11:54

k_garchev написа:Да не отварям нова тема ще попитам в тази!
Заби ми рутера (TP-Link 741) и на компютъра ми изписва,че е изваден кабел!На рутера светят "пауър" бутона,индикация като звездичка или може би настройки и 4-ти порт,без да е включено нищо към рутера,освен захранването!Опитвам да го рестартирам,но не става!Държа копчето повече от минута и не се рестартирва!Има ли друг начин да го ресетна?Или ще трябва да си купувам друг рутер,че на този не му пазя гаранцията,а е на около два месеца!

Същия проблем имах и аз ама моя е D-Link. Гаранцията е изтекла отдавна, действах смело, отворих внимателно адаптера, два електролитни кондензатора бяха изтекли, смених ги и тръгна както преди.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”