Ел. самобръсначки

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Ел. самобръсначки

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пон 04 яну 2010 14:30

точно пък на brown - не! категорично при това.

didko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didko » Пон 04 яну 2010 14:36

Ползването на ел. самобръсначка е много деликатна работа. Ако брадата ти е твърда(като моята), с дебел косъм-просто забрави за електрическите. Казвам го от опит, и аз бях пощурял: първо си взех един браун, както беше споменал колегата по-горе тая мрежичка горката не знам за какво са я сложили. След 5 мин работа направо започва да ми гори лицето, до такава степен се загрява. Стъпка 2 викам а браун-а не е за мен взех си филипс, с три глави, с ръка на сърцето си признавам-по добра е. Но остава проблема с неравномерното бръснене, особено ако сутрин закъсняваш и бързаш.....И сега отново съм в отбора на жилет мач 3 + гел на нивея. Така че преди да дадеш 300+лв хубаво прецени, все пак ти си знаеш типа на брадата.

Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Мнениеот JaDaWiN » Пон 04 яну 2010 15:57

vw_golf_4_tdi написа:точно пък на brown - не! категорично при това.

e защо не? Това е 1 добър икономичен вариант - не всеки може да прасне 200-300лв за самобръсначка.. а пък не е като да не върши работа - за толкова пари, такова качество :D

Потребителски аватар
valcosel
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот valcosel » Вто 05 яну 2010 11:04

веселин написа:Забрави за електрическите
Изображение
Тва е най-доброто - пробвал съм всичко излязло на Жилет - включително и тая хуйня с батерийката , ами върнах се на старите ножчета :respect

:да:

kaschey
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kaschey » Сря 15 фев 2012 17:08

Божков написа:Озари ме наскоро идеята да си купя ел. бръсначка, че е много досадно с обикновена цялото мазане, миене и т.н. Чувал съм обаче не много положителни мнения. Има ли някой по-дълъг опит с такива да каже как са? И колко излиза цялото удоволствие. Предполагам се сменят някакви ножчета.

Аз имам. И съм гледал страшно много ревюта и тестова на електрически самобръсначки. Истината е, че всеки вид и марка действат по различен начин върху различния човек тъй като всички мъже имат различни типове кожа и окосмение. Едни са с по-чувствителна кожа, други са с по дебели и твърди косми, трети с по-тънка кожа и така нататаък. Смята се че ротационните бръсначки са по подходящи за хора с по-груба и твърда брада, а вибриращите за по-мека брада и по-чувствителна кожа. Моят продължителен опит е с ротационна електрическа бръсначка Philips от най-простия вид-с две глави, без зареждане, а директно с кабел. Значи осем години я ползвам, за което време съм я смасвал само няколко пъти(по указание трябва редовно). Машината не е мърднала. Бръсне точно както първия път на употреба. Ножчетата не са мръднали-остри са като бръснач. Никакво скубене. Скубането описвано при някои самобръсначки е характерно за първите модели електрически бръсначки тъй като те са били с по три или пет ножчета на глава и съответно с твърде голямо разстояние от ножче до ножче-именно това е способствало скубенето при най-малкото износване на ножчетата. При Philips ножчетата са страшно много и буквално процеса не се нарича бръснене а изпиляване на косъма на прах. Освен това поне на мен ми се струва че при Philips ножчето си взаимодейства под определен ъгъл с дългите процепи на главата и се получава някакъв ефект на самозаточване при въртенето му. За качеството на бръснене и конфорта:
Предимства:
Електрическата бръсначка определено дразни кожата по-малко от откритото ножче, а не се изтъпява така че да разберете че е за смяна чак след като видите че ви излизат поразии и раздразнения по лицето след като сте се избръснали, както довчера. Затова я препоръчвам за хора с чувствителна кожа, както и тинейджъри с проблемна кожа. След бръснене няма никакви червени петна и раздразнения -кожата е като непокътната но полирана равномерно. Освен това е невъзможно да се порежете с нея. А също така спестявате време за бръснене с нанасянето на пяна, както и пари за пяна. Единствента подготовка е в изплакване с топла вода и подсушаване на лицето. Даже и автършейв може да слагате само по желание. С електрическа ротационна бръсначка областа около врата се бръсне по пълно и качествено отколкото с открито ножче, но областа на бузите се избръсва по-гладко с открито ножче отколкото с електричска бръсначка. Като цяло качеството на бръснене при моя случай е задоволително. Кожата е достатъчно гладка по посока на косъма и срещу него. Но не е същата гладкост която се постига например с няколко повторни движения на едно и също място с обикновено ножче-модел са по три или повече ножчета. Тогава гладкоста е като при лазерна епилация и брадада започва да набодява чак след два дена. Докато при електрическата бръсначка брадата започва да набодява още на следващия ден. Така че бих казал че електрическата бръсначка е подходяща за хора които искат да имат кожа в добро състояние и им се налага да се бръснат често, а откритото ножче е подходящо когато се налага изключителна гладкост на кожата. Въпреки това не е изключено в редки случаи да получите леко зачервяване само в областа на гърлото при бръснене с ротационна бръсначка(не разраняване), докато с вибрираща няма да се случи дори такова нещо. От друга страна по-старите модели вибриращи бръсначки не бръснат толкова гладко както ротационните на Филипс използващи системата лифт енд кът. Освен това понякога се случва те да не могат да хвнат някой дълъг и извит косъм, докато този проблем го няма при Филипс. Но последните модели вибриращи бръсначки са усъвършенствани значително и тези проблеми са отстранени и бръснат добре колкото ротационните на Philips а в някой случаи дори по-гладко. Но и цената им е висока. Освен това главата на вибриращата самобръсначка смятам че има по-малък живот от тази на ротационната Philips. В момента най-добрите но и най-скъпите електрически бръсначки са:

Braun 7 series - бръсне гладко и максимално щадяща кожата. Но с твърде висока цена и поддръжка.

Philips SensoTouch 3D -по мое мнение качеството на бръснене не се различава съществено от останалите модели на Philips. Типична ротационна бръсначка на Philips с всичките и предимства и слабости пред вибриращите бръсначки, но бръсне по-бързо и с по малко движения от предходните и модели.

Panasonic ES LA93 - Бръсне най-гладко от всички електрически бръсначки благодарение на определени подобрения. Но по-бързо се износва главата и. Твърде скъпа резервна бръснеща глава. Отделя много шум. До този момент не е налична в България.

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Чет 21 фев 2013 2:10

Започнах да се бръсна с този модел на Филипс, но нещо на врата ме дразни и не хваща добре иначе като цяло съм доволен. Също след малко работа загряват главите и чак пари :surprised Дали е по-добре да пробвам някоя с вибрираща глава на БРАУН или РОВЕНТА :rolleyes

Изображение

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”