Thunderbird на два компа?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Thunderbird на два компа?

Мнениеот scuba » Съб 23 фев 2013 9:14

Въпроса ми е следния:
Имам мейл в gmail и няколко други сайта. Имам инсталиран Тъндърбърд на десктоп машината. ОБАЧЕ сега искам да го инсталирам и на лаптопа си. АКО гръмотевичнатаптица провери и изтегли мейлите от gmail на лаптопа, дали при пускането на десктопа, ще ги изтегли И там? Или ще ги сметне за прочетени и няма да им обърне внимание? Проблема е, че мейл архива ми на десктопа ми е по-важен от този на лаптопа, но за няколко месеца ще работя само на лаптоп

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Re: Thunderbird на два компа?

Мнениеот vasstop » Съб 23 фев 2013 10:35

Ако ползваш POP3 протокол за мейла - ще ти ги тегли там, където е инсталиран.
АКо ползваш IMAP, ще си остават на сървъра и ще можеш да ги четеш от всякъде.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Re: Thunderbird на два компа?

Мнениеот slimmer » Пон 25 фев 2013 8:16

IMAP е по-добрият вариант в твоя случай, защото писмата се четат директно от сървъра. Но и за POP3 има решение - има опция в настройките на акаунтите дали да тегли писмата или да ги остави на сървъра докато не ги изтриеш отнякъде. Така ще се получават и на двете места, но ако ги изтриеш от едното място, ще си останат на другото и трябва да ги "синхронизираш" ръчно.
Та IMAP е по-добрият вариант специално за GMail и изобщо, ако другите ти пощи го поддържат този протокол. Да не говорим, че може да направиш всичко да се тегли през GMail и да си ги четеш през IMAP или уеб-интерфейса, аз с около 4 акаунта съм направил така. Единственият минус е, че другите пощи се проверяват на по-дълги интервали и ако са ти "спешни", по-добре да ги проверяваш директно.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”