Въпрос за климатик за вкъщи
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
Re: Въпрос за климатик за вкъщи
За тези пари колега можеш да си вземеш мобилен климатик 2-а употреба,като цяло охлаждат доста бързо,единствения недостатък им е че са малко по-шумни 

първо започни с това какво е помещението. Югоизток , югозапад , само юг.Къща ли е ,апартамент ли е ,къде се намира - планинсни или на по ниско място.
Другото е че с тези финанси евентуално може да вземеш само машината , монтажа ще го правиш следващите месеци.
После ще пуснеш тема не ми студи , нещо ми трака и има вибрации.
На евтин климатик не трябва да залагаш и да очакваш много.
ТОВА Е КАТО ДА СИ ВЗЕМЕШ КОЛА И ДА НЯМАШ ПАРИ ДА Я ОБСЛУЖВАШ.
Другото е че с тези финанси евентуално може да вземеш само машината , монтажа ще го правиш следващите месеци.
После ще пуснеш тема не ми студи , нещо ми трака и има вибрации.
На евтин климатик не трябва да залагаш и да очакваш много.
ТОВА Е КАТО ДА СИ ВЗЕМЕШ КОЛА И ДА НЯМАШ ПАРИ ДА Я ОБСЛУЖВАШ.
Е аз в началото на темата писах че едната стая е изцяло южна другата изцяло източна.Целта е да прави толкова хладно че д ане е задушно лятото, ясно е че с тоя бюджет няма д аможе да охлади както ще искам примерно на 18 градуса да е във всяка стая, ама поне 20-22 ако смъкне ще е добре.Района е планински но това няма значение че лятото си стигат жегите до 36-38-40 градуса.Въпроса ми по-скоро беше тъй като климата ще работи постоянно ще издържи ли на напъна да не се спира 3-4 месеца годишно?
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Виж сега нз дали имаш климатик ама да ти кажа някои неща-18 градуса е адски студ-вервай ми ще ти станат топките на бучка лед.За лятото температура 20-23 гр по бива макр че аз лично ми е таман на 24.Все пак идваш от почти 40 градуса.За напъна ще издържи то охлаждането не го товари толкова колкото отоплението.Макар че както казаха вземи си възможно по голям климатик-големия климатик може да го намалиш но малкия не можеш да го засилиш.
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Момчета ,колегата е написал максимално 500лв .Както и да се напъвам немога да измисля климатик за 500 лв който да го задоволи.И no name марка не се сещам.Да не говорим кво ще му изразходва/на студено горят повече ток/.Дано не е включел в тази цена и монтажа че...За мобилен климатик ....незнам.
взимай един конвекционален .Ще върши работа , но знай ,че компресора дост по бързо ще се амортизира при тези условия. Ето ти един два вариянта на евтин , но покриваш само машината .
http://klimatici.biz/product/501/klimat ... h12nb.html
http://klimatici.biz/product/516/klimat ... 1-r19.html
http://klimatici.biz/product/501/klimat ... h12nb.html
http://klimatici.biz/product/516/klimat ... 1-r19.html
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Колега,с пръдня боя не става....
Климатик за 500 лева-става,но втора ръка...
Нов няма как...
Нищо лично,но събери пари и си вземи нещо,което няма да харчи много и ще е тихо...

Климатик за 500 лева-става,но втора ръка...

Нов няма как...

Нищо лично,но събери пари и си вземи нещо,което няма да харчи много и ще е тихо...

Добре де пичове, напълно съм съгласен с вас и знам че е така, не съм включил в цената монтажа, но доколкото знам е между 80 и 150 лева.От тук според вас кое най-добре би ми вършило работа-разбрах че ще трябва малко по-голям климатик за тази площ.Айде да кажем и градусите не съм ги преценил да са 18 нека да са 22-23 да ги поддържа, на какво да се спра за да знам че ще бачка без проблем?Бюджета може да го завиша малко но релно повече от 700 лв няма как да извадя за климатик и то само за да го ползвам за 3 месеца в годината.Какъв да търся за тия пари 600-700 лева.Тук не включвам монтажа той е отделно, това да кажем са чистите пари за клима.Аз нещо съм фен на Мидея, знам че има и марки като Дайкин и т.н. но тавана макса ми е толкова.
Колега то за тия пари няма какво и толкова да избираш, взимай най евтината 12-ка и това е! Казаха ти, че за охлаждане ще върши криво ляво работа. Това все пак са 130 кубика, и то две помещения, все пак не очаквай чудеса. По добрия вариант е 18-ка, но цените почват от 800 лева без монтажа, а идеалния вариант е два климатика! И щом все пак ще е един поне се постарай да го сложиш срещу свода така че да духа директно към другото помещение!
п.п. Това за "от 80 до 150", по скоро го считай като точно 150лв. за монтаж!
п.п.2. А това, че ще ги ползваш само лятото добре ли си го обмислил, щото много такива като тебе вече плакаха
, изведнъж им идва на акъла да ги ползват зимата, и си викат, ей защо не дадох още 500 лева поне да е като хората! Щото ако вземеш да го ползваш и за топло, направо забрави да се стоплиш!
п.п. Това за "от 80 до 150", по скоро го считай като точно 150лв. за монтаж!

п.п.2. А това, че ще ги ползваш само лятото добре ли си го обмислил, щото много такива като тебе вече плакаха

За топло няма да го ползвам твърдо, няма как да сравня топлината на парното с такава от климатик пък бил той и по-скъп.Е остава хамалогията с дървата, но и за там има решение.
Знам че с два климатика за отделните стаи ще е доста по-добре но няма такава опция.Другата сума за клима е предвидена за Джета или Голф 2 за черни пътища в едноименната ми тема
Знам че с два климатика за отделните стаи ще е доста по-добре но няма такава опция.Другата сума за клима е предвидена за Джета или Голф 2 за черни пътища в едноименната ми тема

- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За да не пиша дълги фермани ще кажа само:
Или увеличи бюджета, или се откажи от идеята, защото иначе ще се сдобиеш с паметник с отказана гаранция още при самия монтаж.
Или увеличи бюджета, или се откажи от идеята, защото иначе ще се сдобиеш с паметник с отказана гаранция още при самия монтаж.
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Добър вариант е и читав климатик по енергийна ефективност - ще ти изплатят 20% от стойността, и отделно няма да даваш пари накуп.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Sunny написа:За да не пиша дълги фермани ще кажа само:
Това съвсем го забравих ама Sunny е напълно прав.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”