Съвет за лаптоп - DELL или lenovo

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Re: Съвет за лаптоп - DELL или lenovo

Мнениеот bnick » Пон 19 дек 2011 17:05

JaDaWiN написа:Здравейте, и съм пред покупка на лаптоп затова реших да ползвам темата на колегата.
Спрял съм се на Дел и по-конкретно се колебая между тези 2 лаптопа: http://laptop.bg/laptops/compare?ids%5B%5D=1164&ids%5B%5D=1533
Единият е с по-добра гаранция, но малко по-слаб процесор.
Какво ще ме посъветвате?
Компютърът ще ми трябва главно за програмиране.

За какво ще се ползва? Има ли смисъл от този четириядрен с НТ.

П.С. Тази Нвидиа 525 по спомен е запоена за дъното, а доскоро имаха проблеми с тези неща и заминаваха дъната покрай тях

Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Мнениеот JaDaWiN » Пон 19 дек 2011 17:26

Както споменах, лаптопът ще се ползва главно за програмиране. Целта е да може след 2-3 години, когато излезе и win 8 да няма проблеми с производителността.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пон 19 дек 2011 17:44

Според мен 2-ядрен с НТ е напълно достатъчен. А след 2-3г я камилата, я камиларя. mhihi Купуваш каквото ти трябва днес...

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 19 апр 2013 0:14

Мина малко време, да споделя малко отзиви:

- Оказа се, че пантите на капака им са страшно калпави.. Айде, мойта се счупи, щото падна, ама в ebay гледам, че най-търсения продукт е заден капак + панти...
Тони от http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=47&t=337714 ми обясни, че с времето точно тия панти затягат.. Квото се случи и с едната, реално.
В момента едната е напълно отделно от капака, само лентов кабел минава от там, който ако го скъсам :banghead
- Батерията сдаде багажа още преди да е свършила първата година - излезе едно балонче, че ми е време да им сипя още пари за нова, пък тя от своя страна държи по 30 минути.. В момента не знам дали ще издържи и 20. В началото държеше по час и половина някъде.
- Клавиатурата сдаде багажа - бутона Т си отиде, та я смених, ама явно уцелих промоция, че Тони ми намери нова за 40 лв (без подсветка) :beer
- Кабела на зарядното гледам, че май е тръгнал да си отива..
- Вентилатора се разбръмча като трактор миналия месец.. Няма си лагери нашия, директно смазка и газ. Да, ама за да стигнеш до него трябва да свалиш ВСИЧКО.

Като цяло машинката се държи добре, но изработката е под всякаква критика. Разчитах, че ще е по-качествена с оглед факта, че все пак не плащам inspiron, ама...
Иначе windows-а още не съм го преинсталирал(2 години и половина), само добавих още 4г рам :mhihi

Явно следващия трябва да е lenovo от Т серията.. 2 торби пари за що годе читава конфигурация :banghead :banghead
Междувременно стария лаптоп (packard bell от 2007 година) работи нон-стоп в хола като сървър, а батерията му държи 2 часа и малко. От най-бюджетната им серия тогава..
Fuck logic.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 19 апр 2013 1:52

Какво да кажа .....Дел нема си купя никога след този коментар :th_up благодаря ти.Исипа ена торба пари по спомен :scare3 :no

Имам 3 машини в момента Х61. Купил съм ги стари.Как пък единия не даде дефект за май вече 4 години откакто ги имам

А на моя му бръмчи вентилатора вече,ама като за 6 годишен лап мисля,ще го преживея :c020
Батерията е на над 400 цикъла и държи по 4 часа :deal

Само тхинк пад тва е! :)

Неска разгледах Х1 Карбон тъч с Ай7 (не куад кор) - баси машината е :11

Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Мнениеот JaDaWiN » Пет 19 апр 2013 10:05

Колеги, да чукна на дърво, ама на моя Inspiron N5110 нищо му няма. А работя с него - т.е. почти по 12 часа всеки ден. Имам го от повече от края на 2011 - т.е. повече от година. Харда ми е постъргвал няколко пъти, ама това беше отначало, сега е ОК. Отделно имам още един Latitude, който също е бомба.. Колегите ми всичките са с DELL-ове, по цял ден работим с тях и са ОК. Не знам какво се е случило на лаптопа на колегата, но аз не мога да се оплача въобще.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пет 19 апр 2013 10:19

Помня, че бях писал нещо на тема Дел, АйБиЕм и прочие...Ползвах търсачката...То се оказа, че било в тази тема...Който има време да погледне първите 3 страници. Накратко препоръките са големи батерии, дълга гаранция, голяма разделителна (не голям дисплей)...HP и IBM...За Дел конкретно препоръките се изчерпват с "Дел-а е най-як"

И кво се оказва накрая: Че качеството на Studio-то било по-близко до Inspiron-a, отколкото до Latitude-a :h020

OK, слагам "птиченце" на факта, който беше ясен и преди 3 години :deal

П.С. колегата над мен: Dell е як, докато ти седи на бюрото. Тогава може и нон-стоп да работиш с него. Но като механика и "хаптика" е много назад с матРяла

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 19 апр 2013 10:45

И на бюрото да стои, гледай да не му пипаш капака много много :Mr Green Fun
Пак казвам, че моя пада веднъж и за това му се пукна капака покрай пантата, от където пък тя затегна и дочупи пластмасата.
Може би просто съм карък...
Но го ползвам нон-стоп, мъкна го с мен къде ли не...
Ама определено не очаквах такава калпава изработка...

Ама пък дисплея е супер ярък, има готини вградени колони.. Абе като производителност си е супер, ама то там май трябва суперлативите да ги насочим към intel, amd (ati) и т.н. :mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”