Файлов формат за флашка?
- chinadracon
- Автомобил: VW Golf MK4
- Двигател: AKL 1999
- Контакти:
Файлов формат за флашка?
Колеги, кой файлов формат е по-удачен за флашка според вас? В момента ползвам една флашка 16GB, която е форматирана на NTFS. Интересно ми е дали ако я форматирам на FAT32 ще има някакво значение като бързина на трансфер и свободно пространство. Освен това прави ми впечатление, че цялото свободно пространство е макс 14,9 GB като използваеми. Това има ли връзка с типа формат?
- Rqhovo
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1Y 1991
- Контакти:
Re: Файлов формат за флашка?
Разликата е,че при FAT не можеш да качваш файл по-голям от 4гб.Разлика в бързината не би трябвало да има.А това място дето се губи е фабрично заделено,ако се повреди един или няколко сектора на флашката да ги размени със заделените,което не става без подходяща програма.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Файловата таблица НТФС заема повече място от тази на ФАТ, но пък вероятността за счупване на фат е в пъти повече от нтфс.
Не знам само микромеките що не помислят тоя уиндоус да разпознава и други формати, които уж били доста по стабилни от горните два!?
Не знам само микромеките що не помислят тоя уиндоус да разпознава и други формати, които уж били доста по стабилни от горните два!?
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
Не претендирам че казвам верни неща, но имам наблюдения от инсталирането на XP от флашка. Първо беше под ФАТ32, след това някъде прочетох че с НТФС е по-бързо и я направих НТФС и наистина инсталацията протече по-бързо.
- chinadracon
- Автомобил: VW Golf MK4
- Двигател: AKL 1999
- Контакти:
ОК, значи изглежда по-удачно си остава NTFS, доколкото разбирам. Иначе ми прави впечатление, че в прозореца за избор на типа форматиране има едно падащо меню Allocation unit size, където избора е доста разнообразен - от 512В до 4096В или по default. Това предполагам също има значение някакво...
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Като ще даваш 65 пари,по добре дай 75 и забрави

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Бг няма такава цена 

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
14.9 гигабайта са приблизително 16 000 000 000 байта. Демек ти нямаш 16 гб флашка, а имаш 16 милиарда байта флашка. Нормално е при всички подобни устройства. Не е от заделени дялове, по-голям размер на файлова система и т.н.
Като допълнение на това, което казаха колегите за 4гб файл да кажа, че има шанс някои устройства да не могат да разпознаят ntfs флашка. Не съм убеден в това, но имам някакви подобни спомени...
Като допълнение на това, което казаха колегите за 4гб файл да кажа, че има шанс някои устройства да не могат да разпознаят ntfs флашка. Не съм убеден в това, но имам някакви подобни спомени...
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”