Телевизор Тошиба

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: Телевизор Тошиба

Мнениеот myrshavija » Вто 14 май 2013 7:59

К.Одаджийски написа:... промяна в срока на гаранцията обаче няма ... сменявайки преди време бойлер в гаранция също нямаше удължаване на гаран ионния срок!
Т.е. - опитвал си да се възползваш от удължената гаранция, но са ти отказали? На твое място аз бих поискал да ми възстановят сумата и да си купя същата стока с нова касова бележка и нови 2г гаранция. Как са оформили замяната документално при теб?

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Вто 14 май 2013 11:01

Хахах, Мършавия как ще докаже, че са му отказали да му удължат гаранцията ? Няма къде да му го напишат черно на бяло това, което казваш. В гаранционната карта пише нещо от рода на "срока, за което уредът е бил в сервиза се добавя като удължаване на гаранционния срок". Но не виждам в гаранционните карти да има място, където да се отбележи, че поради това, че уредът е стоял например 22 дена крайния срок на гаранцията е удължен до еди коя си дата ...

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 14 май 2013 11:11

Повредената стока се предава на търговеца с протокол. Плучава се обратно отново с протокол. С дати. На касовата бележка има дата. Гаранционна карта не е нужна. Достатъчно е да познаваме закона и правата си.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 14 май 2013 13:39

Не съм се опитвал нищо, явно не съм бил запознат с това си право, просто взех новия телевизор и старата гаранционна карта, като дописаха новия сериен номер в нея

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 14 май 2013 14:11

Да речем, че телевизора се е повредил на 3-тия месец и ти го подменят с нов от това, което разбирам при случая на Одаджийски новия и вече е с 3 месеца по-малка гаранция защото са го вписали в гаранционната карта на стария и там гаранционния срок вече е течал от датата на продажбата. Отделно не са отчели времето, в което телевизора е бил в рекламация - до колкото разбрах още месец и 2 седмици. Правилно ли разбрах?

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Вто 14 май 2013 14:25

ЗЗП Чл. 123.
(2) Когато производителят или търговецът е предоставил търговска гаранция на стоката и удовлетворяването на рекламацията се извършва чрез замяна на стоката с друга, съответстваща на договореното, търговецът е длъжен да запази на потребителя първоначалните гаранционни условия. Когато рекламацията се удовлетворява чрез ремонт на стоката, извършените ремонти се отразяват в гаранционната карта и срокът на ремонта се прибавя към гаранционния срок.

Потребителски аватар
vanbo
Автомобил: Passat 3 TDI
Двигател: 1. 6 SB 1992

Мнениеот vanbo » Вто 14 май 2013 20:17

Здравейте,
Един път съм опирал до тази комисия, и тя взе че свърши работа. Случаят беше с тези договори от разстояние...Намеси си комисията/преди да изменят закона беше/ и се оказа, че било " техническа грешка"...
Та, бъди упорит на двете места и съм сигурен, че ще успееш...

krasi_stz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasi_stz » Сря 15 май 2013 8:54

Ще внеса жалба, и ще кажа как се развиват събитията.

krasi_stz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasi_stz » Вто 21 май 2013 7:29

Обещах да ви кажа как се развиват нещата. Вчера 20.05. са се обадили на майка ми , че ще й върнат отремонтираният телевизор с някакво становище от София. Тя се съгласила. Вчера около 16 часа са й го занесли. Работил е до към 22 часа. Тази сутрин ми се обади да каже , че отново не работи и пак дава същият дефект. В къщи сме сменили всички кабели и даже сме замерили ел.енергията. Това е продължението. Днес ще се обадя да го вземат за ремонт. Все пак имаме приблизително още 2 години:)))) на всеки 5 дена ще го гледат по 5-6 часа (в зависимост от това, кога ще го докарат) и после 5-6 дена без ТВ. Какво от това, законът си е закон!

Берба
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Берба » Вто 21 май 2013 8:34

krasi_stz написа:Обещах да ви кажа как се развиват нещата. Вчера 20.05. са се обадили на майка ми , че ще й върнат отремонтираният телевизор с някакво становище от София. Тя се съгласила. Вчера около 16 часа са й го занесли. Работил е до към 22 часа. Тази сутрин ми се обади да каже , че отново не работи и пак дава същият дефект. В къщи сме сменили всички кабели и даже сме замерили ел.енергията. Това е продължението. Днес ще се обадя да го вземат за ремонт. Все пак имаме приблизително още 2 години:)))) на всеки 5 дена ще го гледат по 5-6 часа (в зависимост от това, кога ще го докарат) и после 5-6 дена без ТВ. Какво от това, законът си е закон!

Остават ти само " Господари на ефира ".Те обичат такива МЪРЛЯЧИ.Потърси ги , ще ти съдействат с УДОВОЛСТВИЕ !

krasi_stz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasi_stz » Чет 13 юни 2013 8:35

Краят на сагата е факт. След поредното 6-то връщане на ТВ реших да ида лично в сервиза , след дискусия и много оглеждане на проблема се стигна до извода , че причината е липса на качествена антена. Т.е антената , която майка ми ползва в продължение на 20 години и е била достатъчна за работата на ТВ стар модел и с нея е хващала всички ефирни телевизии, се оказа не достатъчна за новият ТВ. Сега купихме нова антена за около 40 лв. Проблеми вече 1 седмица няма!!!!!!!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”