Съвет за избор на лаптоп

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Re: Съвет за избор на лаптоп

Мнениеот Чудомир » Чет 12 сеп 2013 22:56

DrugiaBliznak написа:кажи на IT-то си да си завре *** в ****. Аз съм с Dell Inspiron N5010 на повече от 5 години и НИКОГА не съм имал проблеми с него

Тук не става въпрос за това, дали един Голф 4 многократно те е закарал безпроблемно от А до Б - дали има по-добро ще разбереш чак когато се качиш на Мерцедес-а :Mr Green Fun

Потребителски аватар
DrugiaBliznak
Автомобил: Ford Mustang V8 GT CS
Двигател: 450bhp

Мнениеот DrugiaBliznak » Чет 12 сеп 2013 23:44

Чудомир написа:
DrugiaBliznak написа:кажи на IT-то си да си завре *** в ****. Аз съм с Dell Inspiron N5010 на повече от 5 години и НИКОГА не съм имал проблеми с него

Тук не става въпрос за това, дали един Голф 4 многократно те е закарал безпроблемно от А до Б - дали има по-добро ще разбереш чак когато се качиш на Мерцедес-а :Mr Green Fun

хехе за България ,Dell е моето възприятие за Мерцедес.

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Пет 13 сеп 2013 1:27

Не спорете. Няма смисъл. Както някой каза по-рано, всяко стадо си има мърша. IT-то по-скоро имаше предвид, че Inspirion били от някаква по-кекава пластмаса, не го каза буквално така, но грубо казано беше в този смисъл. Серия за краен потребител. Latitude били за бизнес потребление. Явно има разлика. Но в крайна сметка аз съм краен потребител. Затова добави ''зависи какъв модел''. Т.е. не е сериозно да се поставя под общ знаменател нито марка, нито модел. Затова да се води спор HP срещу Dell или Lenovo e безсмислено. Всяка марка си има хубави модели и по някой несполучлив такъв. Както и с колите. Не можеш да заклеймиш марката VW, защото имат някакъв Голф със скапан двигател... нито от това и Голф като цяло като модел... Всичко е относително. Всеки човек има индивидуален вкус и потребности. Няма универсален модел, който да угоди на всеки. Както с колите. За един не е важна визия, а комфорт, друг залага на икономия и нисък разход, ако ще в каруца да се вози, а друг пък ще си изпразни джоба, само защото колата е червена и изглежда добре, нищо че харчи колкото Кайен... Реших да е нещо около 1000лв + - 200. Dell или Lenovo. Не знам защо, така го чувствам интуитивно, а интуицията не ме е подвеждала. Каквото и да избера, ще знам, че е правилното. Поне досега без дори да знам защо и как, това избирах. Не ми се е случвало да съжалявам за покупка, било то телефон, кола, или друга вещ. Дано и този път така да избера.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”