Та става дума за това нещо http://konvektori.bg/airelec/seriya-basic/konvektor-airelec-basic-3000w-za-30kvm.html
С него ще се отоплява стая 20кв. в която ще се гледа и бебе.
Стаята на апартамента е с дограма и изолация.
Мнение за конвектор Airelec
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
Мнение за конвектор Airelec
Последна промяна от vanko_VW на Съб 28 сеп 2013 10:29, променено общо 1 път.
Re: Мнение за конвектор
Купих, миналата година на родителите си.Дали си заслужават парите, няма да коментирам, че в подобна тема се стигна, до доста остри думи.Никакъв пукаш, скърцащ или какъвто и да е шум - мисля че е важно за детето.Ще поддържа температурата която си му задал, без проблем и няма да има големи температурни разлики.При закупуването му, го остави около 1-2 часа навън да поработи, защото пуши яко от покритието на нагревателя.
- vanko_VW
- Двигател:
Re: Мнение за конвектор
Вчера го купих, резултати няма как да дам все още
Пуснах го на работа в една стая и наистина му трябва време да обгори, първите ми впечатления са добри, но зимата ще видим

Пуснах го на работа в една стая и наистина му трябва време да обгори, първите ми впечатления са добри, но зимата ще видим
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мнение за конвектор Airelec
Имам AIRELEC TACTIC 2000W от миналата зима. Купихме го за 20м2 стая в къща в планински район без изолация, но с PVC дограма и върши работа, т.е. смогва и е тих, но не е икономичен.
Имам и ADAX VP 914 1400W за 12м2 стая в същата къща от 2 години. При теб освен, че помещението е стая в апартамент с добра дограма и изолация, има и още фактори като изложение на стаята, подовата й настилка, брой външни стени, отоплява ли се отгоре и отдолу... Конвекторните радиатори са ОК за отопление и дотам - приготви за сериозни сметки за ток ;).
Твоят модел ще ти върши работа за тази стая и на детето също няма да му пречи, но няма да можеш да еб@ш дявола във въздуха с този уред...
.
Но се приготви за сметки от 200-250++ лв./месец (зависи от температурата, която искаш да поддържаш) в студените месеци, като 60-70% от сумата ще е от ел. консумацията на конвектора.
И нали знаеш, че включиш ли го радиатора един път, почти не се изключва, докато не се позатопли времето
Имам и ADAX VP 914 1400W за 12м2 стая в същата къща от 2 години. При теб освен, че помещението е стая в апартамент с добра дограма и изолация, има и още фактори като изложение на стаята, подовата й настилка, брой външни стени, отоплява ли се отгоре и отдолу... Конвекторните радиатори са ОК за отопление и дотам - приготви за сериозни сметки за ток ;).
Твоят модел ще ти върши работа за тази стая и на детето също няма да му пречи, но няма да можеш да еб@ш дявола във въздуха с този уред...

Но се приготви за сметки от 200-250++ лв./месец (зависи от температурата, която искаш да поддържаш) в студените месеци, като 60-70% от сумата ще е от ел. консумацията на конвектора.
И нали знаеш, че включиш ли го радиатора един път, почти не се изключва, докато не се позатопли времето

Сметката за ток, много зависи и за кой град пишем.Нормално е с дете вкъщи сметката за ток, да е около 200 лева, както и да се отоплява.С тези 3 кв/ч няма да има никакъв проблем, дори и при по-голямо помещение и температури доста под нулата.
- vanko_VW
- Двигател:
nosex написа:...
Колега благодаря за мнението

Сметките няма какво да ги мисля, бебе ще се гледа аз за икономия да мисля

Всъщност ако имате други предложения ще ги приема, този конвектор може да отиде и на друго място, така че мога да купя и нещо друго което си заслужава
Лек ден :)
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”