Настройка карбуратор на моторен трион

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Re: Настройка карбуратор на моторен трион

Мнениеот phantom_ » Пет 22 ное 2013 10:05

За този кйто я е правил тая процедура е лесно,но за теб незнам,лесно е няма сложни работи освен слагането на новите сегменти..много лесно се чупят! Махаш карбуратора,ауспуха развиваш болтовете на цилиндъра и общи линии е така,не знам на твоята точно как е но не е трудно,пробвай най много 1-2сегмента да счупиш докато го направиш.Успех!

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пет 22 ное 2013 10:37

Човек, пак ти казвам ходи на майстор, защото си има тънкости ! Сегментите си имат точно определена позиция на слагане и тнт. После за да я запалиш пак има пиниз, за да не излиза компресия се мажат разни силикони и тнт.

Ходя често при моя майстор и го гледам какво прави. Ако желаеш ще ти кажа къде е. Много е точен и добър.

Може проблем ти да е в карба и да минеш със смяна на мембрани ! От тук едва ли някой може да каже точно къде е проблема !

Лошото е че ти си от Сливен, а не от Сф.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пет 22 ное 2013 11:29

Чакайте пичуе :icon_lol за сегменти ли говорим или за семеринги , щот' колегата май за това пита :c020 и двете неща не са трудни , ма...като за моя милост да речем :mrgreen е аз съм само леко напреднал любител :redface а към колегата задал питането - сегментите , смяната им не е мн трудна , като за начинаещ - макс два часа е , и да, внимателно се работи , имат особености за поставянето и са чупливи ( и често не са и ефтЕни), но за семеринги.....там не е толкова просто за жалост, пада разкостване . И моя съвет е да си потърсиш някой спец наблизо :th_up
И както колегата коссис казва - проблема ти може да е от друго място , не почвай директно с ...големи ремонти . За Сливен не знам човек да ти препоръчам :neutral

phantom_

Мнениеот phantom_ » Пет 22 ное 2013 13:05

Ако са сегменти и не пали (запекли или износени)след продължително дърпане свеща трябва да е много мокра с гориво (задавен двигател).Друг вариант е да извадиш свеща и да дърпаш ако от цилиндъра излиза като мъгла ама лека значи сегментите се наред,но при условие че си сигурен в карбуратора,а ако излиза на капки значи са заминали!Но ако не разбираш наистина по добре не пипай!Сегментите се фиксират лесно на местата си имат чопове, няма нищо сложно в това,за гарнитури ти трябва само една на цилиндъра ако я скъасаш и на карбуратора евентуално!А ако е бил въпроса за Семеринги се извинявам че подведох разговора но и те не се сменят трудно.

Потребителски аватар
kondivzk
Автомобил: golf 3
Двигател: 1.8 mi 1992

Мнениеот kondivzk » Пет 22 ное 2013 16:14

Тя си пали ама като запали се форсира почти до пръсване и като и дам газ глъхне за момент и чак тогава се наема това възможно ли е да е от семеринги и после като отнема газта глъхне и пак се увеличават сами. И още едно нещо когато е запалена много бензин хвърля от филтъра когато е махнато капачето нормално ли е това.Не си спомням друг път да ме е пръскала така но този път направо ме окъпа .

phantom_

Мнениеот phantom_ » Съб 23 ное 2013 17:33

Найстина твоя проблем по така описания начин може и да е семеринги,но най добре за теб е да отидеш на майстор.

Потребителски аватар
kondivzk
Автомобил: golf 3
Двигател: 1.8 mi 1992

Мнениеот kondivzk » Пон 25 ное 2013 10:03

Ами аз сложих друг карбуратор и го прави абсолютно същото май наистина е от семерингите дано да е от тях те поне са евтини .Долу на картерния капак има6е ли гарнитура или с силикон се затвареше

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Пон 25 ное 2013 12:16

Силиконче има си си каналче за нанасяне.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”