Здравейте колеги,
имам едно питане и други малки чуденки, не съм навътре в нещата а бих искал да се справя сам.
Значи въпросния лаптоп в момента е с Виста SP2, не е преинсталирван откакто е купен и чат пат се замисля за някои неща а и имам огромното желание да му бодна Уин-7 Ултимейт или Ентерпрайз без значение.Възникна спор сред колегите обаче за версията аз мисля че трябва да е 32 битовата, а някои колеги твърдят, че понеже е с над 2гб рам ще върви и 64 битовата версия.
Параметрите на лаптопа са следните:
Pentium Dual Core CPU T4200@ 2,00 GHz, RAM 3.0 GB
Operating System: 32 bit
Дайте съвет кой Уиндоус да му сложа и най- вече по-трудния въпрос, влязох на страницата на ейч пи (не знам дали е правилното място), на съпорт страницата и за този модел нищо не ми излиза като драйвъри, нито за видео, дъно, саунд, уай-фай и т.н. абс. нищо.Има ли някой опит с такова чудо и евентуално като го преинсталирам откъде да му дърпам драйверите.Пробвах също да му вкарам сериал номера който се намира отзад на дъното на лаптопа, обаче нищо не ми изкара и това малко ме стресна.Иначе като цяло съм много доволен от лаптопа оказа се желязна машина.
Мерси предварително.
Съвет и малко помощ за един стар лаптоп Comapq CQ61-210SQ
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Съвет и малко помощ за един стар лаптоп Comapq CQ61-210S
Колега процесора на тази машина поддържа 64 битови инструкции.
64 битов вин ще тръгне и ще се разпознае цялата памет.
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?os=4063&lc=en&cc=us&dlc=en&sw_lang=&product=3996458#N193
Кои драйвери не намираш?
64 битов вин ще тръгне и ще се разпознае цялата памет.
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?os=4063&lc=en&cc=us&dlc=en&sw_lang=&product=3996458#N193
Кои драйвери не намираш?
Re: Съвет и малко помощ за един стар лаптоп Comapq CQ61-210S
Железни сте в тоя форум.........................................
Колега мерси за линка, ами като за начало по невнимание uninstal-нах кодек-а, с който като цъкна с ляв бутон на мишката(или тъч пад-а) върху звука излиза един стълб и мога да го регулирам (увеличавам/намалявам), сега го правя това с функционалния бутон+два бутона на нумпада отстрани, но е много спартанско така.Кодека се казва IDT High definition Audio Codec и го няма никъде.Ще проверя все пак на линк-а който си ми пуснал.
Колега мерси за линка, ами като за начало по невнимание uninstal-нах кодек-а, с който като цъкна с ляв бутон на мишката(или тъч пад-а) върху звука излиза един стълб и мога да го регулирам (увеличавам/намалявам), сега го правя това с функционалния бутон+два бутона на нумпада отстрани, но е много спартанско така.Кодека се казва IDT High definition Audio Codec и го няма никъде.Ще проверя все пак на линк-а който си ми пуснал.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”