Кафемашина Делонги от Кауфланд - менте

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Re: Кафемашина Делонги от Кауфланд - менте

Мнениеот 110afn » Пет 03 яну 2014 23:03

И що? Щот си си купил Саеко, големата работа, трябва да извадиш цедката с ножа или отверката. Чоплим некви машини от 200-300лв и каймаци ше мерим :screwy

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 03 яну 2014 23:42

Aм щот няколко теми по-надолу, в темата каква кафе машина да си купя, 100 човека са написали че са доволни от машината и никой не се оплаква че кафето му нямало каймак, а разликата е 20-30лв. и теми по-форумите!
И аз ползвам такава машина от две години, и аз съм доволен, а колегата на пук на всички ако иска и от Танганайка може да си купи, правото си е негово, зорът също :smile

Потребителски аватар
Borsuka
Автомобил: vw passat B3 + reno laguna
Двигател:

Мнениеот Borsuka » Пет 03 яну 2014 23:56

До преди година работех в една верига магазина техно..нещо си и когато не е имало клиенти сме пробвали кафемашините. Филипса ( саеко ) хубави са спор няма, но много гадно обслужване, както писа колегата с отвертка или нож трябва да махнеш цедката, но от друга страна ако се стигне до ремонт, от филипс почти на всички домашни електроуреди имаш директна замяна ( не си спомням за кафемашините дали също не беше така ) Делонгито ми харесва заради каймака и лесното сваляне на цедките. В кауфланд ми направи впечатление, че гаранционната карта беше някаква тяхна на кауфланд, а гаранционната карта която си идва с делонгито си пише на нея DELONGHI а на по-старите от преди 2 или 3 години TESY. Дори и сериен номер не ми бяха написали на гаранционната карта :screwy

jijane
Автомобил: Караше Honda Civic
Двигател: D14Z4 1998

Мнениеот jijane » Съб 04 яну 2014 0:21

И ние си купихме една такава за нас със жената, пак от Кауфланд. На нашата всичко си и е наред, прави си страхотен каймак и кафето за такъв клас машина си е перфектно. Гаранцията си е 12 месеца от Кауфланд + гаранция 24 месеца към делонги. Паднала ти се е я дефектна, я нещо друго. Кауфланд не ги пробва една по една преди да ги продаде. Връщал съм 2 лаптопа заради дефекти, това прави ли ги менте?

Потребителски аватар
Borsuka
Двигател:

Мнениеот Borsuka » Съб 04 яну 2014 0:32

А как ще обясниш, че мой познат си купува от кауфланд във Варна, от тази промоция делонги, и при него със същия проблем :screwy

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Съб 04 яну 2014 1:17

Borsuka написа:А как ще обясниш, че мой познат си купува от кауфланд във Варна, от тази промоция делонги, и при него със същия проблем :screwy

Кофти партида, паднало производствено качество...

Потребителски аватар
KadROo
Автомобил: VW Vento
Двигател: 1Z 1997

Мнениеот KadROo » Съб 04 яну 2014 1:21

ДА не мислиш че Делонги правят уреди с ниско качество и ниска цена специално за Кауфланд ?

Потребителски аватар
Borsuka
Двигател:

Мнениеот Borsuka » Съб 04 яну 2014 1:47

Borsuka написа:Всички вериги си дават поръчките в Китай, и стоката им идва от там, обаче китайците имат доста стандарти на качество, и съответно цени. Щом могат да си позволят да продават с 15%-20% по ниска цена от останалите вериги, и да са на печалба, ясно ми е на какво качество залагат :death

Да се повторя :deal

jijane
Автомобил: Караше Honda Civic
Двигател: D14Z4 1998

Мнениеот jijane » Съб 04 яну 2014 11:08

Ами хубаво, повтаряй се. Всичко е въпрос на договорка, и не 15-20% по-ниска цена, ами и на 30-40% може да ги пуснат и пак да са на печалба. Веднага ти давам друг пример, Каменица на промоция в Кауфланд - 2 литра за 1,89 лева.На тази цена мога да ти кажа, че не можеш да си купиш бирата дори от дистрибутора. Това значи ли, че Каменицата за Кауфланд е по-кофти от тая в другите магазини? Разликата, е че Кауфланд взима 50-70-100 камиона бира на месец, докато малките дистрибутори 2-3-5. Така, че винаги може да се договрори цена и цена.

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Съб 04 яну 2014 12:58

Каймака зависи от размера на дупките на цедката, налягането на помпата, дебита и температурата. Предполагам е някаква гадна партида, на която са сложили калпава помпа, нищо, че машината уж е същата. Не е задължително да е менте, просто производителя е сменил доставчика на помпите или е сложил каквото е имало в склада. Лошото е, че след като всички изнесоха производството в Китай човек вече не знае на какво ще попадне, независимо от това колко е реномирана марката.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Съб 04 яну 2014 13:13

Клапана който връща част от налягането обратно в резервоара ако е дефектен пак няма да стане.Майка ми има делонги бар 12 модел,коко го дебна на промоция обаче не обърна внимание че пише шварц кафе или нещо подобно.Демек няма крема диск.Купих и диска комплект със цедката 30 кинта и сега прави каймак да стои захарта отгоре.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 04 яну 2014 13:47

jijane написа:Ами хубаво, повтаряй се. Всичко е въпрос на договорка, и не 15-20% по-ниска цена, ами и на 30-40% може да ги пуснат и пак да са на печалба.

Много правилно е написал колегата. За 2013 г. все още няма данни, но за 2012 г. Кауфланд са направили почти 1 милиард лева оборот (981 милиона), което ги поставя на първо място в България сред веригите. Това означава, че средният оборот за всеки един от техните около 40 магазина е 25 милиона лева годишно или над 2 милиона месечно.

Само за сравнение МЕТРО например са направили 737 милиона за 2012, а Билла 490 милиона.

Изображение

Сами виждате, че Кауфланд прави 2 пъти по-голям оборот от Билла и три пъти по-голям от Фантастико , затова и цените, на които се доставя стоката в различните вериги са различни. Поради тази причина Кауфланд могат да продават стоки с много по-ниска цена от други вериги - просто защото продават в пъти повече и купуват много по-евтино.

А относно кафемашината, за която е темата - предполагам, че откъдето и да я купиш е все тая. В случая важното е, че търговецът ти е позволил да я върнеш и ти е върнал парите, което го прави коректен, поне според мен. Аз също доста пъти съм връщал стоки в Кауфланд без никакъв проблем.

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Съб 04 яну 2014 22:50

DundyTheCroc написа:...Лошото е, че след като всички изнесоха производството в Китай човек вече не знае на какво ще попадне, независимо от това колко е реномирана марката.

Е те в това мнение е истината...имам Делонги кафе Трефисо 14 с крема диск пристава от 10 г. ...ако на някой му говори въобще нещо тази машина от памтивека...истинска италианска...перфектна...желязна..Скоро ги гледах в една местна верига на адска промоция..ми личеше си отдалече вече Китайската сглобка, ако сложа и моята 10 годишна до тези в магазина, си личи коя каква е.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 05 яну 2014 9:17

Само като подсказка - вчера си купих машина за бар с две цедки за смешни лева.
Мястото ми го позволява просто. :c020
ПиснА ми от съмнително качество и затова машината е 2-ра употреба от 79 година , La Pavoni италианска с външна помпа . Излишно е да казвам какво кафе прави :mhihi
Ще бъде реставрирана/полирана/пастирана :mhihi и употребявана следващите години

Изображение

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 05 яну 2014 11:19

Лудница.След реставрацията ще стане нещо страшно.Спомням си ги от едно време тия машини :smile

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”