Здравейте!
От известно време апарата започна да снима бледи снимки, понякога има и хоризонтални линий.Клиповете са нормални! Не е изпускан или мокрен и т.н.
Та въпросът ми е : Някаква настройка ли съм раместил, или е повреда?
Ако е повреда в какво се изразява? Колко пари ще струва ремонта/ и има ли смисъл да го поправям/
Проблем с фотоапарат Канон 470
- bahyr
- Автомобил: LEON ST
- Двигател: CXSA
Re: Проблем с фотоапарат Канон 470
Повреда е, блендата му не затваря. Най- вероятно лентовия кабел към нея се е прекъснал.
Ако ще си го правиш сам може да се помъчиш да го запоиш. Иначе ремонта не си струва по-добре нов.
Ако ще си го правиш сам може да се помъчиш да го запоиш. Иначе ремонта не си струва по-добре нов.
лесно ли се стига до този лентов кабел, т.е. ако му сваля капака достъпен ли, или трябва да се разглобяват детаили?
И мколко струва нов кабел?
И мколко струва нов кабел?
- bahyr
Блендата е най-отпред в обектива а кабела я свързва с платката. От движението на обектива напред назад се е прекъснал най-вероятно. Клиповете си стават щото там трябва да си е отворена постоянно. Кабел дали може да се намери не знам.
Моята практика беше станала така, апарата го разпилях целия буквално, после три пъти го отварях докато му наместя гривните на обектива. Запоих го и все още работи но не бих се хванал пак да го правя
, затова ти казвам по-добре нов.
Моята практика беше станала така, апарата го разпилях целия буквално, после три пъти го отварях докато му наместя гривните на обектива. Запоих го и все още работи но не бих се хванал пак да го правя

-
- Автомобил:
- Двигател:
Същия проблем се случи на моето канонче 460 миналата седмица. След като порових по форуми стигнах до проблема с лентовия кабел за който казва @bahyr. Взех си нов апарат, но след това което казва @bahyr мисля да го отворя и да видя ще стане ли нещо.
- bahyr
Пилих на един поялник човката и го запоявах под лупа, абе мани
Накрая като тръгна да снима нормално ми идваше да си пляскам сам и да си викам браво
(както прави синът ми, 1.5 годинки)

Накрая като тръгна да снима нормално ми идваше да си пляскам сам и да си викам браво

-
- Автомобил:
- Двигател:
Отворих с много зор апарата и като тръгнах да отварям там където е обектива и се показаха едни зъбни колела. Затворих го и се отказах. Не знам ако го разглобя ще мога ли да го сглобя отново :)
Marto_Polo написа:Отворих с много зор апарата и като тръгнах да отварям там където е обектива и се показаха едни зъбни колела. Затворих го и се отказах. Не знам ако го разглобя ще мога ли да го сглобя отново :)
Ако събереш кураж да го разглобиш отново , снимай на камера!
- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
На някои апарати Канон този проблем се явява следствие на дефект на матрицата (Сони). Ако занесете такъв апарат във фирмения сервиз, матрицата се подменя безплатно за сметка на Канон. Малко хора знаят този факт и не се възползват от възможността. На моя собствен Канон А85 матрицата е подменена и то на 6-тата му година. Аз го купих веднага след тази подмяна и все още си го ползвам без проблеми. Въобще не говоря за гаранционен апарат.
http://www.imaging-resource.com/badccds.html
http://www.imaging-resource.com/badccds.html
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да това и аз го открих но моя модел (PowerShot A460) го няма в списъка :(
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”