Проблем с лаптоп ACER

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
monstertrush
Автомобил: GOLF 3 1.6
Двигател: ABU 1993

Проблем с лаптоп ACER

Мнениеот monstertrush » Сря 21 май 2014 17:28

Здравейте.
Имам проблем с лаптопа ми, модела е acer 5551g, от известно време забива и трябва да задържиш копчето за включване да го изключиш, да се рестартира и да тръгне... евентуално :mhihi .
Като под евентуално имам предвид, че когато се изключи като задържа копчето и след това го включа, не ставаше нищо, уж се включва, но стои черен екран, изобщо не буутва. Когато буутне, няма проблем, тръгва уиндоус, работи си, но от няколко дни след поредния рестарт, стои на този черен екран и изобщо не иска да буутне... Отварях, чистих- без резултат. Четох, че може да е някакъв проблем с биоса, но не знам как да го разреша, ако може някой да помогне, да даде някой акъл ще съм благодарен, поздрави! :smile

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Re: Проблем с лаптоп ACER

Мнениеот stefarata » Сря 21 май 2014 21:15

Това видео може би ще ти помогне- . Не забравяй да изтеглиш биос версия точно за твоя модел, иначе можеш да омажеш нещата съвсем. Иначе операцията става бързо, ако знаеш какво правиш. Успех!!!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 21 май 2014 21:22

Аз не съм сигурен че проблема е в стара версия на БИОС, щом не излиза нищо на екран при стартиране на биоса си мисля че проблема е хардуерен. Я захранване, я някой захранващ лентов кабел примерно от копчето ако има такъв, я кабелче от дъното до буксата за захранването и не на последно място започнал да се отлепя или отлепен някой чип по дъното

Потребителски аватар
monstertrush

Мнениеот monstertrush » Сря 21 май 2014 21:42

Колега, към момента остава само проблем с дъното като вариант.
Пак казвам, преди също го е правил, но след няколко рестарта тръгваше... Сега съвсем спря.
Колкото до клипчето, гледах го и преди, но май не разпознава флашката, изтеглих биос драйвър от сайта на ейсър за моя модел, но като сложа флашката и стартирам по този начин, нищо не се случва...
пс. Извинявам се, малко некадърни обяснения правя ама толкова ми се отдава :icon_lol

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Мнениеот lokva » Сря 21 май 2014 21:47

имах подобен проблем преди време с лаптоп тошиба и проблема се оказа в два надули кондензатора на дъното

Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Мнениеот JaDaWiN » Чет 22 май 2014 9:13

Няма ли някаква диагностика на ниско ниво?

Потребителски аватар
mastersound
Автомобил: Vw Golf 3
Двигател: 1.9 TDI 1Z

Мнениеот mastersound » Чет 22 май 2014 9:56

Имам Аейсър Аспайър 5742 ЗГ и както го изключих работещ на следващия ден го пускам и 2-та контрола и левия ШИФТ неработят :icon_lol Някой да има предположения или направо клавиатура да сменям :icon_lol :mhihi

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Чет 22 май 2014 11:19

Ако тръгнеш да му сменяш биоса и забие докато го сменяш :bishop . По добре инвестирай между 15 и 20 лева за сервиз да му направят диагностика и да ти кажат дали може да се направи нещо или е за нов. Така като гледам най - вероятно проблема е в дъното. Ако е отлепен чип(обикновенно видеокартата) или умрял кондензатор, може да ти го оправят. Ако си от София, мога да ти препоръчам къдърни сервизи, ако не, разучи. Но аз на твое място на забиващ комп, не бих се пробвал да ръчкам там, където мога да го убия напълно :death .

Потребителски аватар
monstertrush

Мнениеот monstertrush » Чет 22 май 2014 15:17

Имаш право... Мен не ми е толкова до лаптопа колкото до информацията на него, ще видим как ще се справим с положението, може би ще го дам на ремонт въпроса е, че не знам къде работят качествено понеже не живея в България. Положението е общо взето анти-конти :mhihi , ако знаете как мога да си възстановя информацията от харда пак ще ми помогнете, пробвах да го сложа на другия ейсър, но като тръгва, уиндоуса забива и излизат сини екрани за сменен хардуер или софтуер и прочие. А голяма част от информацията ми е в диск Ц където е уиндоуса, така че преинсталацията не важи в случая. Благодаря за помощта. :th_up
edit: Забравих да кажа, че като го отварях не видях никакви видими проблеми... Все си мисля, че е софтуерно, но... :gruebel

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Чет 22 май 2014 15:41

За информацията, вадиш хардиска, ако си разглабял лаптопа, трябва да си го видял, ако не си, на повечето лаптопи отдоло има отделно капаче за харда, което е малко по - голямо от размера на лична карта. Ако всичко е под общ капак като го свалиш ще видиш харда. След като извадиш диска, ако имаш ти или твой приятел или които да е PC, връзваш го като втори хардиск на компютъра, естествено след като си го изключил и махнал захранващия кабел, и след като го пуснеш отново, в My Computer трябва да си видиш диска, по същия начин, както виждаш флащките, като ги бутнеш в лаптопа. От там нататък си ти :)

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 22 май 2014 18:37

Сваляш си това http://www.hiren.info/pages/bootcd на здравия лаптоп и го записваш на една флашка, на сайта е описано как се прави, сваляш харда от повредения лаптоп и го слагаш на здравия където дава сини екрани, стартираш през флашката, в нея има мини уиндоус ХР и мисля мини уин7, от там нататък ккапе пейст на информацията и готово.
Другия вариант е да поразгледаш в ибей или алиекспрес има кутии за 2.5sata hdd към usb по десетина - петнадесет лева са.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”